Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Debeli šef

šta zna gladni šaran što je atmosferski pritisak... uzme i jede.  :rofl2:

dravski pecaros

debeli šef kolega mi juće na Dravi   dobio krasna dva šarana  vjerovatno je i to gladna riba i ne zna za atmosferski pritisak  :hi:

nekinho

Za ove nevjerne Tome poput šefa kojima je eto saran na ribnjaku gladan, slijep i otvorenih usta da mu samo trebaš moći pogoditi udicom u usta i tvoj je,  jedan podatak od jucer, na ribnjaku je bilo ni više ni manje ali 30 ljudi, svi su pecali šarana, a nitko koliko mi poznato nije imao više od 5 kom do 11h, a mi smo eto u tom vremenu polako poceli pakirati kuci jer nam bilo dosta da nam taj saran svakih 5min serenda po meredovu....nešto je i u znanju i pripremi mamaca i lokacije...nije sve u gladi  :hi:

ps

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 26, 2017, 10:15:09
debeli šef kolega mi juće na Dravi   dobio krasna dva šarana  vjerovatno je i to gladna riba i ne zna za atmosferski pritisak  :hi:
Sinoć sam čuo da tvoji suseljani hrane i vataju lijepe komade, oko 10 kila. 

mossi

Citat: nekinho  u Ožujak 26, 2017, 10:27:47
Za ove nevjerne Tome poput šefa kojima je eto saran na ribnjaku gladan, slijep i otvorenih usta da mu samo trebaš moći pogoditi udicom u usta i tvoj je,  jedan podatak od jucer, na ribnjaku je bilo ni više ni manje ali 30 ljudi, svi su pecali šarana, a nitko koliko mi poznato nije imao više od 5 kom do 11h, a mi smo eto u tom vremenu polako poceli pakirati kuci jer nam bilo dosta da nam taj saran svakih 5min serenda po meredovu....nešto je i u znanju i pripremi mamaca i lokacije...nije sve u gladi  :hi:

Pa nisam ja ni rekao ništa za prepodne, na tabeli od juče pritisak je vrtoglavo počeo da pada taman od podneva.
Inače od nas 5, dvojica su osvajala Zlatnu ribicu u Apatinu i ljudi koji su majstori takmičarskog pecanja.
No niko nije došao da se razvali od ribe, nego prvi izlazak uz druženje i to na 2-3 sata posle ručka.

Nisam poneo ni meredov ni čuvarku, i ne smatram taj dan baksuznim jer mi je bilo jako ugodno.
A ulovio sam po svojoj prognozi, a i ostali. Samim tim sam potvrdio "urekao" da ni ostali neće ništa uhvatiti.  :tongue3: :rofl2:

Inače operisao sam koleno pre skoro 20 godina i ovako kako mi seva juče popodne i danas .. ne pamtim.  :icon_scratch: :uf: :rofl2: :stripii: :mt1032:

Debeli šef

ja uopće ne vjerujem da atmosferski pritisak imalo utječe na aktivnost riba, no neću opet o tome. svatko ima svoje vračke, tako i ja neke kojima bi se drugi smijali.  :bye:

mossi

feeder sa vrhom od 1/2 Oz-a, model Grejsika Prodigy!  :rofl2:

No

:hi: Evo sam se vratio. Nisam bio dugo u kraćem ribolovu od ovog,al ajde dobro.
Lijepo je doć doma pod tuš i vidjet šta se u stvarnom svijetu događa.

Ribolov kao klatno na satu jednom tik drugi put tak. Ima- -nema, hoće- -neće.
Proljetnim pomicanjem sata kao da je povučena crta kroz ribolovnu godinu,došlo je vrijeme šarana,bućke i soma.

Počeo sam hranit staro mijesto i čekat šarana.
Upisao sam se, prvi ove godine 8,4 kg.

Jutrom od 5 pa do devet  i popodne od pet do devet sati.
Imao sam tri takva pokušaja. Jedno veče i dva jutra.
Između toga nadmudrivao sam se sa bucovima. Nisam se proslavio, ulovio jednog i dva mi otišla. Na Trila dobio štuku. Dobio sam i jednog jeza na interlandov voblerčić.

Jutra hladna za medalju al veče, večer je sasvim ok i nema komaraca, aaaaaa ljepote.
Ostanem u čamcu u noć dok zadnja ptica ne utihne. U jednom trenu kao da netko kaže dosta je,gotovo je za danas. Sve se smiri. Naravno da je i među pticama kao i među nama ljudima , pa i kad sve utihne, sporadično se jave još jedna il dvije ptice pjevajući kratko, tek toliko da pređu crtu,da pređu granicu i potvrde iznimku kao pravilo.

Dok se vraćam u bazu ploveći kroz noć, gledam pred sobom odsjaj neba u vodi koje me vodi,a za sobom pogledavam valove. Djeluje kao da sam napravio brazde.
Podsjeća me to na naše živote. Plovimo kroz život i dižemo valove, netko manje, netko veće, nebitno. Onog trena kad stignemo u luku, na odredište ti valovi još neko kratko vrijeme oplakuju obale i nestanu kao da ih nije bilo.

Baš kao i mi, kad stignemo na cilj života. Samo još neko vrijeme potraju titraji naših životnih valova a onda se sve smiri kao da nas nikad nije bilo.
Zato kroz noć vozim polako, jer čemu žurba ako je cilj smrt. 

Ostavio sam nešto hrane u vodi da im se nađe dok me nema, a po svemu sudeć brzo ću se vratit.

Griz krupnog šarana izaziva ovisnost. Kad čovjek jednom proba, rijetko tko odustane i ne želi to ponovit.

Ovaj je samo malo povio vrh kao najavu ,a onda isti taj vrh spustio u podrum.  :stripii:
Pen slamer 560 i Germina,ljubi je tata, samo su odradili ono za šta su namjenjeni i lijep , moćan šaran bio je u meredovu.
Ne bih mijenjao Germine za najnovije,najbolje fensi-šmensi štapove. Ako bog da dok sam živ i dok budem išao,ostat će uz mene čekat šarana u čamcu.
Zaljubio sam se u te štapove.  :stripii: :stripii:

Nit nas je tko obilazio, nit nas je tko tražio,nit je bilo kog na vodi. Pustinja beskrajna.

Ponedjeljak nas već čeka i ja se nadam da ćemo doć.

mossi

:occasion14:

Nego kad su bili grizevi ujutro ili uveče?

No

jedan griz,jedan šaran, uveče u sedam, a ovo ostalo na voblere tokom dana.  :occasion14:

mossi

pajdo77

Bio danas malo pred kućom fiderisati. Jedan ljepši protfiš i par peševa. Ja nisam stručan ali mislim da tlak hebe pošto je visok danima pa riba mrljavo uzima.

majstor

nekinho

Hebote kolika je!  :eek:
Svaka čast, Pajdo profesionale  :notworthy:
Kad daješ instrukcije?

mikac

Citat:Jedan ljepši protfiš

..hajde malo pobliže...kako... na što si ga "ufatio"
Hodam polako, ali nikada unatrag.