Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

I onda je svizac......

Poslano sa mog NOA_MOVEse koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

mlb

Alaj su je opravili svaka im časti  :uf: :stripii:

nekinho

Ima tu još posla, nisu sve završili. Vidiš da rade pedantno, pravi čuvari prirode, flore i faune...  :uf:

majstor

Možda je dabar - da bar nije. :sha: :stripii: :stripii:

pajdo77

Ma zicer Zagor sa foruma uredovao. Njemu i Čiki ponestalo šindre za brvnaru :stripii: :icon_thumright:

majstor

joker

ce bilo pa ju nesto pojelo sam kosti ostale  :stripii:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

No

Bio sam od ponedjeljka do danas i bilo je dobro.  :ok:
Tri vrste ribolova podjeljena kroz dan, i večer uz cedevitu i strah od kašlja i spavanja.

Jutrom sam bacao gumu za soma i dobio sam jednog od 17 kg.
Štap Lemax Slimmax.  Za soma, odličan,lagan za svoju snagu,dobro raspoređenog težišta,osjetljiv. Odličan.
Guma Delalandeov Blinker. Špaga Kast king 0,14. podvez nailon 0,70. Lip-grip iz 1965 malo pohaban al još uvijek upotrebljiv. :stripii: :stripii:
Dok sam vukao soma i kad sam se sageo da ga dohvatim padnu mi sunčane naočale sa glave i ode Ray Ban u Savu, al ajde za utjehu, som je izišao van.

Tokom dana vobler i lov jeza na prelazima uz sam kraj. Zezao sam jednog mladog lugara("mog osobnog fotografa sa save") koji nije mogao ulovit.
Rekoh mu ajde da dođem tu ulovit. Idemo ispeć ribu za ručak. Znam poziciju i naravno da sam ulovio tri, četiri komada na brzaka. Pozvao sam momka u čamac,jer je mislio da je razlika u tome što baca s obale. I iz čamca mu nije išlo a onda sam ga krenuo zezat i vitlat.

-Šta to bacaš
-Veli to sam jučer kupio za bucova
-Kakva ti je to buba, strizibuba, kakva ti je to pederska boja,koja će ti to riba uzet. ------Naravno da sam ga zezao kupio je dobar Alex voblerčić. Rekoh mu ajde da ga probam bacit. Ako sad ulovim skačeš na glavu iz čamca i plivaš na obalu. Dobacit ću ti ključ od auta.
-Može ha ha
U nekoliko zabaca dobio sam još dva jeza i na tu "strizibubu" 
Nije skakao iz čamca otšli smo do kolibe uzet predah i popit koju cedevitu.
Debeli nije htio da pečemo ribu pa smo odustali.

Večer je rezervirana za čekanje šarana.
Dok smo uz mezu sjedili na terasi,moj debeli prijatelj i lugar su nešto pričali i ja im presječem priču brojanjem jedan,dva ,tri,četiri
Oni se brecnu i vele šta ti brojiš
Rekoh šarane koje ću sad uhvatit. Glasno su se nasmijali i komentar tu nije bio potreban.
Ubrzo smo se razišli po pozicijama.
Vrlo brzo pošto sam se smirio u čamcu dobijem prvog. Nešto poslije drugog. Treći mi se otkači. Op evo četvrtog. U toj situaciji gledam u nebo i kažem Bogu daj mi još jednog da se mogu malo preseravat kod one dvojice.
Naravno da mi ga je dao. Čak i više od toga.
Kad smo se skupili u kolibi počeo sam sa preseravanjem u stilu;

-molim nemojte me drugi put ometat dok brojim
-ako vi ne znate, postoji netko tko zna,pitajte
-momci one crvene germine smijete dotaknut,samo nježno jer još se tresu, od straha od šarana.Mogao sam još lovit al sam se uplašio da im srce ne pukne.  :stripii: :stripii:
-ono ulovim četiri,toliko sam rekao al ajde ostao mi još jedan prst na ruci. popunim i njega i sjetim se da imam još jednu ruku i na njoj još prsti....
bilo je toga još al eto i ovo je bilo dovoljno da se napušem kao zagorski puran. :stripii:  :stripii:
:uf: Dobro da me nisu zatukli.  :stripii: :stripii:

Jutros sam imao još jednog soma al mi se otkačio pod čamcem. Neka je . Volio bih samo da sam ga vidio.

Moram spomenut da sam dobio od jednog mog prijatelja,tu s foruma, tomos 4,5 na poklon. Lakši mi je za nosit od yamahe. Motor je tehnički  :ok:.  Palim, vozim i puuuuutuujeeem duuugooo i poooolako. Probat ću još koji ribolov da vidim hoću se naviknut.

Sve skupa kad zbrojim ,bio je to još jedan lijep ribolovni izlet.

mossi

Ako ti ikad dodjem u posetu, neću ni pecati.. ti pi cedevitu i pecaj ja ću da uživam.  :ok: :hi:

No

DIDAPATAK

..ma i ja tako planiram... :icon_thumright: :occasion14:
.. :baba:

No

maverick

Ja ne smijem nista da kazem, meni je poslao sliku  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

ma on nas zahebava sa cedevitom :stripii:

nekinho

Jok sa  cedevitom, zahebava sa brojanjem... sad znam zašto nema šarana u Dravi, osli svi u Savu. Sad znam zašto još u ovo doba ne spavam... hebe me vodostaj Save i brojanje od jedan do bar tri.