Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Debeli šef

prvi izlazak i donesem šarana kući a debeli tobika me razmontira.  :uf:
ovo će bude naopaka godina.  :stripii:

vedro

Danas popodne otisao bacati gumu, vrijeme super sve dok nije poceo padati snijeg...u roku 5 min canac se zabijelio,  :takoje: od pahuljica nisam vidio ama bas nista.

alex7777

Citat: vedro  u Siječanj 04, 2017, 21:51:01
Danas popodne otisao bacati gumu, vrijeme super sve dok nije poceo padati snijeg...u roku 5 min canac se zabijelio,  :takoje: od pahuljica nisam vidio ama bas nista.
Ma .ebes snijeg jesi ti uhvatio sta ili nisi  :stripii:

majstor

sutra otvorenje sezone za mene, gulaš i ekipa na vodi, pa sigurno neču ni štap sastaviti.

joker

tamo oko kriznice je tezak zrak  :stripii:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

majstor

Počele primati plotice kod visećeg mosta. Vidiš s nisam zaboravio javiti.

ĆIĆOK

Hvala prijatelju paše mi prasci su za prodaju pa moram kupiti kod vas dozvolu(u Dravskoj) jer ste druga zajednica. :hi:

vedro

Citat: alex7777  u Siječanj 05, 2017, 01:53:55
Citat: vedro  u Siječanj 04, 2017, 21:51:01
Ma .ebes snijeg jesi ti uhvatio sta ili nisi  :stripii:
Alex7777 bogme nista, zena mi javila tragicnu vijest, skoro me kap opizdila, nisam imao volje za ribolovom. Jedino me snijeg malo razveselio.

ps

Bio do Dalja, mislio sam barem ću sat izdržati, ali kada sam vidio šta je to, jedno 15 min. gledao Dunav i ukočio se, a da nisam izvadio štap iz auta. Otišao u kafić "Žabac" tamo se već dalo izdržati. :stripii:
P.S. Nisam ništa upecao :stripii: :stripii: 

pajdo77

Ti si otišao do Dalja d se smrzneš ali Dukulele se zaputio na Savu :stripii:,valjda je tamo neka druga vremenska zona pa je već proljeće stiglo. Sad kad dođe kući i kaže da je vidio laste :rofl2:

ps

Taj se izgubi na 500 m od stana, sa Save se neće vratiti mjesec dana. :stripii: :stripii:   

Kugla

pajdo77

Ma odveli ga na neki kanal iza kuća na periferiji. Kad se razdani a on peca negdje kod autopijaca

majstor

Sa vode se nemogu vratiti samo tako. žena ne gleda na sat nego na kalendar.

Dukulele

Cuj ovih nevjernih Toma :) 
Evo Dukulele se vratio ziv i zdrav iz ribickog poduhvata koji je bio sve osim ribicki. Krenusmo u Petak ujutro u sedam,  sat vremena do Starih Mikanovaca pa cerdeset minuta do Stitara, pa rakijica, pa onda traktorom kroz polja jos 40 minuta do vikendice i dodjosmo na vodu.
Taj nesretni komad Save na kojemu je vikendica uopce nije za neko varalicarenje pa ni nisam polagao neke nade u pecanje,  vise sam racunao na ulov kotlovine i na lijepe setnje smrznutom prirodom uz kuvano vinu i rakijicu iz pljoske.  Tako je bogme i bilo!

Vikendica je na unutarnjoj obali velike okuke,  direktno izlozena vjetru koji jednostavno nije prestajao piriti i koji je uz ledjenje spage dodatno otezavao bilo kakvo smisleno prezentiranje varalice, ali hajde, kad sam vec tamo da bar isprobam malo neke nove gluposti koje mi kazu Internet i Pajdo.

Nas sestero doslo, a ja jedini poneo dva stapa, vjernog Techniuma kojem krupne vodilice daju jos malo takticke prednosti u odnosu na one kojekakve sminkerske stapove koji smrznu i kad magla padne.  I UL stap  cisto da preslozim spagu i da vidim kako ce to izgledati kad krenem s njim malo cackati po okolici Osijeka.

Pecanje je bilo u stilu - pol sata pecas, pa trk do vatre, ogrijes se, cugnes malo i aj nazad na vodu.  Kako je temperatura konstantno padala,  tako sam ipak nevoljko odlucio staviti silk spulnu. Cjaooo kako ne volim najlon, pa to je strasno, bacikam i vucem to po vodi, a nista ne osjetim. Kud je nepoznat i bezlican teren, jos taj najlon i vjetar - uzas.

Jos za dana odlazim malo prosetati okolicom koja svjedoci da se tu nekad bogme i zivjelo,  nazalost ovaj djed iz te kucice iza mene je umro prije par godina i od tada vise nitko ne zivi u tom Buzumu.

Ljuti ribici su nasli neke letve od stapova u vikendici i zabacili su tri stapa na sva tri kedera koliko su ih i ponijeli na pecanje. U medjuvremenu su neki prposniji posudjivali i moj stap i varalice jer je varalicariti lako, to samo vuces i menjas varalice koja ti se svidi u kutijici.  Rezime svega je da sam ostao bez jedne Rapale,  jednog Desa, jednog Bombica i dvije tri gume ... Al ajde, nek su oni kandzijali :P

Jutro je naravno donijelo led na Savi,  tu sam apsolutno prekrizio svaki daljni pokusaj pecanja i drzao sam se vatre i kuvanog vina koliko je to profesionalno bilo moguce, a bilo je :)

Neki su se malo trijeznili na savskom vjetru, neki su spremali vikendicu, neki su malo setali prirodom i docekasmo  spasonosni traktor da nas vozi nazad preko njiva i oranica, eno jos jedan bubreg ne mogu pronaci  ....

Kako god, smrzli se nismo, napecali se nismo,  ali smo se zato lijepo najeli, popili i podruzili.  Steta sto je vikendica na tako losem komadu Save, inace bi bio cesci gost sigurno.

Pa ajde Jovo, cetrdeset minuta traktorom do Stitara, pa malo rakijice s gazdom koji nas je velikodusno vozio, pa stajanje u birtiji u Cerni gdje se ispostavilo da se plavokosa konobarica od proslog vikenda pretvorila u starog celavog  djedu koji nas je posluzio. Pa cug do Starih Mikanovaca, pa ope rakijica rastanka i onda  jos 40 minuta do Osijeka na rehabilitaciju i u topli dom.

Sve u svemu zanimljiv izlazak na vodu, puno druzenja, malo pecanja - ali jedna kvacica u ribickom kalendaru stavljena! :D

Pusa nevjernici! Nazalost sam se vratio! :D

Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.