Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Kod nas ih ima u neograničenoj količini.  :stripii: :stripii:

SMT

Mislio sam pecati deverike na crvice ovo leto ali izgleda da sam se navukao na to lupanje kontri...

maverick

Kako ce ti opaliti brko tako dok se igras s tim stapićem pa ces cviliti danima poslije toga  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

SMT

Pda, :stripii: :stripii: :stripii:

Sedim, kunjam na stolici, probude me koliko udare, nisu normalni :stripii: :hi:..

Posle 22h udare, ja se ponadao smudju bar 2-3 kg... Trgao me najstrašnije...

maverick

Kad si tako dobro usidren...tu nema puno mrdanja...dovoljno je samo da camac zakreneš polozajem motora.....imas i smudja uz kamen...imas i bucova...a bome bit ce i brkao kad ulazis s voblerom iz te ostre vode....Znas kako kaze kum....na tom rezu...pogotovo gdje se javlja onaj "stakleni" krug u vecerima kad mozes sjediti i pecati u kratkoj majici brko je pa skoro zagarantiran

SMT

Još stuka da se pojavi u Dunavu, pa de se ispecamo malo ovako... To bi bio posao...

majstor

Bio sam na pecanju - i tri dana ni griza, zaredom. Promjena vremena sa naglim padom temperature, rast i pad vode po 70 cm na dan.
Selim se u Tunguziju, tamo grize stalno. Može i Černobil - tamo su ribe hibridne. Nema žaljenja - kako je tako je. Treba biti uporan ali novi štapovi čekaju krštenje. Kolega tvrdi da uvjek kupim nove štapove ako tri dana ne ulovim ribu. Ovima rok ističe.  :stripii: :stripii:

silure

bio na pecanju cijelu noc somcad ubija,nevjerojatno koliko sam se napecao ljepo samo da su jos barem veci da bude zanimljivije,inace kao da su svi jednaki od cca kile do 2 najveci,jedan bio bas malecki ne znam kako moze gutnit 10/0,ali uspio je..vecinu vratio nazad oštećeno sam uzeo jer pohlepci neki gutaju do guzice kolku god udicu ja stavio..sve u svemu pecalo je to je bitno,na bucku isto sića udara samo

majstor

Novi štapovi kršteni amurom od sedam kila. Ne prodajem ih. :baba: :stripii: :stripii:

No

:hi: Prošlo vrijeme za ribolov u minulom tjednu..
Bućkao nisam, voda se digla u odnosu na zadnji put i razmontirala mi mjesto za jeza, mrljao sam nešto s gumom za soma, mrljao sam i nešto oko smuđa.

Kao i uvijek u ovom dijelu godine, šaran mi je trajno utočište i utjeha.
Pomalo se okuplja moja širom save razasuta ergela.
Dobio sam tri lijepa.

Slikao nisam jer sam na odlasku imao prizemnijih problema  :stripii: pajdo mi se tako ušpricao   :pije:  da sam morao pakovati svoj i njegov čamac, pribor moj, njegov i na kraju ga zamoliti da krenemo.
Jedva sam ga utovario u auto tako da mi nije bilo do slikanja   :uf:

Sve je to dio života i dio neke priče koju guramo.

Šaranima sam se baš obradovao

Nevjerovatan je šprint i snaga tih lijepih, dugačkih dunavaca.

Iznenadio sam se ugodno, da me susjedi bosanci zovu po imenu, iako se nismo nikada "službeno" upoznali. Raspoznajemo se već dugo vremena po siluetama i glasovima.
Neke znam i po imenu ali ne znam sve, jer jedni odlaze, drugi dolaze kao i svi naši dani, životne priče i mnoga poznanstva.

Kažu kako su komentirali danima, kako nema susjeda.

Nakon par izmjenjenih informacija, gdje, kad, što, kako, pitaju me jesam li pecao tamo.
Jesam, ulovio jednu pastrvu.
Drugačije rijeke, jezera, drugačija zemlja, tuđe sve.

Konačno na Savi, kod kuće.

Ma ne bi čovjek vjerovao kako se brzo vratiti u našu lijepu, ali ranjenu stvarnost.
Žale se, ti jednostavni, prostodušni ljudi,  na električare, na lopovsku podmićenu vlast, na zločin prema rijeci.

A rijeka šuti, sluša kao i ja.

Teče ta ljepotica našim životima i donosi nam poznanstva, prijateljstva i susrete koji nam uljepšavaju naše dane i godine

Radujem se i novom odlasku, i čvrsto odlučujem  da ću  slikati i staviti slike u galeriju, naravno   :icon_scratch: ako budem imao što    :stripii:

mossi

Citat: No  u Srpanj 14, 2019, 12:00:33

Slikao nisam jer sam na odlasku imao prizemnijih problema  :stripii: pajdo mi se tako ušpricao   :pije: 
da sam morao pakovati svoj i njegov čamac, pribor moj, njegov i na kraju ga zamoliti da krenemo.
Jedva sam ga utovario u auto tako da mi nije bilo do slikanja   :uf:

Tablaaa!  :uf: :stripii: :stripii: :stripii: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

No

SMT

Kiša me 2x prala ozbiljno... Jedva sam se kući vratio... Hteo sam bucova pecati, sva izgledna mesta mi bila zauzeta... Bolonjez nisam poneo, džabe sam ga kupio...