Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

No

Bio sam na pecanju.
Kada bi opis tog pecanja izrazio Haiku poezijom, to bi bilo otprilike ovako;

Bio No, ostao No

Ribe nigdje, svega ostaloga kao i prije i s dodatkom arapa.

Prvi put smo gledali kako prelaze, a prelaze sklepanim splavovima od traktorskih guma, luftmadracima, plastičnim čamcima.

Čudan je to osjećaj, dok to čovjek promatra, čudno je slušati govor ljudi iz nekih dalekih zemalja, kao što je čudna i ova ribička godina.
Uvijek sam u ovo doba lovio šarane, ali ove godine ne.

Do kada će to potrajati ne znam.
Nadam se da će bar komarci nestati u dogledno vrijeme da se može ugodnije boraviti na vodi i uživati u tihim vodenim večerima i maglovitim jutrima.

Imao sam i jedno zanimljivo iako ne i ugodno iskustvo.
Pojavio nam se nekakav problem sa solarnom rasvjetom i penjao sam se na krov, tako što smo postavili stol i na taj stol stolicu. Kolega drži tu stolicu i ja se  stajući na naslon stolice nekako zajašim lim i prekoturam na krov od terase.
Postavio sam ploču,  digao crijep i proturio kabal kroz krov kolibe. Taman kad sam htio vratiti crijep odnekud se pojave dvije ose. Klepim rukom jednu, klepim drugu al se onda pojavi cjeli roj.
Bodu po golim rukama a ja trk preko krova,ma sekunde su bile u pitanju, skočim jednom nogom na stolicu drugom na stol i  :uf:  skoro sam napisao, trećom na zemlju.
Trčim po livadi, kao lud i skužim da ih nema.   :crutch:

Da mi je netko nudio ne znam koliko para da na taj način siđem s krova ne bih prihvatio. Kad sam se smirio još neko vrijeme mi je trebalo da shvatim kako sam sišao. Strah je jebena stvar   :stripii:

Poslije mi bilo drago što sam još uvijek koliko toliko vitalan da mogu napisati;

Bio No, ostao No   :stripii: :stripii: 

Harley

Dao bih desni bubreg da sam to mogao vidjeti i još da je i Pintar bio sa nama!!! :tongue1: :tongue1:
Living your dreams, do not dream the life

No

:stripii: :stripii:

Da si bio umjesto mene na tom krovu i pod takvom opsadom osa, ostavio bi ti tamo i lijevi i desni bubreg, dok bi se smandrljo, takav krupan, s krova one terase.

:stripii:

Znam da ti je zanimljivo, i meni je bilo ali tek kasnije, ali dok se događalo   :stripii:
  nisam imao vremena za uživanje  :no:

DJ17

Jel ide ko na pecanje, da li se desava sta? Dunav mutan i brz bio jucer i prekjuce poslepodne do mraka muvanje i jig ni udarca jedino nisam ostao da probam woblera, kakva je kod vas situacija

nekinho

Prema ovom forumu a i svim aktualnim temama na istom ,izgleda da nitko vode nije vidio mjesecima, svi u nekim garažama, radionicama, po trgovinama, najmanje se izgleda peca, priča o vodi, hvatanju ribe, a da ne spominjem ono grize tu i tamo, na čega, kada, i ostale teme...  :hi:
Koliko sam vidio nekidan, voda mutna, brza, riba ni da pipne, bar meni koji ne znam.  :hi:

SMT

Citat: Djoka  u Rujan 11, 2020, 12:21:46
Jel ide ko na pecanje, da li se desava sta? Dunav mutan i brz bio jucer i prekjuce poslepodne do mraka muvanje i jig ni udarca jedino nisam ostao da probam woblera, kakva je kod vas situacija

Ide se, standardno...

Ribolov smudja je težak posao zadnje vreme, pogotovo nama sa veštačkim mamcima... A soma, još tezi :stripii:...Upeca se smudj, uglavnom malo i sitno( info od nas nekoliko), pesak(rupa) i sporiji tok...Imao sam pre neko veče par sitnijih na vobler, ne mogu dva da dobijem na istom mestu... Stalno traženje zahteva... Nekako, dosta na silu... Dosta promasaja, mlitavog uzimanja, odgrizenih repova...U drugom nocnom kasnom cugu, gotovo nula, voda staklo...Bude poneki dan da je malo bolji od ovog spomenutog... Treba biti na vodi konstantan za taj dan... “Kukaju” i ovi sa kederima... Nema puno ljudi na Dunavu ali to je prednost :hi:...

Dok je varalica u vodi, postoji šansa da se ova priča promeni... i hoce :hi: Ne odustaje se iako nije sjajno, to je sve ribolov...

SMT

3 dana totalnog ribolova, uz pauzu za moto GP... jeo sam malo i brzo, da bih pecao sto više.. Od gorega uvek ima gore...

Dunav boje ilovače ili kanalizacije, ne znam kako bi ga opisao... U 3 dana ribolova, nisam čuo plop smudja, raub bucova, da se okupao saran ili som, ništa- nula... Nisam čuo šakala... Dunav pust kao retko kada, Corona izgleda... nas malo sto je bilo, sleže ramenima jedni drugima, a šta i da kažemo, smejemo se od nemoci...Šta se tu desi, ko to zna...

Vradžbine i te ostale zaj...cije ne znam... Šta ću, bacio 4 miliona puta sve varalice koje sam imao u kutiji... Sve bi mogle u kategoriju nelovljive i ja zajedno sa njima...

Bome, u 3 dana upecao, mislim 5 riba... 4 su onako, momacke oko mere ili ispod ali stanu tu negde u kilu i dvadeset deka, zajedno..

Teško pecanje, da ne može teze biti... A opet, šta bi kući radio, ne gledam TV... Valjda volim biti na Dunavu i kad ne upecam, dobro mi bude...

Riba vikenda, obradovao sam joj se kao da je ajkula... :hi:

TonyC

Svaka čast za ulov , bili i mi al te nisam vidio , a sto se tice ulova , dajem naglasak vise na bili.

SMT

Onda ti sve jasno :hi:...

U petak i nedelju sam bio svojom dereglijom...

U subotu sam bio Trekerom, ja i jedna ribarčina...Jurili smo... Hteli smo iza ledja prici :hi:...

Na Veradu zamenio stift i okrenuo kardan :stripii:...Nisu nas ni komarci posle hteli...

SMT

Posao danas, strategije, vizije, svašta nešto... Slušam neke likove iz Pakistana, Indije i ne znam odakle, ništa ne razumem...“Ubiše” me bez metka...  Glava kao bubanj...

Zove Nidža na ručak, ne odbijam... “Iskukasmo” se jedan drugome ali nam ništa nije smetalo da zgazimo po jednu kolenicu...

Hoćemo pecati, nećemo... Najeli se, kasnimo... Al ajd sat dva... ode svako na svoju stranu Dunava... Sve bi to bilo super da nismo krenuli bez vode, kaže mi Nidža nema ni goriva... Bas smo se spremili, rekoh...Kolenica počela raditi svoje, žedan sam, zvao bi u pomoć... Nigde nikoga... jbg, pecaj i cuti...

Bez puno kreacije danas, Perfekt N  odabir... Nisam puno bacao i dobih ono sto sam i trazio... Miki bi za ove gume mogao boljeg “manekena” naći ali kakve ribe ja lovim zadnjih dana, kapitalac ipo...

Nidža stigao malo pre mene... Ne znam jel veslao ili je bio uzvodno...Pojma nemam kako mu fali goriva, ima ovu drljavu Hondu kao i ja... Ta ništa ne troši, izvlači mu gorivo prvi komsija... Drži camac tik uz moj :stripii:

Brze bolje na “parking”, gasi požar, žedni  ... Tu su bile i ostale ribarčine.... Nismo se puno lagali... Kvalitetnije trece poluvreme od samog ribolova...Imamo nekih dogodovština iz prošlosti, pa se valja prisetiti i ismejati... o ribolovu usput malo, to smo valjda već ponovili milion puta...Ko bolji, ko duži, sećaš se ti kad sam ja onda i tako to :stripii:... Nema smisla više jer tu onda smudjevi rastu do 25kg :stripii:...

Sve u svemu, lakše preživeh dan...Ujutro ustajanje, posao :hi:..

Sve limunada momci, to i pijemo :hi:..

tutnja

O da, bio sam na pecanju

Nakon nekih 2 godine pauze lijep je osjećaj biti opet na vodi.
Ulova nije bilo, tek jedan sitni čvrk, ali ništa zato.
Računam ovo pod lagani trening i zadovoljan sam, čak i više od toga..
Novi štap, rola, struna, nove vode za mene. Treba to sve sjesti na svoje, "upucati" ruku i biće valjda nešto od mene

Dosta brzo smo se "našli", drago mi je da nisam izgubio osjećaj, ali treba tu još dana da se vrati preciznost i daljina zabačaja, nije to još ni blizu onom od prije.. Nema forsiranja, samo polako pa sigurno

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

maverick

Bitno je da uzivas u tome sto radis  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tutnja

E, još da naučim džiguljati, gdje bi mi kraj bio..

ps

Drago mi je da si se "vratio" mlad ai i perspektivan :icon_thumright:

tutnja

Da mlad, ma beba u povojima.. o perspektivnosti nećemo