Tiger Shark by Bakara

Autor Bakara, Travanj 21, 2016, 10:21:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bakara

Haha, ma i meni je to čudno ali sam i ranije primetio da ne potroši puno, ali ovu cifru nisam očekivao. Opet, što kaže Maverick, možda na tako malom uzorku i nije prava računica. Za par dana idem na plovidbu od oko 50+km u oba smera, pa ću možda doći do neke preciznije slike. Jedini problem sa tom elisom je što motor nema dovoljno snage kad je dvoje ljudi u čamcu. Dobra stvar je što sam uglavnom sam :D
O 4t i ne razmišljam inače, moje želje idu ka kabinašu sa stabilnim dizel motorom, nadam se da ću i istrajati u toj želji ;)

Bakara

Danas isao na plovidbu, i presao skoro 50km. Racunicu sam potvrdio, Dzoni trosi stvarno oko 5.5L na sat. Ukupno potroseno, 11L mesavine za taj put  :glasses9:
Isao je kao metak nizvodno, i kad sam se vracao, uzvodno je isao bez problema 22kmh i ulazio u obrtaje. Posle nekih pola sata uzvodno sa punim gasom, obrtaji su smanjili i isao sam 15kmh. O cemu se tu radi, ne znam.... Mada, poceo je neki vetar, i voda je bila nemirna sa talasima. Opet, ne verujem da je do toga vec da je nesto sa karburacijom....nisam pametan. Pumpica uvek ima gorivo, i nista se ne menja i ako nadrukam jos malo dok radi, sto bi znacilo da nema veze sa pumpom. Videcu kako ce sutra da se ponasa, kad se malo "odmori"  ;D

Bakara

Saznao sam sta me muci...!

Na karburatoru sa prednje strane motora ima opcija da se podesi smesa goriva i vazduha, tacnije, da se podesi ler gas ako se vozi na leru duze vreme. To je u stvari dizna, koja se steluje spolja, ovaj mesingani sraf desno:

Stvar je u tome sto se mrda, kao da nije lepo zavrnut. Kad sam ga mrdao, gas se menjao i dobijao sam pune obrtaje...Glupost....

Moracu da to rasklopim, samo cu prvo da zapamtim koliko ima krugova do zavrnutog, da bih ga posle nastelovao slicno.

maverick

Smjesa zrak..gorivo se tehnicki ne bi trebala dirati, nastimana je tvornicki i ovisna je o gustoi zraka tj nadomrskoj visini na kojoj motor radi...kod novijih motora to je recimo krug i tri cetvrt....e sad kako je kod ovakvog karburatora to ne znam, ali znam da je to 70 posto uzroka problema kad se s tim vijskom igraju..ili vlasnici ili majstori koji nisu vični tome...tako da prouci dobro sto i emu sluzi ili pitaj jos jednog majstora za misljenje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Jeste, uglavnom su problemi sa tim motorima vezani za tu stvar i kad vlasnici pocnu da cackaju :D
Pregledacu dokumentaciju po netu, pa cu da budem pazljiv sa tim. Ako vidim da ne ide u dobro smeru, moracu kod majstora, samo ne znam vise kod koga ovde...ali slazem se sa tim sto kazes  :icon_thumright: