Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mario sg

A to ti ja ne znam , kod mene je sreća u pitanju

pajdo77

Sreća je dobiti na lotu,upecati ribe i to nekoliko je znanje :ok:

No

Sve je to omjer nekakvih vrijednosti koje kad se zbroje daju nekakav rezultat.
Jedan moj prijatelj i ja na povratku iz zadnjeg ribolova stanemo na jednom šumskom kanalu.
Voda piči kroz to uzano korito kao strela.Drveće po obali ju tjera u kovitlac.Kuha po krajevima.
Sjedimo na mostu.Spuštamo voblere i samo držimo štapove špiceva okrenutih prema vodi.
Vrh štapa vibrira u ritmu ljuljanja voblera.
A onda u nekom trenu kao što bi me prepao grom iz vedrog neba,prepadne me taj divljački udarac bucova u toj bujici.
Srce padne u petu,lupi i odskoči nazad. Bio je to doživljaj vrijedan puta.
Za par sati 4-5 kom od 2-3kg.
Kad god budem išao tom stranom rado ću stat na koji sat. Iskušavajući,iskorištavajući na neki način tu divlju snagu,tu ludu narav kojom je bucov opremljen radi opstanka,kako bi zadovoljio taj nekakav poriv u ribičkom srcu.
Tren kad udari. Neprocijenjivo.
Moram nabavit fotoaparat.Jedna slika bi riješila u trenu svo ovo moje kljucanje po tastaturi.

prcko

Mario sg

No svaka čast , lijepo si to opisao  :ok:  :occasion14:

pajdo77

Ja sad odoh na sat-dva blinkat. Promjena vremena će,sam što nije i sad riba neurotično pliva vamo-tamo ili tamo-vamo,kako hoćete. Idem vidjet pred kuću jel radi bajin,nisam ni mrdnio do sada,bar malo zraka uhvatiti :baba:

šajzika

Ljepo na povrsini radi keder i sitna bijela.
Ja otisao oprat camac i mislio provuci instalaciju na kraju mi jedna selna ispala iz djepa pa nisam ni dirao.
Ima jos picaboca koje cemo lagano sredit
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja bio sat i pol i ni kedera vidio nisam. To mi je već treći izlazak a ni kvrca,sve mi to nešto poznato od lane :uf:. Nigdje žive duše,ja i naleti neki dečko,iz Ðurđevca mislim pa malo pričali. Pita on mene o smuđu i tako :stripii:,mislim si srećo moja gdje si mene našo :stripii:,ako ti ja počnem davat instrukcije onda ćeš se ribe napecat  :rofl2:. Al ajde,vidim da dečko ne zna pa sam mu bar malo pojasnio,sad kad sam si stvorio konkurenciju pa mi sve smuđeve pohvata kad krene sezona. :rofl2: :stripii:

šajzika

kod mene bas ljepo radi na vodi , prsti voda  :icon_thumright:
ovaj vikend je radni ali iduci idem na dunav , šaran i som   pecanje  :ok:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Tako i treba Šajzi,sad i imaš sa čime,mislim i onda si imo al sad je dosta manje potrebno za supu u rezervaru. Sad kad sam bio na Dravi vidim neki bjeli plastični i honda gore,neka dvojica se vozikaju. Rekoh možda si ti al mi nakon pola sata svane da je tvoja honda okrečena sa onom slikom,posto sam krečana zrel za antisklerin tabletice. :icon_scratch:

šajzika

znas sta,
potrosio sam jedan tank 12 13 l goriva sa hondom,
kolko sa ja to palio , koliko smo to gonjali onaj dan kad smo stelovali motor, nekoliko puta na pecanju i svasta nesta,
mogu slobodno reci da se 4t motor isplati u svakom pogledu s djoniem bi vec ubio tank ili 2 ,
prosle godine sam potrosio 2000kn na gorivo + dvotaktol i sad kad pogledam, samo mogu zamisljat gdje bi bio sa 2000kn goriva,

ona moja raccunica ce biti ispravna, puno puno vise km , za manje novaca
imam jos nekih stelovanja ali sve cemo rjesit, imam dobru podrsku (maverick  :rofl2:  )

kad budem isao na dunav onda cu naravno  izvagat spremnik i sve sracunat i imat cu jako dobar uvid u potrosnju
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ostajete mi ti, jura i tonyc...pa sam ja onda na redu da idem u vodu... :uf: vec mi pun klinac gledanja ove teme bio sam na pecanju  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Ocekivao sam vise od tebe  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
ipak je prosao  1 april    :rofl2:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Jbg , bila gužva..pa ja ostajem zadnji  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

a gledajuci druge nisi nista propustio  :stripii: :flasica:
a znas onu , ko se zadnji smije , najsladje se smije  :icon_thumright: :glasses9:
Audentes fortuna iuvat