Hulovo, Petraš, Stari Dunav i Žuta zemlja

Autor ossa, Prosinac 24, 2012, 22:54:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

Vrlo zanimljivi tereni, pa dajte malo izveštaj kada idete tamo. Meni je odavde samo pusta želja da jednom tamo otpecam  :'(
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

a mozda staviti u naslov i žuta zemlja...na tom potezu peca najveci broj pecarosa....ja pocesto te dijelove izbjegnem zbog guzve a nekad i ostanem...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

maverick

Potez koji pokriva gotovo sve terene koji daju ribu...sam Hulovski kanal je veza Dunava s kopačkim ritom i uvijek ima nekih ribica u samom izlazku...iznad potez kamene obale koji obiluje kamenim prelazima i ostrim stepenicama....zavrsetkom kamena od bijelog hrasta, mjesta za dvoje do petraskog zavoja tvrd zemljani teren s obiljem panjeva sA slabijim i brzim protokom...

Petraš, valda toliko panjeva nema u cijeloj dravi  :toothy12: s brzim ili sporijim protokom , omiljeno mjesto brojnih kabinaša, ribolovaca na smudja i šarana...

Semafor , troznak ili kako vec s ulazom u stari dunav nosi jedno od najzanimljivij ribolovnih područja , šaranaši zauzimaju brojne njima znane pozicije u samom starom dunavu, smudjarosi vise na vanjskim dijelovima i onda se smjenjuju ...meni inace omiljeno mjesto za prespavati u miru...bez panjeva i zalutalih brodova

Otok,  s kamenom obalom, velikim limanima, potopljenim stablima i velikim kamenim stepenicam počesto zna biti jedno od posjecenijih pozicija...

Iznad otoka s preke strane počinje Batanov kamp a s naše Žuta zemlja...nekoliko obalnih znakova s kamenom zaštitom i kanalom TRI budale čine početak...dalje se nastavlja dosta duboka voda s potepljenim panjevima i po nekoliko desetaka metara od obale i izlazi na pjesčani sprud..

Cijeli potez od par kilometara je oaza za ribolov...kad bi dali deset kvadrata na prodaju napravio bi kucu tamo i živio  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

IVEK 85

Bio 2 dana na tim terenima,najviše mi se dojmilo Hulovo,ma tereni su raj,neznaš di bi prije stao i baco,makar ovi koji znaju i stalno su dole znaju gdje i kako,makar sve izgleda prehebeno!

Stepa

dođoh tamo jednom i zauvijek ostao,probao se preselit u Opatovac al neide brate pa ga j...........bi i Lesi se vratio starim terenima nemogu bez OS ekipe,tamo na vodi kao da sam u Creni :hello2:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

ossa

Ja sam nekoliko puta pecao sa dulijom iz apatina, na terenima spram ovih iz naslova, nismo se nešto napecali ali smo se nauživali. Uvek smo komentarisali te terene uz kopački rit, što kaže moj matori uvek je sa preke strane bolje  ;D. Ali ovde je uistinu tako. Verovatno najbolji tereni na kojima sam pecao...

Stepa

kad bude sljedeći put okupljanje pecaroša budite naši gosti pa će se organizirat neko pecanje na navedenim terenima,ali u čamcima sa  majstorima koji poznaju skoro svaki panj na tom potezu :thumbsup:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

mossi

maverick

Mislis da te on vodi pa da bolje prodjes  :toothy12: :toothy12: nije on od jucer...cim stavi nekog u camac pravac tamo di nema ribe  :icon_biggrin:

mossi

Moje omiljeno mesto na Dunavu!
Prekuputa Hulova - Vemeja, pesak na šporu formira adicu, taman mesto za dobru ekipu!

KvacakZu

i ja bi sa RJ i maverikom ,a oni meni utrpaju Juzbu :-*

ossa

Na ovom šporu što je mossi slikao sam proveo prošlog leta čitav dan i noć. Događaj za pamćenje zahvaljujući duliji, divlje svinje jeleni šakali smuđevi itd... Pun mesec je bio pa se videlo ko po danu. Samo je vodostaj bio dosta niži... Od tih vrba smo mogli još jedno 50m uzvodno otići do početka špora.

raso

Osamdesetih godina prošlog stoljeća na Hulovskom otoku smo podizali kamp odmah poslije majskih voda i bio je do leda i snijega tamo. S naše strane je postojala kuća na izlazu iz Hulovskog kanala, nažalost sada ostali samo temelji. Na trijemu te kuće puno noći se skrivalo od kiše i nevremena. Postojao je i bunar , ali ne znam u kakvom je stanju. Sve je to zaraslo.

ossa

Pa sa tvojih 112 godina, verujem da si svašta doživeo na dunavu  :toothy9: