Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

nekinho

Nisi jedini. I ja danas otisao na isto mjesto di me zadnji put nagradio onaj od četiri i kusur... gledam vrijeme, gledam nebo, tmurno, oblacno, voda mirna, lagana, sve da bolje ne može.... osim smudja. Ni pec, ma da je bar gricnio tog kedera, prakslu, bodorku pa i babuskicu... da je bar zube ostavio... ma hebo ga Šajzika  :rofl2:

ps

Citat: Sg.Pepper  u Studeni 09, 2017, 19:49:18
A ja naivan ko sobarica  :uf:
Ne vjeruj Šajziki ni kad ti darove nosi :stripii:

mossi

Bio sreo RJ-a, uhvatio dva pokilaša, oba na flexijig, prvi na vertikalu lasta l&p, drugi na orku u panjevima. Ali promenio sam 5 pozicija, osim te dve jadne ribice, imao još par kvrcova.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

No

Prvi put u životu pecao sam na dunavu.
Lijep i ugodan izlet u nepoznato s dobrim vodičem.

Moram vam opisat osjećaj kad sam izišao na vodu u petak popodne.

Jedan moj prijatelj,prije dve-tri godine,poveo unuka na polnoćku za Božić. Pošto je crkva bila puna, a dijete malo,prijatelj ga digne i stavi sebi za vrat da sjedi,a mali ko iz topa veli
-jebote kolko ljudi.

Eto, to je bio moj osjećaj.  Cijelo vrijeme sam pomišljao ,jebote koliko ljudi,koliko  vode,koji promet.
Broooodoovi.

Vau,autoput.

Puno mi je sad jasnija priča o čamcima i motorima Vas koji ste tamo doma.

Voda neusporedivo teža za ribolov od rijeke Save. Zapravo su to,ne dva nego tri različita svijeta.

Dunav divlji,prkosan,bogat,snažan,moćan,veličanstven,poput muža.
Sava meka, nježna,bogata,zanosna poput žene.

Uživao sam svo vrijeme na vodi.

lovili smo uspoređujući s drugima, koliko sam čuo od ljudi koje smo usput sreli natprosječno dobro.

Od petka popodne,subota par sati ujutro i par uveče,danas isto tako kao i jučer. Rezultat je oko tridesetak ulovljenih smuđeva koje smo uglavnom vraćali nazad jer su bili sitni. Pola kile do osamdesetak dekagrama. Bilo je i promašaja i otkačivanja,bila je i jedna štuka koja je prijatelju kod čamca pregrizla fluorokarbon.

Danas smo dva ispekli, jučer sam jednom starijem simpatičnom gospodinu koji je otprilike negdje između 75 i 80 god poklonio tri takva trkaća od 80-desetak dkg.  Čovjek je bio sretan a i meni je bilo drago.Volio bi da su bili nešto veći.

Par komada smo ponijeli kući,ništa spektakularno kila i pol ,dvije.

Nisam još sredio dojmove,proveo sam cijeli tjedan u ribolovu od ponedjelka do četvrtka na Savi,od petka do danas na Dunavu.
Umoran sam i idući tjedan nikud ne idem  :ok:

Bila je to jedna od ribolovnih želja koje sam imao.  :ok:
Tko zna kad ponovo.

maverick

Tko dodje..bar jednom...obicno se vrati jos pokoji put...ta velicina impresionira...ribe uvijek ponesto...rijetko kad da se sto ne ulovi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

Citat: No  u Studeni 12, 2017, 20:47:06
Prvi put u životu pecao sam na dunavu.
Lijep i ugodan izlet u nepoznato s dobrim vodičem.

Moram vam opisat osjećaj kad sam izišao na vodu u petak popodne.

Jedan moj prijatelj,prije dve-tri godine,poveo unuka na polnoćku za Božić. Pošto je crkva bila puna, a dijete malo,prijatelj ga digne i stavi sebi za vrat da sjedi,a mali ko iz topa veli
-jebote kolko ljudi.

Eto, to je bio moj osjećaj.  Cijelo vrijeme sam pomišljao ,jebote koliko ljudi,koliko  vode,koji promet.
Broooodoovi.

Vau,autoput.

Puno mi je sad jasnija priča o čamcima i motorima Vas koji ste tamo doma.

Voda neusporedivo teža za ribolov od rijeke Save. Zapravo su to,ne dva nego tri različita svijeta.

Dunav divlji,prkosan,bogat,snažan,moćan,veličanstven,poput muža.
Sava meka, nježna,bogata,zanosna poput žene.

Uživao sam svo vrijeme na vodi.

lovili smo uspoređujući s drugima, koliko sam čuo od ljudi koje smo usput sreli natprosječno dobro.

Od petka popodne,subota par sati ujutro i par uveče,danas isto tako kao i jučer. Rezultat je oko tridesetak ulovljenih smuđeva koje smo uglavnom vraćali nazad jer su bili sitni. Pola kile do osamdesetak dekagrama. Bilo je i promašaja i otkačivanja,bila je i jedna štuka koja je prijatelju kod čamca pregrizla fluorokarbon.

Danas smo dva ispekli, jučer sam jednom starijem simpatičnom gospodinu koji je otprilike negdje između 75 i 80 god poklonio tri takva trkaća od 80-desetak dkg.  Čovjek je bio sretan a i meni je bilo drago.Volio bi da su bili nešto veći.

Par komada smo ponijeli kući,ništa spektakularno kila i pol ,dvije.

Nisam još sredio dojmove,proveo sam cijeli tjedan u ribolovu od ponedjelka do četvrtka na Savi,od petka do danas na Dunavu.
Umoran sam i idući tjedan nikud ne idem  :ok:

Bila je to jedna od ribolovnih želja koje sam imao.  :ok:
Tko zna kad ponovo.

da nisi bio u aljmašu...???

No

Jesam i policija nam je u petak po noći izvršila kontrolu. Tražili su osobne i ribolovne dozvole.
Imali smo to što su tražili i momci su bili korektni.
:ok:

kobac

sivi alumijiski čamac, honda 20, malo uzvodno od ušća..
inače požežanin, drvena kućica ljepo sređena...
volim takvu urednu, uljudnu i korektnu gospodu... :bye: :bye:

No

To je taj čamac i kuća na obali. Bili smo uzvodno najdalje do,čini mi se da mi je  prijatelj rekao,Hulovskog kanala.  :ok:

Policija kruži na sve strane, :ok:
Malo,malo prođe policijski čamac. U jednom trenu sam pomislio, koliko Kobaca, :stripii: :stripii: kružite tamo baš kao kobci.   :ok:

majstor

Mislio si Kobaca više od Kormorana, ali... :stripii: :stripii: :wave: :occasion14:

SMT

Video sam policajca na obali i u odlasku na vodu i u povratku, stoji na istom mestu mnogo sati... Sta rade sa obale?

alex7777

Citat: No  u Studeni 13, 2017, 07:47:02
To je taj čamac i kuća na obali. Bili smo uzvodno najdalje do,čini mi se da mi je  prijatelj rekao,Hulovskog kanala.  :ok:

Policija kruži na sve strane, :ok:
Malo,malo prođe policijski čamac. U jednom trenu sam pomislio, koliko Kobaca, :stripii: :stripii: kružite tamo baš kao kobci.   :ok:
aaaaaaaa to ti i darko ste mi se prisunjali iza ledja iznad mene u granju  bunarili, dolje 100 metara od njegove vikendice   :stripii:

No

pajdo77

Bio malo kod flotile od pola pet do sada. Upecan jedan smuđarak od 30 deka sticajem nespretnih okolnosti. Naime imao sam petljanac pa dok sam ja to čačko vobler mi otišo bogu iza nogu negdje od mene u obalu i kad sam počeo vrtiti on se sam upeco. Problem je što ne smijem u krug vojarne pa sam limitiran sa tih 20-ak metara kamena. Možda bi klepio još kojeg da sam mogao mjenjat voblere češće al klinac. Naime torbu sa voblerima ostavim na kamenju kraj neke grane da ju ne vučem za sobom a grana mi dođe kao neki orijentir među tim kamenjem. Tako ja napravim i danas kad pliva mi dabar dva metra od mene-onako ležerno. Ništa odem ja malo nizvodno i kad sam htjeo nazad do torbe da promjenim nekog drugog voblera dabar glaba onu granu kraj mojih voblera hladan ko špricer. Ne hebe me za suvu šljivu. Kako sad doć do voblera sunce ti hebem. I onda ja nakon razmišljanja od neke 2-3 sekunde i vođen instinktom lovca odlučim da je meni sasvim dobar i ovaj koji je već montiran :stripii:. Ajd ode nekako taj glodavac veličine kao buldog,ja moju torbu na leđa i bjež ti Pajdo kuć dok nije došo još koji :rofl2:.Nije da sam donio večeru kuć al hebiga živa glava na ramenima :stripii: :rofl2: