Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Pa voda mu pet metara od sojenica,nek stave komunalnog redara,bilo koga. Stavio bi tamo nektj budiku a u nju natrpo ugalj za roštilj,kocke za potpalu,papirnate čaše i još hrpu sitnica koje su potrebne za boravak u prirodi. Uvjek se nešto zaboravi a i zgodnije je uzet sve na jednom mjestu nego po gradu lunjat od trgovine do trgovine. Lovom od najma plaćat redara i to je to. Jedan zaposlen u toj budici,jedan čuvar i rješio si dva radna mjesta. Ovako će tamo netko stajat samo da diže i spušta rampu,ništ koristi a bit će plaćen.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

Mornar Popaj

Još u bivšoj državi je bilo zakonom odredjeno da se kampirati smije samo na onim prostorima koja su predvidjena za kampiranje.

U ovoj državi je u zakonu o ugostiteljsko - turističkoj djelatnosti jasno navedeno gdje se ne smije kampirati, i to odredjuje gdje se smije.

Svaka općina ima pravo odrediti gdje se smije kampirati. To je jedna točka dnevnog reda bilo koje sjednice.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Dukson

Prosli tjedan sam isao vaditi dozvolu u Bilje i receno mi je da se nece naplacivati ulaz na staru dravu, nego ce se naplacivati koristenje nadstresnica/rostilja koji ce biti novo napravljeni. No kao rekreativni ribolovac ces moci otici normalno pecati.

Naplatom ulaznice bi to prakticki postala komercijalna voda, ako moram platiti da bih mogao uci tamo i pecati - onda mi bas dozvola nebi imala smisla.

A i ako sam dobro ocitao, mislim da se ni oni u lokalnoj upravi jos nisu dogovorili oko modela, tu su u pitanju i hrvatske ceste, hrvatske sume, ribicko drustvo, komunalno itd itd.

šajzika

Citat: pajdo77  u Travanj 04, 2022, 08:16:12
Pa voda mu pet metara od sojenica,nek stave komunalnog redara,bilo koga. Stavio bi tamo nektj budiku a u nju natrpo ugalj za roštilj,kocke za potpalu,papirnate čaše i još hrpu sitnica koje su potrebne za boravak u prirodi. Uvjek se nešto zaboravi a i zgodnije je uzet sve na jednom mjestu nego po gradu lunjat od trgovine do trgovine. Lovom od najma plaćat redara i to je to. Jedan zaposlen u toj budici,jedan čuvar i rješio si dva radna mjesta. Ovako će tamo netko stajat samo da diže i spušta rampu,ništ koristi a bit će plaćen.

7 dana u tjednu x 2 smjene. 
Rad vikendom, sve to treba platit. Zast bi opcina bilje placala komunalca da gleda jesi ti iz Osijeka bacio smece.

Sve to treba naplacivat jer se stoka ne zna ponasat.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja sam fin i dobro odgojen čovjek. Ne oštećujem tuđu imovinu. Zašto da ja plaćam zbog nekog neodgojenog kretena? Jel općina dala sav novac za uređenje te piste ili šta je već? Neka plati čuvare pa će imati očuvano. Da je to komercijala,da je netko uložio novac pa da naplaćuje upad to bi mi bilo jasno ali ovo je moja zemlja,ta livada,šta on meni ima naplaćivati boravak u prirodi. Šta mi nudi za tu ulaznicu,za moj novac ako sam došao samo protegniti noge i diviti se travi? Ne ide to baš tako

šajzika

Pojam da je to "naša" zemlja je davno izgubljen.
Ne znam jel sam pisao vec, cesto  sam 5 mjesec svake godine provodio  tamo. Zagrije se  prije voda, bila je ona mala plažica, djeca se kupaju i svi uzivaju u suncu.

Svaki puta oko kucice pokupim svoje i tudje smece, sto vise skupljam , kao da ga vise bacaju.

Nakon 1.5 sta tamo ostane necu ni spominjati.  Od smeca pa do kidanja kućica da ih se loži i slicno.

Zasto ne bi platio npr 5 kuna po odrasloj osobi a djeca dzaba ako ce to ici nekome u placu a taj neko ce to održavat. 
Imas puno livada i šume gdje ne moras ništa platit, ne moras se bas tamo ici setat ak ti je do setnje.

Nisam ja sad tu kontra tebe i meni je u jednu ruku glupo napravit takav potez, al brate dokle?
Kad bude sve devastirano onda cemo prigovarat kak se nist ne ulaze i da to izgleda nakaradno.
Nikad nece svima biti po volji
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Pa i ja sam rekao da se naplati šteta ako se devastira ali od lica koje je to napravilo a ne čoporativno. Nije problem u ulaznici već u tome da nas se sve stavlja u isti koš a nismo svi isti. Ti si Šajzi gori nego onaj Superhik iz Alan Forda,onaj je otimo sirotinji pa davao bogatima al ti si ga zahebo

maverick

Meni se cini kao da je Pajdo tamo isao na neku brzu ševu u autu pa se sad ljuti sto vise nece moci  :stripii: Mislim slucajno mi je palo na pamet neka se ne naljuti na mene
Ja inace isto kao i Šajzika...idem tamo obiteljski i to cijelo drustvo...tj bar smo isli do sad
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ma nit vozim a nit hebem,meni svejedno kolika će biti cijena nego mi nije sportski. Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje i to je ok al nema mi nitko pravo svojatati Staru Dravu pod izgovorom da se devastiraju sojenice iz 90-ih valjda. Pa imaju komunalnu službu,kad treba nešto odraditi onda nije ničije,kad treba uzet lovu onda je svačije. E pa hebiga.

maverick

Svidjalo se to nama ili ne...polako ali sigurno ce nas strpati  u neke okvire...opravdano ili ne...skoro pa ne bitno. Ostaje nam jos malo slobode u čamcu i to je to...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

Ma i dalje ima krasnih mjesta za odkampirati i biti uz neku vodu s porodicom.  Osobno nisam ni ljubitelj veliki biljske drave, nekako mi je prezivcano tamo.  Cesto odemo na kanale kod Zlatne Grede, krasna priroda, mir, malo ljudi i to je to.  Ima jos prekrasnih skrivenih lokacija do kojih je lakse ili teze doci, prosle godine sam istrazivao baranjsku stranu malo intenzivnije i stvarno mi ne nedostaje mjesta za kampiranje ili neko opusteno pecanje obiteljsko - radi se samo o tome da se covjek odvazi i malo istrazi.

Sto se tice ovakvih javnih izletnickih destinacija, apsolutno sam za neku naplatu necega, u nekom obliku - ne moze se to samo odrzavati,  trebaju postojati i neke regulative, ali isto tako treba ici u korak s tradicijom koliko je to moguce.

DIDAPATAK

..imamo li kod nas nekih iskustava sa ovim problemom..

.. i..
   :baba:

maverick

šajzika

Audentes fortuna iuvat