PolICijA Na dUNavU II

Autor alex7777, Svibanj 11, 2016, 21:35:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: šajzika  u Svibanj 14, 2016, 12:52:35
A vidi , nismo nikad imali ribu ispod mjere. Pustamo sve imalo sumnjivo.
Ribu od 1kg + nosimo. Max 3 ribe po osobi.
Ribu usmrtimo na licu mjesta ne stavljamo na povorke i stringer ili metalne cuvarice.
Upisemo i odrezemo donju peraju kad idemo sa vode tj kad krenemo kuci kakva  nam je i obaveza.

Ako jos sta treba , kobac je dobrodosao da educira :hi:

ljeti ujutro u 10 upecaš smuđa 2 kg i odma ga ubiješ ? a ostaješ do 9 h naveče ...daj... odgovarajuča čuvarica ...stringer kazna ...upis ribe i izlaska na vodu...
da se ponivim ...ne krivim kobca ...kriv je onaj ko je napravio takve zakone ...ovo za kontrolu ribolovnice po meni je ok
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dac

Za sve "ljubitelje" i "mrzitelje" policije, jedna jednostavna dilema....   :dontknow: ...dali bi takav odnos i očekivanja imali od policajaca u Njemačkoj, Francuskoj,Engleskoj, Americi....?    :no:
Jako bi dobro pazili kako se ponašamo i što radimo i ne bi nam palo napamet da kršimo zakone.....   :bye:

rj

a jesi našao cvijeće demokracije ...
da te podučim ...
demokracija je globalna prevara ...vidi ko ju propagira ...
njemačka . 2 svijetska rata milioni pobijenjih ljudi
francuzi - uzgoj naj extremnijih terorista
englezi - milioni pobijenih po kolonijama
ameri - 2 atomske na  civile ...vjetnam ...binladen da preskočim + slobodan lov policije na  amerikance afro porjekla  :uf:

šajzika

Preko ljeta ne pecam ali znam sta zelis reci.
Opet perek mi ispleo cuvaricu za sitne novce onaj som se izgubio u njoj.

Znam da ti ukazujes na apsurde u zakonu i donosenje tih istih zakona od ljudi koji nisu nikad bili na vodi , al nije ti zato kobac kriv.

Poslano sa mog Blade III koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

dac

Ovdje je riječ o poštivanju zakona, a to je osnovni vid demokracije, a to što nabrajaš "crnu" prološlost tih zemalja kao mjerilo je samo nečije "opravdanje"....  :uf:
Onda je sigurno "prava" demokracija u S.Koreji, Saudiskoj Arabiji, Sudanu, pa tamo svi hrle do besvjesti....  :uf:

mario123

Nikad mi nece biti jasno ovo  upecam ribu ujutro i nema di s njom do navecer..:sha:
Toliko slika riba, svi profesionalci pecaju ribu kad nikom nece, lovili su kad nitko nije, imate camce, sonare itd...
Pa upecat ces taj dan jos jednog, dva, tri..Upecat ces sutra, preksutra.
Sta je toliko tesko pustit ribu nazad da pliva i dalje normalno uzivati u pecanju, a ne osvrtati se, gledati gdje je ribocuvar,gdje policija, :sha:
Tko god ima imalo u glavi zna zasto je to nekima toliko tesko...
I onda jos na forumu pisu protiv kolege policajca koji radi samo svoj posao. Bas me zanima jer se i na vodi tako razgovarate sa policijom :red-card:
A i sa stavom kad su svi lopovi, nitko nista nepostuje necu niti ja necete daleko dogurati.

rj

momčino kakav ti problem imaš ?

C&R ti nije tema
kako ko sa kim priča prepusti nama ...kobac i ja se jako dobro znamo...nikad ga nisam nazvao lopovom jer lopov nije (koliko ja znam) da gubi energiju na nebitne stvari to sam tvrdio i danas tvrdim ...i sve to opet nema nikakve veze sa tobom

rj

Citat: dac  u Svibanj 14, 2016, 14:01:02
Ovdje je riječ o poštivanju zakona, a to je osnovni vid demokracije, a to što nabrajaš "crnu" prološlost tih zemalja kao mjerilo je samo nečije "opravdanje"....  :uf:
Onda je sigurno "prava" demokracija u S.Koreji, Saudiskoj Arabiji, Sudanu, pa tamo svi hrle do besvjesti....  :uf:

jel znaš šta je "bijeli štrajk" policije i carine ?

STRIKTNO PROVOÐENJE ZAKONA a kolone na prelazu kolometarske ...niko kriv

ibro dirka

Citat: dac  u Svibanj 14, 2016, 14:01:02

Ta crna prošlost je danas prešla samo u drugačiji oblik. Danas to rade ubacivanjem svojih ljudi u vladajuća tijela država koja žele kontrolirat...

Ja sam za što više policijske kontrole ribiča a pogotovo ribara. Povečati drastično kazne pa kud koji mili moji. Situacija od prošle godine mi je malo bezveze bila. Čovjeka prijavim policiji da hakla i oni dođu i kažu, morate zvati ribočuvara da utvrdi prekrša, ribočuvar se nije javljao i kažu mi da mu treba dosta da dođe do tamo jer živi daleko pa sam odlučio da ubuduće ću samo pomoći haklarošu da upadne u vodu i pravit se blesav...

dac

Ma nismo "djeca ako smo mali", možemo se mi vrtiti u krug do besvjesti, ali kontrolu od "nekoga" ne možeš izbjeći, raspravljati o "trulom zapadu", Bin Ladenu, demokraciji......   :no:
Pitanje je bilo "prosto ko pasulj".....  :takoje:    .... tko bi se od nas, mene, tebe, Janka, Marka, Pere, odlučio ne poštovati zakon u nekoj državi "trule demokracije", ne vezati pojas, ne platiti porez, bacati smeće na ulici, pecati bez dozvole, odnijeti ribu ispod mjere, nositi pušku bez dozvole...   :uf:
Pa u arapskim zemljama sijeku ruke za krađu slatkiša u trgovini...... eto ti "demokracije", pa ti vidi....  :takoje:   Vjerujem da bi ga svi poštovali, bez obzira koliko se ne slagali sa istim....  :takoje:

ibro dirka

Ja zakon koliko toliko poštujem, što sam stariji sve više i više a pojas vežem jer mi stalno pišti i takav nam je i menatalitet. Dok me nije nešto iritiralo nisam se vezao, nisu me ni kazne opametile. Tako neće ni ljudi prestat kršit zakon dok god ribočuvari ne budu iskakali iz svakog grma ili presretali poslije svake bove i nabacili temeljnu kontrolu i opleli po đepu...a i u SAD imaš puno prekršitelja u toj mjeri da su napravili serijal gdje prikazuju snimke hvatanja prekršitelja. Svuda ima prekršitelja a tebi se možda čini da ih kod nas ima puno jer si tu na domaćem terenu bolje upućen u stanje...

dac

Sve to potpisujem, ali ne smije , odnosno ne bi nam trebalo biti opravdanje, tuđe kršenje i ne poštivanje legitimnih zakona, ono po sistemu, ako može on, mogu i ja....  :no:
Na žalost, savijest i percepcija su nam jako rastezljivi, kako kome odgovara...  :bye:

ibro dirka

Nebi treblo biti tako ali je. Nacija nam je puna ego manijaka koji misle da su iznad svih i zakona. Po pitanju ribolova poštujem zakone jer poštujem i ribu koju pecam. Nikad ne idem sa pomisli na kvantitetu na pecanju nego kvalitetu. U glavi mi je trofej a ne pokolj...jedini prekršaj mi je bacanje voblera sa 3 trokuke i to bih riješio da nađem 3 dvokuke odgovarajuće težine da mi ne smrdaju rad voblera...

rj

Citat: dac  u Svibanj 14, 2016, 22:12:32
Sve to potpisujem, ali ne smije , odnosno ne bi nam trebalo biti opravdanje, tuđe kršenje i ne poštivanje legitimnih zakona, ono po sistemu, ako može on, mogu i ja....  :no:
Na žalost, savijest i percepcija su nam jako rastezljivi, kako kome odgovara...  :bye:

oćito se ne razumijemo ...
ajdda probam ovako ...
recimo...
čestu putuješ u mađarsku ...imaš curu u harkanju ...na graničnom prelazu daš dokumente ..carinik letimično pregleda auto i ti nastaviš dalje ...imaš takve tri smjene ...ali nedajga vraže postoji i četvrta smjena na koju kad naiđeš ...daš dokumente a carinik te zamoli da iziđeš van iz auta ...otvoriš gepek ...prednju haubu ...da pokažeš rezervnu gumu ...prvu pomoć ..trokut ...izvadiš sve iz đepova....
i tako svaki put kad naiđeš na "četvrtu smjenu"
vald sam uspio pojasnit ...
toliko od mene na ovu temu

pajdo77

Koliko sam shvatio tebe je zaustavio x puta,zna čamac,tebe i opet sva procedura. Ne želim se ni Kobcu upletati u posao,daleko od toga samo ne vidim razlog.