Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Garofeeder

Upravo upecao i dovukao u lucicu u opatovackom dunavcu troje klinaca Rumunja u camcu na vesla, baca ih uzvodno po cijelom Dunavu  :pirate: 

Goran

Idite malo pecat sa obale ko sav normalan svijet ako vam vjetar smeta. 😁

7 rem mag

Dvadeset minuta sa dam effzetom 4 po travama i udara ko luda. Pukao i jedan krak trokuke al se hvataju bez problema. Male ali vesele i plivaju dalje.

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

7 rem mag

Danas ista meta isto odstojanje. Sava mutna, vrijeme nepredvidivo pa se malo sreće nađe i na kanalu...

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

pajdo77

Jutros u 5 već bauljao do vode a vode u njemu do klupe. Dok sam to izbacao,bacio 5-6 hranilica da prihranim mjesto bilo je oko 6 kad sam počeo fiderisati. Danas lijepo počelo,ne tako često ali krupne deverike,plotice i sitniji jez. Obradovala me najveća upecana deverika na Dravi upecana sa moje strane. Bila je 42 cm bez repa,teška skoro 1600 gr.Ogromna.Malo ja nju stiskao da vidim jel i ikre ili mliječi,prazna je,nema ni onih bradavica po sebi. Sad jel se izmrijestila općenito to ne znam al ova definitivno je.

pajdo77

Bio sam i danas i količinski je bilo ok ali ni približno krupnih komada kao jučer. Navukao sam sitnu bjelu na hranu i nikako je se rješiti. Probao raznim duljinama predveza,stiroporom,ovim,onim al ćorak. Mislim da ću iza nedjelje mješati hranu sa krtičnjakom tako da ju držim na mjestu a ne tovim na debelo. Uglavnom za razliku od zadnjih bar dva tjedna nije bilo vjetra. Topla preporuka onima koji su u nedoumici dal izaći malo u prirodu

pajdo77

Rano svane,ja ne spavam pa sam u 5 počeo sa hranjenjem.  Nakon sat vremena počele dlanare i sitna mrena.Nikako nisam uspjevao dobiti nešto čestito. Drava je došla,curi sto na sat pa sam mislio da će biti i gore nego što je bilo. Vidim dva bećara bućkaju da se sve puši i to oba mlate u istom čamcu. Ajd što su promašili datum i mjesec al su mašili i rijeku.

DJ17

Reku da , a sto datum i mesec? Imo sam ove godine i par komada krajem treceg meseca... i Deverika je u lovostaju pa je svi peglaju a "slucajno" im dolaze i Sarani...

pajdo77

Pa zato što je ribolov soma dozvoljen od 15.06.a danas nije ni 15-i a nije ni 6-i mjesec.Pratiš?

maverick

Danas imam osjecaj da se lovostaj manje poštiva nego prije...Nisam rekao da su datumi korektni...nisam rekao da se toga treba svake godine drzati kao po spagi , ali nisam pristalica ni da se peca riba u zabrani ali pod parolom pa pustice se. Očito danas je "novo normalno" mnogima pa imamo  i šaranske kampanje  s nekakvim promotivnim materijalom...imamo večernja testiranja voblera pa cijela ergela ide na smuđa...itd itd...Ne kazem nista protiv ničega svatko nekako po svom nahođenju, ali za mene je lovostaj vrijeme ne kad se riba lovi i pusta vec vrijeme kad se riba ne uznemirava dok je u mrijestu. Nisam ni ja uvijek bio cvijeće , imao sam glupih izleta ali vrati se čovjek na neki...recimo pravi put koliko je to uopce moguce...Neku vecer stoji lik poniže u zimskoj luci...devet navecer...ssr 7 ft...sjedim gledam...pitam ga ide li sta...kaze ...za sad nista ali kontam da ce stuka oko deset...Šta reci nego bistro i otici jer ako mu stvarno krene "štuka" eto problema i meni i njemu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Pratim ja pajdo77 na vodi sta se desava zato i pisem iz ocaja, sto nazalost kaze poglavica imam osecaj da se lovostaj uopste vise ne postuje, lovi se fino Deverika,Saran Smudj... Kod mend Som nema lovostaj ali izgleda da vise "nema" lovostaja ni za druge ribe, a kukamo kako nema ribe zbog ovog, zbog onog trebamo poci od sebe... ne mislim nista lose, zaomije sto je tako...

Garofeeder

pajdo77

Ma ajd,ide čovjek na štuku pa uhvati smuđa i sad je do njega hoće li ga pustiti ili ne. Može reći da mu je slučajno došao i to nije nemoguće,ne piše na varalici šta ona isključivo lovi ali u pola petog mjeseca dvije bućke u čamcu u Dravi ne može biti slučajno kada se bućkanjem lovi isključivo som. Doduše registracija nije Osječka pa možda misle ako se može u Dunavu da može i ovdje.

pajdo77

Izdržao sam danas dva sata i ajd ti Pajdo kući. Piri taj vjetar,neki jugoistočnjak valjda pa je sva Drava u valovima,reflektira se ta svjetlost na površinu pa blješti ajme. Nije ni malo ugodno na vodi.Od ribe nosara prevladava,dobio i dva sitna jeza te tri male mrene. Interesantno je da ni jednu mrenu ove godine koliko pamtim nisam dobio na salamu ili sir već sve na malu udicu i tri crva dok sam pecao bjelu,ajd pa je bar koliko vidim ima a gdje su male bit će i krupnijih. Samo da taj vjetar što piri mjesec dana već jednom stane. Dosta ga je za ovu godinu

SMT

Samo prvih pola sata smo bili nasmejani... Sve ostalo horor film...
Samo smo cekali ko ce prvi reci da se ide kuci... Užas od vremena!

Kakav je to preambiciozan izlazak bio! Produvalo nas i opralo do kostiju...