Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

Razmišljao sam da li da uopće pišem izvještaj sa pecanja, jer je pecanje bilo   :uf:
Od utorka do danas četiri smuđa od kilu i pol dvije
Sati i sati u čamcu
Guma ova, guma deseta   :no:

Društvo je bilo  :ok:
Vrijeme  :ok:

Roštilj  :ok:

Dim   :no:   :ok:

Trajalo je pa je pored roštilja, bilo i prženog smuđa, suhomesnatih proizvoda, maslina, kiselih vrganja i još koječega.
Sve to je bilo zaliveno cedevitom i popraćeno akademskim raspravama,  u rasponu od Poncija Pilata,  preko amazonskih šuma  do današnjih lopova  :stripii:

Jutros nas je kiša oprala, pa smo zbrisali, međutim čim je stala, pošli smo uživati još malo vjetra, a onda se kiša vratila na bis i to je bio definitivni kraj za ovaj nastup.
Pamtim i neke bolje dane, samo ne znam da li mi je to utjeha ili teret  :stripii:

Biti će bolje drugi put   :ok:  kada ga bude, jer sava se opet deblja i moguće je da će opet u nebesa   :uf:

Harley

sve u svemu bilo je dobro dok nismo morali lance na auto stavljati
Living your dreams, do not dream the life

SMT

Senzori za vreme u glavi mi ne rade... Trebao bi do mehaničara, popraviti to... Ja i patrola policije na vodi i nešto patki... Nigde ni šakala...

Lakše mi “terati” čamac po snegu nego auto...Bolje znam put...

retfala

alex7777

SMT ti si jedna raketa majke mi  :hi:

feco

SMT :clap2: :clap2: Da sam tamo......i ja bi bio na vodi .  :hi:
BRZO I BEZ VEZE

alex7777

Pajta Feco moralna podrska je uvijek  ok  :stripii:  a dal bi stvarno bio na vodi  :sha: ja danas ne  :no: samo najjaci su isli  :hi: :hi: :hi: :hi:

Rap

Ne * ebe lijep vec uporan
Bravo Jovane!
Exist se pokazao i dokazao

mlb

Druže Jovane mislim da je krajnje vreme da posetiš lekara!!  :stripii:

SMT

:stripii: :hi: :uf:

Fala, Ribarčine!

Da “zakotrljamo” malo temu...”Ubice” nas zima...

Takvo vreme budi nešto avanturističko i inspirativno u meni, taj dan riba nije na prvom mestu... Vise neki test sebe, glave i svojih limita ... Treba kod lekara :stripii:...Otišao sam ustvari pre podne, izvaditi štapove iz komore i spremiti se za put kući( već sam se bio najavio za ručak) zbog vremena... Procaskah sa drugarom na Marini...Taj “miris i zov” Dunava u vazduhu prelomi tj promeni odluku, kod ovako labilnih ljudi :hi:...Reko, ajmo Lave... nedeljno popodne, ležanje i kafa sa drustvancem može i ponedeljkom, da ne kvarim praksu... Iznenadicu i kuci ako dodjem na rucak :stripii:

“Osmišljen” izlazak... Vreme takvo kakvo jeste, treba se prilagoditi... Ne znam jel kiša ili sneg, ustvari i jedno i drugo, samo se smjenjuje i ne staje, ignorišem ...7-8 pozicija je bilo u glavi, zabaciti po 15-20x na svakoj, pa ako prodjem prodjem, biti 2-3h na vodi i dobro... Voda gura, ubrzala je tok, glave su teške i preteške, gubim dno već na pola zabaca sa 30-35g, ne svidja mi se... Nije mi se dopala ni jedna pozicija, nisam mogao raditi kako sam mislio da treba... Gde ću kući, a da nisam ni dobio šansu da se borim...

Tek na nekoj ko zna po kojoj poziciji po redu, nadjoh da je “voda stala”... Malo je bilo i vremena za tražiti takvu poziciju( kasno sam krenuo)... Tu i ostadoh, uz 4-5 pomeranja po par metara i tako u krug...Znam ako promasim i pola metra sada zimi, da sam promašio sve, ne kreće se intenzivno i tu sam inferioran...Mokar sidreni kanap je težak, seče i hladi ruke, ćutim i trpim...Ne mogu videti ispod površine vode , mogu se samo u osecaj uzdati... Nekad me prevari, nekad ne, jbg valjda je to sastavni deo ribolova :hi:..Moguće i da sam kasnio,  da je riba i ranije počela raditi... Neću to saznati...Uspeo sam isprovocirati nešto akcije, dobri udarci, jedno spadanje, jedno uzimanje za gumu, (odmah menjanje gume za drugu na istoj glavi i iz sledećeg zabaca je riba u čamcu) i nešto realizacije, dobro je... 2 ili 3x sam izbacivao sloj snega iz čamca i to mi je uzimalo vreme...Padao je...

Sačekah i noc, iako to nije bilo u planu... Povratak je bio, auuuufffff :uf:.. Mislim se, ajde rajderu hteo si avanturu,  izvezi 10 km sad nikad dužih i nikad sporija 50-tka...Samo da brod ne naidje jer je bela voda, šuma, nebo, sve...Udar vetra u mene i talasa o čamac, pozivaju na oprez... Reko ako je i brod beo, nahebao sam...  Izvukoh se bezbedno... pa ću opet pokusati :stripii:...

Neki članovi foruma su mi poslali i poruku, “jesam stigao”... Fala što brinu :hi:..

Dobro tj vise specifično pecanje...

Idemo dalje...

alex7777

pajdo77

SMT je redovan,nekolicina tu i tamo izlazi na takvo vrijeme pa mi pada na pamet čime mažete vodilice-ringlice da se ne smrzavaju često? Ja dok sam bio hrabriji i znao izaći po minusu pokušavao sam svime i svačime bar usporiti hvatanje leda na njima. Od glicerina iz ljekarne preko bebi ulja do kojekakvih krema za ruke. Je to kao malo pomagalo ali opet se led svaki čas hvatao. Onda skidaj rukavice,otkini led,namaži pa opet navlači rukavice i tako dok ne idem kući. Naletio slučajno na neki Njemački video gdje lik maže vodilice nekim stikom,sad jel to nešto specijalno ili običan Labelo jer i u tim kremama ima glicerina vidio nisam. Probao i bebi uljem namazati tj natopiti samu strunu na rolni al sam zasro i šefa i stanicu. Ulja na sve strane. Na kraju bacio strunu i namotao najlon. On se kao pokazao boljim jer ne kupi toliko vodu na sebe al lošiji osjećaj. Sad sam kupio sprej za špricanje vjetrobranskih stakala ali nisam ga probao kad sam odustao od zimskog vitlanja. Uglavnom imao sam problema po zimi zbog tog leda.

nele01

Moj Jovo da ti je Mossijeva apilkacija, svi senzori bi ti radili. Milina sluisalice u usi i samo gas. :stripii:

p.s. Apelujem na Mossija da ubrza izradu aplikacije  :baba:

šajzika

Jovo ima ajfon. Nemere aplikacija :stripii:
Audentes fortuna iuvat

mossi

Svaka čast i respect za takav izlazak.

A aplikacija ne vidi stvari koje nisu obeležene.. samim tim ne vidi nijednu pokretnu opasnost.. brod, panj.. i sl..

Verzija za IOS neće izaći u mossijevoj radionici..

Ne može brže nego što može..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk