bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Dve sam kupio, različite i onda dobio treću .. skroz različitu. Naravno da sve proizvode različite zvuke.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

No

:icon_scratch:  Ja sam si svojevremeno zbog bućke napravio čamac. U stvari prvo sam pravio bućku a onda čamac, da bi u zadnje vrijeme sve skupa zanemario. Prošla godina je prošla, a da nisam uopće bućkao.  :uf:

Dosadilo mi, kad bućkam somovi sami uskaču u čamac, i onda misli hoće me potopit- neće.   :sha:    bolje mir

:stripii: :stripii:  :rofl2:

alexdja

Pa zato i nema soma na celom toku Dunava od Nemačke do Rusije...

A i na svim ostalim vodama gde je ova pogubna tehnika dozvoljena...

Samo u Srbiji su stručnjaci uspeli da sačuvaju populaciju ove, praktično istrebljene vrste...

Dakle, ako želite da se i kod vas pojavi ponovo som, zabranite bućku, ali dozvolite privrednim ribarima u neograničenim količinama, da bi vaša deca jednog dana imala priliku da vide soma i bez pasoša...

Nema više divljeg bučka. :no:

pajdo77

Ja sam imao kupovno i nisam bio zadovoljan ni oblikom a ni zvukom mada su ga svi nahvalili. Onda sam dobio na poklon od jedne dobre duše sa foruma bučkalo-njegov ručni rad. Ma ajde,kad zveknem njime lišće u šumi otpada a ja na bućkanje nosim šljemofone. Jedino što sam dva dana gledao u njega jer nisam znao kako se to drži u rukama :stripii: . Oblik definitivno apstraktno-inovativni al da lupa-bome lupa. :ok:

No

:ok:    i ja imam slično od istog tog tipa   :stripii:    :occasion14:

feco

Ma koji je to tip da i ja stupim s njim u pregovore nebi li mi napravio jedno  :hi:
BRZO I BEZ VEZE

mossi

Ja kad sam kupio prvu bućku, odem do kupatila napunim kadu, sednem na stranicu, obučem kupaći i probam!
Pa to odpadaju pločice! Definitivno možeš da se igraš kakve zvuke hoćeš da proizvedeš sa samo jednom bućkom.
Ali ja najviše volim duboki potmuli nisko frekventni vibrirajući zvuk.. to diže podmornice!  :thumbsup: :glasses9:

miha

u kadi svaki prolaz bučkom  pravi zvuk  ...ali na vodi PRC...

mossi

U kadi je bila prva proba.

Proba na vodi je bila takva da sam digao u raub dva soma od 30+ kg. Prvi mi došao pod noge, drugi 20 metara nizvodno, sve u 15 minuta!

Znači da tehnika diže iz mrtvih!  :takoje:

pajdo77

Od danas prestaje lovostaj na brku. Gledam tu otužnu Dravu i jedino mi izgledom djeluje da bi se na njoj moglo probati pecati-bučkati som. Ako kolega Dukson uspije ove godine zašarafiti taj sonar da ja od mene do prokopa bar jednom vidim gdje su potencijalno doba mjesta mogao bih se ove godine malo više posvetiti tom vidu ribolova. Odbućkati do prokopa a tamo onda izvaditi pribor za blinkerisanje pa oplest po bajinu recimo. Treba samo ići pa možda za razliku od lane popunim tu galeriju ulova  :rofl2:

silure

ja kupio u belom manastiru bucku ua diblje vode i imam jos 3 za plice vode ali iz srbije...ove 3 su super ali ova iz zabice jbt tako ke centrirana da je uranjas 25 stupnjeva nagib naprjed pa jedno 20 ° sastrane i onda super...ali izgledam kao blagi dendikep tako izvitoperen...moram naci nekoga tko pravi ljepe bucke a stim i funkcionalne..

Smithwick maniac

I ja kupio jednu u Žabici.Ne radi, loš kut a i pećurka ima još jednu izbočinu iznad valjda zbog ljepljenja na dršku pa i baca vodu. Žali Bože novaca.Izgleda da im to radi netko tko nije nikad bućkao
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

silure

u potpunosti se slazem...pecurka van vinkle užas,žali boze novca...mislim da se buckati,buckati se moze i sa komadom odrezane drske lopate mozda bolje nego s ovim  :stripii:

pajdo77

Koristi li netko od vas one suknjice od silikona  umjesto vune na špagi za bučkanje? jeli to bolje nego vuna,mislim ipak ima onih krakova koji se mrdaju u vodi pa možda više privlače pažnju,koju boju gledati pri eventualnoj kupovini?