Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Dzeg

To sad procitah kod nas u Blicu. Jel neko od vas primetio uginule ptice? :no:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

To može napraviti samo psihički nestabilna ili nečim revoltirana osoba. Čemu trovanje nevinih životinja? Volim životinje,imam dvije mačke i zeca doma. Sad će se netko pitati kakve veze imaju moji ljubimci sa otrovanim psima po gradu. Doći ću i do toga. Dakle zec mi je imao neku upalu oka i baš jučer je po drugi put bio kod veterinara. Morali ga uspavati jer se otima i ne da da ga se dira po oku,pod uspavati mislim na anesteziju. Sin ga odneo kod veterinara,dobio neku mast i kapi,onu ogrlicu oko vrata da se ne može češati. Ime veterinarske stanice kao ni iznos liječenja ne spominjem,dovoljno je reći da supruga i ja živimo od minimalca-pametnom dosta. Dakle ako sam ja kao odrasla osoba uzeo sebi za pravo da tri ljubimca u mom domu zavise od mene onda je moja moralna obaveza da im pružim najveću moguću njegu i lagodan život bez obzira na moje troškove jer ako ljubimca gledam kao nešto što me košta neki novčani iznos mjesečno onda tu nema ljubavi. Moje mačke nikad nisu pojele ostatak od ručka,neku kost ili recimo meso što je ostalo od perketa npr. Jedu mačju hranu,konzerviranu ili u obliku briketa,moj zec ima ogroman kavez,u DM-u mu uz hranu kupujem sijeno i šatne kojima mu uredno "presvlačim posteljinu" u kavezu i svaki dan ide van,protrči po hodnicima i dvorištu,kad mu dosadi vrati se,stavim ga opet u kavez i nije sputan u tom istom kavezu dan-noć. Zašto sam ovo sve napisao? Zato da shvatite koliko se brinem o ljubimcima i kao takav si dajem za pravo komentirati vijesti koje kolaju ovih dana u medijima o trovanju ljubimaca-konkretno pasa. Svaka medalja ima dvije strane pa vjerovatno i ova. Dakle psi su trovani u nekoliko mjesta u gradu,nigdje ne pročitah da su otrovani samo u njihovim parkovima-mjestima gdje mogu trčati bez povodca. Ako su trovani i na šetnici to mi govori da su ti psi u jednom trenutku bili bez nadzora tj. pušteni bez povodca a tada bi trebali imati brnjicu na njušci. Da su se vlasnici tih istih pasa držali slova zakona niti jedan pas ne bi bio otrovan i to je nepobitna činjenica. Dakle ti isti vlasnici si daju za pravo pričati po medijima o kršenju zakona od strane trovača a sami su u prekršaju. Da je vlast kakva nije prvo bi oplela vlasnike pasa po džepu a onda i trovača ako se pronađe. Pun mi je ku*ac takvih vlasnika koji imaju psa jer je to postalo pomodarstvo zadnjih nekoliko godina,ima susjed Pero ima da imam i ja. Možda nekih 30% njih kupi izmet nakon obavljanja nužde ljubimaca,pogledajte parkove,nogostupe,travnate površine po gradu i pred kućama,sve je zasrano od ljubimaca tih istih koji se busaju u prsa kao ljubitelji istih a seljačine žive. Neki od nas imaju malu djecu,neki unučad,neki bi samo prošetali po parku ali hoćeš ku*ca malo,sve zasrano. Gdje pustiti dijete da se igra,dječija igrališta im nisu sveta,govno do govneta ali o tome se ne piše,Vrkić to ne komentira a ni vlasnici ne pričaju o toj temi. Šta ne upozore među sobom one koji se neodgovorno ponašaju tako da ih se ne trpa sve u isti koš mada čim ti nekog konja matorog moraš upozoriti da počisti za svojim psom od toga slabe vajde. On je sirovina,ograničen kao taraba al ima psa jer je to sad kul a druge sugrađane ko hebe. Htio sam reći da nije sve crno-bijelo u ovoj priči,naravno da smatram da je čovjek koji truje životinje bolesnik ali isto tako imaju i ovi vlasnici što se bacaju pod jaja svakoj kameri i novinaru kojeg vide putra na glavi. Ne svi i ne većina ali ima ih sasvim dovoljno da stvore ružnu sliku o onih 30% koji se drže zakona o kućnim ljubimcima. Kad meni koji volim životinje takvi nesavjesni vlasnici idu na jajca šta o njima misle oni koji životinje smisliti ne mogu? Bilo kako bilo od mene toliko glede ove teme i kad bolje razmislim koga briga šta ja uopće mislim. Za kraj hebem ja i trovača i nesavjesne vlasnike,samo me naživciraju a još ni svanilo nije. :hi:

šajzika

Bravo pajdo. U svemu se såažem samo nije u redu da kazes da imas 2 macke (supruga i kcer) i jednog zeca (sin). Imaju oni svoja imena. Tak su i mene opomenili da nije ljepo fićkat svojoj djeci i ucit ih na to .
Fić fić dodje moj mali i 2 psa :stripii:
Audentes fortuna iuvat

No

ĆIĆOK

mossi

Imao sam Bišona od 2009-2014 kad je otrovan otrovom za pacove na vikendici jer oko vikendice nema ograda,
a komšije su te godine trovali miševe otrovom za pacove razbacujući otrov po travi i rupama ok vikendica.

Sad imam Boni 4 godine i to su mali psi koji idu na duži povodac kad nema nikoga u blizini pošto se u današnje
vreme malih pasa boje i odrasli i deca, kao da su sabljasti tigar, a ne igračka koja hoda.

Znači ni po Zakonu takvi psi ne moraju imati brnjicu, ali bi morali biti na povotcu.
Koji može biti dužine od 1-10m sa flexi trakom.

Oko govana i kulture vlasnika sve je jasno.

Evo slike Badija čisto da vidite kako to izgleda kad vam pas umre na rukama.

pajdo77

Evo,zbog budale nastrada nevino biće. Čovjek je valjda izmislio mišolovku i pacolovku da se njima hvataju kokoši. Već ako je trovao trebao je upozoriti susjede pa do ovoga ne bi došlo. Pas bi se držao na zatvorenom i na oku tako da nedođe do tragedije. Dobro je rekao onaj pjevač Rambo Amadeus jednom prilikom "Zemlja bi bila raj samo da nema ljudi na njoj"

ps

Pajdo bravo!
Imam psa, slobodan je u 3000 kvadrata dvorišta, ne zanima me što ga netko drži u stanu od 30 kvadrata i jedva čeka da ga pusti preko Drave na Kopiki. Još nisam vidio niti jednog s brnjicom, a puštaju pitbulove, doge, pse od 50 kg. Baš sam željan da kada odem na pecanje razmišljam hoće me ugristi ili neće? Joza sa Sjenjaka je bio i na sudu kada ga je napao pušten pas. Pecaš sam na kilometar Drave, paziš kako staješ na kamen i dođe ti lik kraj tebe pusti psa da se okupa, nekada mi dođe da otrujem gazdu, a ne psa. :stripii:     

feco

Taj trovač....to je upravo jedan od onih koji je ogorčen na minirane parkove i ostale gradske površine. To je namjenjeno baš psima , a ne golubovima i ostalim životinjama i poručuje njihovim vlasnicima "kad nećete kako treba...evo vam sad ovako", ali je pri tome kratke pameti da bi pomislio da može naštetiti nedužnim ljudima a pogotovo djeci. :red-card:
POLAKO I BEZ VEZE

joker

Zlosno je to ljudi moji sve.ali jos veca zalost imamo komunalne redare koji setaju po gradu i trebalo bi se kaznjavati gazde koji imaju rizicnu klasu pasa tj krvolocnih svi bi trebali imati brnjicu na cubi sto zbog ugriza a i nebi mogao pojesti otrov sto neki psihopata baci po gradu.ali balkanci ko balkanci neda im se dokazati neke stvari.ali misljenja sam da bi se trebalo kaznjavati kad pas nema brnjicu.sve pasmine iznad 15kg bi trebali imati brnju.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

majstor

Tko ne voli životinje, ne voli ni ljude. Postupak najviše govori o samom trovaću. Svoje probleme rješava preko nedužnih koji se ne mogu braniti.
Mossi - točno znam o ćemu govoriš jer nam je Chow - chow Kiki, najljepši na svijetu, otišao prošle godine od starosti i infarkta.
Pajdo - svaka čast na postupku prema životinjama.
I sam imam osjećaj da moje životinje žive bolje od puno ljudi, u ugodnom okruženju dvorišta i u izobilju.  :hi:

joker

Trenutni zivot jednog Lorda.sta mu fali slikano prije minutu
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

rale2505

Ako je slikano prije minutu pomakni datum na kalendaru, vikend je nije četvrtak možeš na pecanje!  ;D