Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: grga  u Veljača 05, 2013, 23:20:19
općenito jako malo pišem na forumu nevolim se natjeravat tko je pametniji ili u nečemu bolji ali imam puno sati na vodi  i bar petnajstaK RAZLIČITIH PLOVILA I MOTORA i toliko mi nije trošila ni 8 četverotaktna ,mjerenja nisu adekvatna nevozi se samo nizvodno   retfala je to lijepo rekao,nislučajno nekažem da netroši malo ali ispod tri na sat teško i stim da jajarimo ,pola sata nizvodno i idemo nazad pa ćemo vidjet doklećemo sa dve litre na 80 posto gasa nećemo sitnjičarit

testirano je uzvodno.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

grga

rj jedva čekam da se uvjerim ali  dotle naja...pričao sa zlatkom njegov tohatsu 20 troši oko pet na orašju,dubravkova 15 na primusu 14 isto tako svi se vrte tu negdjei to su sve novi motori.ako je merkuri toliko napred onda svaka čast i sve dvojbe oko kupnje i marke motora su svima riješene,

maverick

najgore u svemu tome sto bi tohatsu i mrecury trebali biti isti..i mi trazimo nekog tko ima takav isti motor da i njega isprobamo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: grga  u Veljača 05, 2013, 23:31:31
rj jedva čekam da se uvjerim ali  dotle naja...pričao sa zlatkom njegov tohatsu 20 troši oko pet na orašju,dubravkova 15 na primusu 14 isto tako svi se vrte tu negdjei to su sve novi motori.ako je merkuri toliko napred onda svaka čast i sve dvojbe oko kupnje i marke motora su svima riješene,
sve stoji za tohatsu pitao sam dubravka ...jedino ako matori nema spojeno crevo na dva rezervara pa nas zaebava ...dakle ide komplet pregled čamca ili moj rezervar spojim da se nezaebavam  :walk:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Naravno da nije ista potrošnja ako motor pri punom gasu ne može izvrteti pun broj obrtaja.
I ne samo da je potrošnja veća, nego se motor ozbiljno pati pa mu je i radni vek mnogo kraći.

Citat: rj  u Veljača 05, 2013, 23:17:29
na tonu tereta za 20 ks nisu napravili takav propeler  :thefinger:

20ks ne može izglisirati tonu tereta, ali naravno da postoji elisa za tonu tereta.
Pri brzini od recimo 15km/h na 6000 obrtaja.

rj

ma zaebavam tunju  :headbang:

grga

riješit ćemo misteriju :toothy10:dok se neuvjerim u ovo s merđom ako bi kupovao onda honda 20 volim obični mjenjač ali sve je to još daleko :crybaby2:

peugeot

Citat: Retfalački mačak  u Veljača 05, 2013, 21:25:14
Osim vrste goriva, motor je prethodno testiran gorivom benzin, puni gas 15 minuta i potrošnja je bila 0,5 litara za to vrijeme.
e sad jedno pitanje retfalačkom mačku na konto ove rečenice a gdje je vožen motor pod punim gasom 15 min

maverick

niste se dobro razmjeli...Majstor stavi naopaku elisu( suprotnu od ove normalne koje imamo na nasim motorima) i u bazenu drzi pun gas 15 minuta..citao sam jos prije da je to simulacija punog opterecenja i maximalne potrosnje...ali to sve vise manje nije bitno...bitno je da taj motor trosi nevjerojatno malo..zasto kako ..ima li ga jos tko u Os...

peugeot

ima ima
ali otom potom za elisu

Surikarn

Citat: Damir  u Veljača 06, 2013, 00:57:58
ima ima
ali otom potom za elisu
Ima ga nas prijatelj...u nekim smo pregovorima hi hi...njemu je pre slab  pa mislim da ga nece jos dugo imati...:icon_biggrin: 
Njegovog kad su testirali on i Tomo trosi nerealno malo...motor je montiran na Stankovicevo korito...tocne podatke o potrosnji ce bolje znati Damir,koliko se sjecam da sam racunao i da je potrosnja identicna Mackovom motoru... znaci prijatelj mi je to potvrdio,majstor Tomo koji mi je obiteljski prijatelj,RJ,Macak,Maverc... jednostavno nemam sta razmisljati nego vjerovati u tu potrosnju kad si svi ti meni dobro znani ljudi to potvrdili... Jos ako bude srece da ga prijatelj Frki samo prebaci na moj camac a sebi uzme jaci motor, to ce biti moja investicija godine...

maverick

Citat: Damir  u Veljača 06, 2013, 00:57:58
ima ima
ali otom potom za elisu

smetaju me ovi komentari tipa o tom po tom , po ovome ispadne da su svi majstori i da nitko nikom vise ne vjeruje.....ja niti taj motor kupujem...niti prodajem..imam svoje motore koje sigurno necu mijenjati dugi niz godina...
ispadne da se tu covjek mora opravdavati i uvjeravati....uzimte google..pa potrazite malo o testiranju motora... :thumbsup:

rj

e nek si rekao i meni je dopizdilo pravdat se ...dakle nevjernicima evo prilika da zarade ... tvrdim da mačkov motor 20 ks ne troši preko 2,5 l na sat rada na 80% gasa ...primam sve oklade ...ajde platite svoje znanje

retfala

Surikarn

Mario posteno govoris...ali  Damir je htjeo samo reci da kad je Tomo testirao Frkijev motor  da nije okretao elisu...to mogu i ja potvrditi da majstori to cesto rade tj. ne okrecu elise kad stavljaju motore u buradi,bazene i sl.
Nemoj odma napadati kolege hebemu sto si na kraj srca  :toothy10: mene si ostavio na ledu za sonde?  morat cu se sam snalaziti :icon_scratch: