Stap i rola za Ebro!

Autor Charlie, Prosinac 30, 2012, 21:32:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Charlie

Dakle polako idem ja realizaciji velike želje, odlaska na Ebro.
Iako se tamo dobije sva oprema, zlu ne trebalo htio bi si uzeti stap i rolu za špinanje soma.
Ajmo prijedlozi, cijenivno bi isao do 1000kn za stap, isto za rolu.
Ribolov je kao sex, što više pričaš o njemu to ga manje upražnjavaš :D

Darko

za štap neznam , ali za rolu pen slamer :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

ako kazes da ima slobodno mjesto...mozda ti i pomognemo  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TOMO

Pozdrav Charlie  moja preporuka ti je da pitaš Raju ćovjek je bio tamo i lovio on ce ti najbolje znati reči!   :headbang:

Charlie

U izboru su za sad Penn Slamer 460 i mozda neki model od Fin Nora. Nisam jos na čisto. Poanta je da mi ta rola bude i ovdje primjenjiva iako znam da cu to teško ustimat.

maverick

a onda 360 maximum...nekako mi 460 povelika za ove nase vode..jedino ne znam koja je razlika u kocnicama
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Charlie

Ali mi 460 moze poslužiti ovdje i kao stacionarka

maverick

genjura

šta kažete za ovu kombinaciju?
daiwa opus bull i spro xxx catfishspin

Charlie

Vidiš ovaj Spro xxx i nije tako los prijedlog. Morat cu do skorpiona da ga probam.

kawasaki

Stap bi mogao biti pun pogodak a rola Daiwa Opus Bull nikako, imam ih na Triple xxx za postavu i to je pretesko sa svojih 700 grama za spin
ako zelis da ti spin rola kasnije sluzi kao stacionarka i za spomenute novce tesko ces ista bolje pronaci od Slamera 460  :headbang:
Brzi od Bolena.

kockar

Posto sam imao prilike raditi tamo dva meseca, i jos biti turisticki dva puta po 7 dana,
sto ukupno cini 74 dana u poslednje dve godine, jako puno pecanja i dosta sto mojih sto iskustva ljudi koje sam u tom periodu vodio na pecanje,
mogu ti iz prve ruke raci par stvari:

Tamo ides uloviti ribu zivota i ako si dovoljno uporan i imas srece, te pratis upute vodica, velike su ti sanse da za 7 dana i nabodes bar jednog preko 50,
a ako se bas sve poklopi i 70+ ribe nisu za nase standarde preterano retke. Tome trebqa prilagoditi i pribor,
pogotovo sto se najveci javljaju na dosta zahtevnim pozicijama za vadjenje.
Uzmi najjace cime mozes podneti ribolov!
Pen je proveren, a 460 je mnooooogo bolji izbor od 360. Veruj mi kad ribetina krene da divlja i otima se,
cime god pecao cinice ti se slabo,a i najiskusnije ekipe izgube barem svaku trecu ribu. Pribora tamo vec ima,
nije neophodno nositi svoj. Komlet koji kupis za tamo, nazalost kod kuce neces imati prilike preterano cesto koristiti.

Najveca greska koju ljudi tamo prave jeste kad preterano brzo zakljuce da veliki nece, pa predju na laksi pribor i posto vrag nikad nespava, kapitalci obicno bas tad dodju i sve se zavrsi brze nego sto i pocne.

Dok prodju praznici, ispisacu ovde nesto od tamosnjih iskustava i ubaciti par fotki. ;)
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Charlie

Super, daj onda malo spomeni koju spagu, kopce, silikonci.... da bas ne dodemo tamo ko panjevi.

kockar

Ovako cemo, postavicu par stvari, taman dok sarmu ne stave na sto, pa kad se najedem, malo da odmorim,
pa onda idemo na par litara jegera. :)

Prvo ovaj video od prosle godine, jedan teskas, par poluteskasa i nekoliko manjih riba,
a vidi se i jedno kidanje i par bitnih stvari se moze naslutiti:

Pa onda reportaza od ove jeseni i nekoliko pravih teskasa,
nadam se da administracija nece zameriti sto stavljam link do drugog foruma,
ali pravljenje ovakve reportaze i sredjivanje i upload slika zahteva barem tri-4 sata...

http://forum.varalicar.com/viewtopic.php?f=37&t=20893

Lepo stvio za citati za praznike.

Sve najbolje na doceku, vidimo se dogodine!  :icon_santa:

varalicar je prijateljski forum    :thumbsup:
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

genjura

a ova ,555gr o takvoj bi mogao i kockar koju napisat