commander 18 sport

Autor Darko, Prosinac 21, 2012, 20:23:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Taj, on je kod nas zastupnik a cijena je dobra....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Citat: maverick  u Siječanj 18, 2022, 12:24:12
Taj, on je kod nas zastupnik a cijena je dobra....

Doduse, za najgori primjerak  ;D

Zafrkavam se, gledam nesto takvoga s konzolom a ne bih narucivao macka u vreci, kakvi su plastikaneri izgleda postali.

maverick

Da , sad je vecina plastičnih sličnih kvaliteta tj ne kvaliteta....Meni je to jedno vrijeme bio zanimljiv izbor ali mi smo tad htjeli bez tih silnih konzola...pregrada...jer kad to sve utrpaš unutra čamac od tolike duzine postaje slabo upotrebljiv za jednog pecaroša . A li sad su to vec neke druge teme...mada duga je zima imacemo o cemu trkeljati  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Po BG ih nema nešto mnogo, svega ostalog ima mnogo više, posebno Tajmena, BF i Mahseer-a.

Da ponovim, problem sa plastikancima pored skoka cena je da se i dalje prave kao nogama, štedi se svaki kg plastike, ciganluk level pro, samo da se "izbaci" što veći broj komada.
O kašnjenju isporuka bolje i da ne pišem.

:crybaby2:

miha

ne mojte da opet moram pljuvat po tzv. majstorima i njihovim šupicama ... :stripii: :uf:

Garofeeder

Citat: maverick  u Siječanj 18, 2022, 14:27:23
Da , sad je vecina plastičnih sličnih kvaliteta tj ne kvaliteta....Meni je to jedno vrijeme bio zanimljiv izbor ali mi smo tad htjeli bez tih silnih konzola...pregrada...jer kad to sve utrpaš unutra čamac od tolike duzine postaje slabo upotrebljiv za jednog pecaroša . A li sad su to vec neke druge teme...mada duga je zima imacemo o cemu trkeljati  :stripii:

Imam predzadnjeg bigfoota s konzolom, manje vise mi je OK ali bih volio upgrade na novi BF, centralna konzola i vise konja. Volim volan, sjedalo i vjetrobran.

Pod prednju haubu mi stane sidro, meredov i par stapova, kabanica, veslo, odostrag akumulator, tank i sitno alata. Na konzoli uspravni cjevasti nosaci za stapove koje trenutno ne koristim.

Da nema ove pizdarije s kvalitetom vjerojatno bih i narucio jednoga, ovako gledam hoce li naletiti nesto polovno. Zao mi je sto sam ljetos fulao onog Al s 60 ks Mercom.

https://www.njuskalo.hr/mala-plovila/aluminiski-camac-6m-mercury-60-oglas-34773193

maverick

Ja to gledam s strane...imas čamac 6 metara a nemas se di opruziti ponekad u njemu. Volim koji put godisnje i prespavati kad su lijepi dani...zato i jesam stavio konzolu sa strane a ne centralno sto je svakako meni ljepse ali manje funkcionalno...pogotovo tko hoce i staviti saransku stolicu pa otpecati ponekad ...Zato mi i jeste prednja komotra 230 ( moram priznati da me alu bel nagovorio na toliku  :stripii:) da se cure mogu sunčati i da ima mjesta za sve....Jedna od prednosti samogradnje tj gradnje iz aluminija sto mozes po svojoj volji

SMT

Citat: Garofeeder  u Siječanj 18, 2022, 15:33:14
Citat: maverick  u Siječanj 18, 2022, 14:27:23

Imam predzadnjeg bigfoota s konzolom, manje vise mi je OK ali bih volio upgrade na novi BF, centralna konzola i vise konja. Volim volan, sjedalo i vjetrobran.

Pod prednju haubu mi stane sidro, meredov i par stapova, kabanica, veslo, odostrag akumulator, tank i sitno alata. Na konzoli uspravni cjevasti nosaci za stapove koje trenutno ne koristim.

Da nema ove pizdarije s kvalitetom vjerojatno bih i narucio jednoga, ovako gledam hoce li naletiti nesto polovno. Zao mi je sto sam ljetos fulao onog Al s 60 ks Mercom.

https://www.njuskalo.hr/mala-plovila/aluminiski-camac-6m-mercury-60-oglas-34773193

Sa konzolom u BF gde god da je staviš iz pecaroskog ugla gubis dosta… Taj camac bez konzole je prava stvar za ribolov.. Mesta za sve i još ponekoga… Meni ta prica oko plastike nije ozbiljna… Da napravis takav brend i da prodajes krš, iz ekonomskog ugla ne razumem…Nema logike ni zarade… Pa on ima marzu 100%, sta mu znaci kila dve plastike i gubitak posla… Tu ce da zaradi, tako sto ce izgubiti kupce!? Pa nece, zna on to…Godisnje proda 100 kom… Pa izracunaj koliko ima samo na tome… Jel bi ti to ispustio? Ne bi sigurno… Ne kazem da se ne desi greska… Pa desavalo se to i pre… Ako vec imas pozitivno iskustvo sa BF, a imas, treba mozda tako pristupiti… Zovi Vladu pa se raspitaj iz prve ruke… gde se pravi, kako, garancija, kvalitet… Svakako ce on reci sve najbolje, otidji do njega na kraju, pogledaj ih, gazi po njima, proceni… Mozda je bila neka frka oko prevelike proizvodnje ali nije on naiva da sroza taj camac… nikako… dizao ga je godinama…
Njemu je taj camac, zlatna koka… nema bolji za te pare…

Ja ne znam sta bih od svoga vise trazio, obijam kamenje sa njim… Pa nije pravljen za americko trziste, nego za prvog koji naidje sa zetonima… Naisao ja budala ali camac jos nije potonuo… Otisla mi dihtung guma na vratima, pa jbt necu od toga praviti priču…
Eno covek iza mene na vezu uzeo Ultimate jesenas i jos stavio 60ks, ide, lomi… samo gas…

Treba malo imati dodira sa realnim poslom…

Ja sam stavio gotovu konzolu, onako probe radi ako se nekad odlučim za to… još nisam
Meni to usko za konzolu…

Jel fali zimi konzola? Fali…

Bolje veći camac za to, nego BF… Taj sa linka je dosta ozbiljnija priča…

Mashera se ne može nastancovati, pune Marine ,  a ne valjaju… Pa kako to…

Ja zvao djenu za super cvrst camac… Dobijem ga za 7000€ sa konzolom, to je za 5000€ vise od moga… moj nema konzolu… i još čekam ne znam koliko, “AJME MENI-NIJE MI DOBRO”…
A možda jednog dana, nikad se ne zna…

P.S. eno kod nas na KP par mashera i mislim koji BF na prodaju, ima napucanih i u dobroj kondiciji… Čini mi se…

maverick

Konzola...tj upravljanje volanom je meni vrh ponude na bilo kojem čamcu...ali čamac je svakom drugcije potreban mada svi pecamo...Ustvari ja s njim pola godine  pecam a pola s ženom tumaram po sprudovima...jos imam želju da i koji put prespavam na Dunavu.....sto bi rekao Alu Bel...tko bi meni udovoljio  :stripii:

Gremlin

Konzola jeste super, ali nikako ne na čamcu dimenzija BF, Aqualux, Primus...video sam razne "izvedbe".
Tu bukvalno nemaš više gde da se okreneš, posebno ako je centralno postavljena.
O nekom komfornom pecanju dva čoveka u takvom čamcu nema ni govora, kao ni o varijanti opuštenog dubinskog pecanja iz šaranske stolice.

Kako godine idu, tako se i povećava tempearturna granica kad ne idem na pecanje pa mi konzola nije pod moranje na štetu ostalog, shodno tome novi "Alunautika" čamac je ostao "pecaroški", bez konzole, sa dovoljno mesta da se prespava, za dubinsko i sve što meni treba.

Što se tiče plastike, BF je idalje "best buy", mada su imali nekoliko ozbiljnih reklamacija za koje ja znam, jer čim proizvodnju rade "podizvođaći" koji nisu na oku, mogućnost greške se povećava, da ne kažem multiplicira.

:occasion14:

smudjoslav

...A koja je to ozbiljna reklamacija?!?
Da cujem da je nekom pukao plastikaner i da nije upotrebljiv...
Pukla sarka na bravici poklopca boxa, iscupala se pop nitna sa bitve...To su razlozi da neko nije dobro uradio camac?!?
Gomila plastikanera kod mene ovde , raznorazni proizvodjaci i nijedan ne ide krivo, nije potomuo ne daj boze ili mu otpalo nesto sto utice na plovnost...
Popucao zelkot, jaka stvar, ta paukova mreza ne utice ninasta sem malo estetski, tako moze dvadesetak i vise godina da traje i nista, sundjer, obrises i teraj...
Procitate negde nekada o nekom camcu nesto sto je garantovano uvelicano bar X3 i onda se to siri bez nekog posebnog razloga ..
  Nekom kasni camac (i opravdano se buni jer je platio) ali taj zbog kasnjenja nakarika jos gomilu nepostojecih nedostataka ili mizerih a predstavi ih kao kardinalne plovne nedostatke jer je ljut...
Ne branim niti jednog proizvodjaca ali postavite se u njihov polozaj bar metaforicki...
Neko ce da ustedi 1,7e na kilogram poliestera a ima plan da prodaje camce i od toga zivi ..Ne ide to bas tako .. :hi:

Gremlin

Malo se raspitaj i van svog atara...nije BG baš toliko zabačen :stripii:

Pisao sam precizno o nekoliko reklamacije kod mene u marini od 150 čamaca, na čamcima (neću navesti kojima) proizvedenim 2020. kad je fušeracija dostigla vrh. Otpada gelcoat, popucala plastika, prednja paluba krcka i uvija se, požuteo deo čamca, jedan pušta vodu NA KORITU, drugom pušta kaljužni box.
Ima toga i u NS koliko hoćeš...samo ljudi ćute i krpe.

Da ne ulazimo dalje u prazne priče...

:hi:

miha

Ne branim niti jednog proizvodjaca ali postavite se u njihov polozaj bar metaforicki...  :uf: ....  :red-card:

Gremlin

Evo ja ću da se postavim u njihovu poziciju "metaforički" i da napišem kako bi ja to radio:

Neki sa ovog foruma koji me lično poznaju znaju da sam vrhunski svetski poznat profesionalac u svom poslu - a tako bi bilo i sa čamcima kad bi ih ja "metaforički" pravio:

- čamce radim po projektu i po PS-u kod mene u radionici, sa mojim majstorima i pod mojom stalnom kontrolom kvaliteta. Nema "podizvođača" - sve radimo sami te nama mogućnosti da je "neko drugi kriv" za bilo šta.

- koristim najkvalitetnije materijale i opremu makar i sa malo manjom zaradom - kvalitet na 1. mestu.

- ne škrtarim na materijalu a posebno na opremi da bi zaradio 5-10 Eura više (sirotinjske plastične bitvice, najtanja moguća odbojna guma, dihtung gume sa buvljaka, itd, itd)

- držim se rokova u dan - svaki čamac mora da bude završen u obećanom roku, ili sa minimalnim zakašnjenjem ako za to postoji iole opravdan razlog

- ne uzimam da radim više čamaca nego što mogu da isporučim u roku - nisam alav na pare

- javljam se na telefon klijentu koji teškom mukom zarađene pare daje za čamac koji mu ja pravim i odgovaram na sve e-mailove u toku radnog dana

- ne pravim se mrtav nedeljama kad me kljent zove

- eventualne reklamacije nastale mojom greškom otklanjam besplatno uz izvinjenje i čast za klijenta.

- usavršavam i upgrade-ujem modele čamaca, pratim tehnologiju, i podižem kvalitet

- proizvodnju povećavam samo i isključivo ako i dalje mogu da ispunim sve prethodno

- nema "štancovanja", svaki čamac ima serijski broj i sertifikat

Eto tako...

:hi:

maverick

Kod nas dosta čamaca raznih proizvođača pušta...debljina plastike u dnu na nekim mjestima je onolika koliki je gelcoat. Imamo nekih s osmozom u prvoj godini koristenja...a kad platis čamac 2500 eura koliko sad kod nas vecinom kostaju ako ide bitva ili neki drugi detalj na njega...Pa koji urac da ispuca gelcoat...Meni to nije normalno ili bar nam to nije bilo normalno proteklih godina. Meni osobno odgovara ...krparenja imam pa dodje i neka lova...ali i danas ljudi dignu kredit da kupe takav čamac i motor. Bar da traje dok ne otplate...Ne bih bio zadovoljan s tim da tokom prve dvije godine koristenja moram spustati kriterije i gledati u pukotine ..Nismo svi isti...kazem iz svog kuta...Mozda grijesim...ne znam