Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Pa ti se onda malo voziš. Uzmi si mercury 20 KS sa teretnom elisom :hello:    :thumbsup:, pa ćeš se voziti sa jednim rezervoarom 3-4 mjeseca.

mossi

Deleko sam od RJ-a Mavericka i nekih visokobudžetnih članova, ali predjem sigurno 750-1000 km godišnje!  :hello2: :icon_thumleft:

maverick

Ma i ja sam smanjio...cesto idem...ali manje kilometara...rj je jos tu ali ne znam koliko ce trebati vremena da popizdi...idu i godine polako ...zato mercury....da imamo i malu potrosnju  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Kolika je potrošnja?
Prije kretanja masa rezervoara je bila 19,91 kg.
Nakon 20 min. vožnje, masa je bila 18,87 kg.
U čamcu smo bili dvojica i vozilo se uzvodno po Dravi, sa cca 80% gasa.  Brzina bila cca 37 km/h.  :icon_scratch:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Ljudi, koliko troši merc 6ks/4t star godinu dana ? Kapariso sam jednog takvog pa planiram držat čamac u Aljmašu kod kolege. Također me zanima koliko ima km od Aljmaša do Hulova, i koliko vremenski treba da bi došao tamo sa tim motorom i npr. drvenim čamcem od 6 m? 
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Ivan Borojević

:occasion14: moja honda 6 ks 4t sa 2cil. trosi pun gas 2 litre na sat na alu ciklji sa kabinom od 160kg,brzina je 14 kmh uzvodno. Taj tvoj ide ispod 2 litre na sat, a brzina na drvenoj siklji oko 10 do 12 kmh, tezak je camac.  Za 1 sat predjes 10 do 12 km, sve zavisi od vodostaja i brzine Dunava. Do Hulova od Aljmasa imas nekih 8 do 10 km nisam siguran davno sam tamo bio. Kolege iz Osijeka bolje znaju.  :occasion14:

maverick

Do hulova imas 6 km...do Starog Dunava oko 9...ima dosta ljudi koji idu gore i više s malim motorima

Mornar Popaj

Hvala na odgovorima, znači malo jače od pola sata i gore sam. Taman dok popijem pivkana ili dva...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Dva tri pivkana...ali nema veze   :icon_biggrin: stignes u svakom slucaju ionako ne ides na trke nego na pecanje  :thumbsup:

Mornar Popaj

A biće i krasnih mamaca  :alas:

Mornar Popaj

Napokon sam postao ponosan vlasnik ovog ljepotana, Merc 6ks/4t star godinu dana, ima oko 30 radnih sati, još 4 godine garancije. Jednom riječju, oduševljen sam. Danas sam mjerio brzinu sa štopericom. Jedan kilometar na Savi pređem za cca. 4,5 min u hrastovom čamcu od 5,8 m. Leti ko avion hehe, a krstio sam ga i sa jednom štukom...

maverick

Koliko si ga platio ako nije tajna  :thumbsup:

Mornar Popaj

Naravno da nije tajna. Okruglo 7500 kn. Mislim da sam odlično prošao, s obzirom da ga je čovjek vozio samo prošlo ljeto i jesen. Proljetos je uzeo Merca od 20 ks, pa mu je ovaj bio višak...Veseli me izuzetno mala potrošnja, danas sam se vozio 5 km uzvodno pod punim gasom i nazad sa pola gasa, a potrošio sam jednu litru goriva....  :hello2:

maverick

Ma da...onaj od mačka je super mal potrosac a tek ovaj...sigurno ces se navozati s njim za sitne pare  :thumbsup: