Rok valjanosti-šaranska kemija i komponente

Autor dac, Veljača 26, 2016, 05:53:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dac

Još uvijek nema neke aktivnosti,pa da se probamo malo razbuditi.Pripreme za nadolazeću sezonu su počele,prekopavam po zaostalim mirisima,aditivima,ribljim brašnima,raznim dodatcima,neki imaju datum proizvodnje i rok valjanosti, a neki nemaju ništa,osim naljepnice dobavljača i godine uvoza !
E sad....
Ta naljepnica može biti i skinuta pa preljepita poznavajući naše trgovce!
Upotrebljavati ili ne nakon isteka valjanosti takve stvari ?
Ako je ulje užeglo i ima čudan  miris, ako ima pljesni itd...naravno da ne !!!
Kupujemo neke komponente u rinfuzi pa i ne znamo koliko su stare. Ali ono čisto praktično,bočica mirisa na bazi etilnog alkohola,što tu ima kvarljivo,može li se to uopće pokvarirti ?
Nekim brašnima je rok godina,nekima dvije,dali je nispravno treće godine ili mu je samo smanjena hranjiva vrijednost?
Kako gledati na to,baciti sve ili peglaj samo....

dac

Danas ovi proizvodi imaju drugačije pakiranje i izgled, ali igrom slučaja došao sam do ovih na kojima nema nikakve naljepnice o roku upotrebljivosti. Sve su to poznatiji šaranski brendovi. Ima toga više i sve je original zatvoreno,pa sad može li se to još upotrijebiti ? Neka iskustva možda...?

kawasaki

Razmisljam i neznam sta bi ti rekao. Neke stvari rabim a neke bacim.
Mislim da arome nisu problem, a i ako proizvod ne daje dojam pokvarenog da se moze koristiti. No mozda bolje baciti ako nismo sigurno pa kako nebi stetili ribi ako nije dobro.
Sve je to manje vise dobro konzervirano.  :hi:
Ali u zadnje vrijeme dobro pazim kad narucujem kako bi minimalizirao zalihe i samim time uvjek radio s friskim proizvodima  :ok:
Brzi od Bolena.

Rap

kawasaki

Ovo sa slike nema roka, barem prije nije imalo. No to je staro izmedju 10 i vise godinajel?  :mt1032: :hi:
Brzi od Bolena.

Rap

Tu se ne vidi ni točan sadržaj (jedino ako je iza napisan)

kawasaki

nema iza nista. to je sve uvjek sturo napisano.
Multimino je aminokiselina iz jetre, a ove dve male bocice su aroma skoljke od Rod Hutchinsona.   :hi:
Brzi od Bolena.

Klifton

Multimino je staro pakovanje

dac

Poznanik je nekad radio u ribičkoj radnji i to sam kod njega pokupio. On je to htio baciti jer nije zagriženi pecaroš , pa rekoh daj meni možda se može iskoristiti !
Neke od tih proizvoda sam i koristio dok mi nije postalo preskupo za pecanje na tekućim vodama.
Ima tu Nutrabaita,Pelzera,Roda...,ima aminokiselina,corna,tekućeg betaina,mirisa.
Ovaj multimino i corn mi jako gusto djeluju kad promućkam, budem otvorio jedan dan, pa ću više znati !
Od aroma ima tri školjke od Roda, Pelzerove samo po jedna(hobotnica,luk,cram čokolada) !

Josip

Rodove arome su ti ok, mozes ih slobodno koristiti bez problema i za 20 god. Cak sam negdje na engleskom forumu vidio da  neki traze bas ta stara pakiranja....za multimino neznam ne koristim ga

Klifton

kuruza skuhana u destiliranoj vodi po mogučnosti  ,mrva konzervansa na špic noža i 1 ml arome u bočicu punu kuruze i čiste nove destilirane vode

Rap

Zašto destilirane vode i šta znači "nove destilirane vode"  :icon_scratch:

Klifton

Natopiš zrna u destiliranoj,ispereš u novoj destiliranoj

mossi