Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Kopački rit nikad ne može postat nacionalni park iz čisto hidroloških razloga...nužno je održavat plovni put dvije međunarodne rijeke....Dunava i Drave
neke godine da nije podignuta traverza izračunali su da bi ušće Drave u dunav bilo negdi oko 4 km uzvodno
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Moze itekako...vec su bili u toj fazi ali su odustali koliko ja znam...sto se tice pojedinosti...sjecam se da mi je ravnatelj rekao da bi on imao placu par sto kuna vecu i ne bi bilo pecanja....to je od bitnih promjena...Mislim da je pecanje i bilo jedan od glavnih razloga odustajanja...A sto se tice odrzavanja plovnih puteva, ustava i prevodnica odrzavalo bi se sasvim normalno...poput Lonjskog polja...i sličnih destinacija
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

ja ni nevidim zasto uopce dozvoliti pecanje i sada u kopačkom ritu???nepričam o dunavu di vi pecate..

alex7777

nije mi jasno nesto jel bi onda i dunav na tom djelu bio pod NP bezobzira sto je plovni put , granica  i te fore  :icon_scratch:

rj

Lonsko polje je također park prirode ....googlaj razliku... nacionalni park - park prirode neda mi se tipkat
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Debeli šef

brijuni su nacionalni park pa je dozvoljen ribolov na nekim pozicijama.

dravski pecaros

vrlo zanimljiva cijena dozvole...  :BangHead:

Za ribolov u Nacionalnom parku "Brijuni" Ustanova izdaje godisnju dozvolu uz
naknadu u iznosu od 200 kn ili mjesecnu dozvolu uz naknadu u iznosu od 20 kn.

pajdo77

kako oni nađu računicu u godišnjoj dozvoli od 200 kuna a dnevnu da ne spominjem a našima kolika god bila uvjek malo novca :baba:

Debeli šef

to je dodatna dozvola, uz državnu.
na drugoj dopuštenoj poziciji, veliki brijun, je 500 kuna po danu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Trudi se lik...pa potpis ne škodi :ok:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Daaaa...treba dati potpis jer se bar netko sjetio nesto da pokusa

mossi

Citat: maverick  u Prosinac 09, 2020, 18:06:57
Trudi se lik...pa potpis ne škodi :ok:

Potpisao i dodao u PRO da bi trebalo zabraniti privredni ribolov sve do DELTE Dunava u Crno more!

:hi:

pajdo77

Neka svi potpisuju,sutra ćemo sraćkat po forumima i birtijama kada vidimo kako se nose tone van iz rita a sami nismo pokušali ništa poduzeti. Dakle potpisujte. Obavijestite prijatelje,poznanike o čemu se radi. Ne košta ništa,koštat će ako se ništa ne poduzme ili bar pokuša poduzeti.