Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

Mljeveni, No i 3 Gosti pregledava ovu temu.

kobac

Ja moram priznati da je ljepo imati nekakvo ribički dostojanstvo, poštovanje i sl....ali morate shvatiti da kupovinom ribolovne dozvole niste zakupili dio Drave ili Dunava....
Ako netko negdje "hrani" ribu i sl. , to ujedno ne znači da je i zakupio taj dio rijeke , ali naravno nije uredu da netko prati situaciju pa mu se uvali na mjesto, a opet može naići netko tko nezna za to mjesto pa eto problema jer eto netko je sjeo na mjesto... :sha:
Mislim da je dukulele bio sasvim pristojan...šta bi trebao ići na drugi kraj rijeke. ....totalna glupost...
Proći nekoliko metara od čovjeka lagano plutajući bez zabacivanje po meni je sasvim uredu...
Problemi su neki drugi a da njih nema bilo bi ribe za sve...ali to je već stara priča..... :uf:

Mornar Popaj

Na prvoj poziciji gdje hranim i lovim šarana sa obale na Dunavu, imam stol, čaše, šalice, džezvu, drvenu stolicu, žice za roštilj, šećer, sol, držače za štapove.
Medjutim, nekoliko puta naravno, dodjem i mjesto mi zauzeto. Ljubazno pozdravim pridošlice, kažem im da se posluže sa stvarima i da ih vrate na mjesto, da ja tu pecam i hranim i da su to moje stvari. Kažem im i da dobro prihrane, ponudim sa rakijom ili pivom, i odem da rezervnu poziciju.
Šarani u jatima plivaju uz obalu, malo uzvodno pa malo nizvodno, ima i drugih mjesta i uvijek se nađe koji nepažljiv pa se zajebe  :takoje:
Ne vidim razloga za bilo kakvom nervozom i svojatanjem obale koju ja posjećujem npr. 5-6 god. a pojedinci možda i preko 30  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

smudjoslav

...Bravo Popaje,to je kultura...
Ali bravo i za post sa prackom... :notworthy:

majstor

Bravo popaj, fini pristup.  :sha: :ok:

maverick

Nema tu sta, za svaku pohvalu... :notworthy: tako to radi decki koji odlaze nekamo na pecanje, sretni su kad je mjesto slobodno ali isto tako naci ce drugo ako netko sjedi. Kod mene je to nekako drukcije...mjesta nema...tko prvi dodje i to je to...No dalje , problem budu oni koji cesto negdje pecaju a ti to...mi, ili ja ne znamo...i onda si je lokalni serif uzeo za pravo...da svojata...no i to se isto rijesi...predjes malo kod njega u camac i tako to... :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

sjednes u camac i bude pljusak iz vedra neba  :stripii:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

majstor

Uđes mu u čamac i pitaš jel to ima rupu pa tone. :stripii: :stripii:

vedro

Jebgote sto ima jakih i nabrijanih na ovom forumuuu... Ja cu svoj camac staviti u dvorište da ne bi ti pljuskovi potopili i mene  :stripii: :stripii: :stripii:

Dukulele

Pa nije vrag da nitko nije bio na pecanju vec par dana,  ajmo mi nazad ontopic, oslo ovo u Saptinovce :)
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

nekinho

Ma ne samo to što ne idu na pecanje, evo osim Pajde nitko ništa nije ulovio već danima. Nekad se na ovom forumu moglo pročitati i vidjeti lijepih ulova a sada nitko da uhvati ni kedera. Šta se zbiva, nema ribe, kriju se lokacije i tereni, ili je tema postala ono tipa pričale dvije babe da si skrate dan... :uf:

mossi

Ništa ne radi .. al prošli neki i kandžijali u blizini.  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Šalu na stranu, loš dan pre neki dan.
Ali registrovao čamac pa ga ožuljao od algi, a pecanje bilo bonus.  :icon_thumright: :takoje: :ok: :hi: :occasion14:

No

:hi: Bio sam opet u "Ujedinjenom kraljevstvu"

Kraljevstvu je ime Sava i prostire se između dviju obala obraslih vrbama.
Kraljevstvo je to soma,smuđa ,šarana, štuke i ...
Od ponedjeljka do petka turio sam nos u jednu poznatu mikrolokaciju i izazivao sam šarana.

Ponovio sam prošli ribolov sa četiri lijepa primjerka
ulovio sam i nešto savskih lopata, jezova i jednu štuku oko dvije i pol kile.
S obzirom na vremenske uvijete i rezultate ostalih ljudi koji su pokušali, izdvojio sam se u svakom pogledu.  :stripii: :stripii:

Uklopilo se u te dane  kupanje,disanje na škrge i novi način prehrane.
Izbacio sam cedevitu,uveo neke zobene pahuljice,svježi sir jogurte,povrće.
Skoro pa da ne poznam sam sebe.   :stripii:

Dio godine u kojem sam posvećen šaranu protječe sasvim  :ok: i sezona je više nego dobra.

Obećao sam jednom mom prijatelju da ću mu dozvolit idući put,ako budem dobre volje, da dodirne moje dvije crvene germine, najopasnije štapove za lov šarana iz čamca.  :ok:

Nemojte se čudit ako više ovih izvještaja sa pecanja ne bude. Bit će to znak da me moj debeli prijatelj umlatio s tim germinama   :stripii:  :stripii:
Da ste samo vidjeli kiseli osmjeh, kad sam mu obećao da ću mu doć otrest šljive s tim štapovima prije idućeg pecanja.  :uf:

A što je je,nema boljih štapova  :stripii: :stripii:

mossi

Danas nisam bio na pecanju, al se upecao sitni bucov.
Radio je i krupniji, al izlet je bio danas tema dana.

:occasion14:

pajdo77

Lijepa mjesta za bacanje :ok:. Jel to tvoj pitbul-rotvajler kraj vode?

Mudri

Pajdo to je LAV,trebaš to vidit uživo,ludnica od pasa