Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DarioK

:alas: ovo sa godišnjim kvotama me dobro nasmijalo...samo bog zna tko i kako te kvote i ulove kontrolira. Npr. da se svim tim ribarima odredi neko mjesto isplovljavanja u "privredni ribolov", da se na tom mjestu prije odlaska prekonroliraju njihovi alati, pa da se samo na to isto mjesto s ulovom moraju vratiti, pa da se onda konroliraju ti ulovi onda bi to već bilo nešto, ovako ovaj kreće sa kazuka, ovaj sa zmajevačkog dunavca, ovaj iz Batine ovaj iz ne znam odakle a ulove ribe samo onoliko koliko oni to kažu.

Kugla

Evo ja ču napisati pismo sa pitanjima za koja se dogovorimo i dostaviti pismo predsjedniku stranke u kojoj sam od nedavno neću sad ko i što nije politički forum, ali pitanje će biti sigurno postavljeno jer naš klub zastupnika je do sada postavio najviše pitanja i odgovor će biti dostavljen u pisanom obliku. Trebamo se naći i složiti što pitati i nema frke. A kako kaže Šime nitko ne poduzima ništa pa ajde evo forum je mjesto idealno da se okupimo, organiziramo ako treba i neki prosvjedni skup koji će popratiti mediji jer jedva čekaju da imaju nekog materijala za pisati, pa će se valjda pokrenuti nešto sa mrtve točka.

maverick

nije problem u Kopackom ritu kao sto vecina stavlja teziste na to...ribara ima nekoliko i udruzeni su a ribolovaca na tisuce i sve ostaje tekst na forumu ili negdje dalje...treba se zbrojiti koliko nas redovito ide tamo i koji su voljni poduzeti nesto po tom pitanju....vrlo brzo ce te dobiti simbolicnu brojku....
Šime ima dobar pristup, uputi dopis , raspituje se , zove ali on je sam pojedinac ispred udruge sasvim drukcijeg karaktera ako sam dobro shvatio....
Ali treba kriticna masa koja ce uspjeti izboriti nesto po tom pitanju...ipak bez obzira na nasu ljubav prema ribi i ribolovu( sto vecina i nema vec samo trkelja o tome), treba netko tkome je dostupna aktulna vlast...i da se prijedlog moze uputiti u tom smjeru...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Susjed svi se boje određenih skupina koje od sve te ribe imaju koristi, ja ti lijepo napisao složimo pitanja koja nas zanimaju i biće postavljena i tako se kreće sa mrtve točke.

maverick

Susjed djaba ti tu muku mucis...imamo mi i dravu pa se ni tu nisi angazirao , ovo nije zlonamjerno , vec realno...a postoje ljudi koji su tamo stalno ili dosta cesto pa znaju i imaju uvid u sve to...pa ih opet ne zanima...
Nikome nije jasno da kopacki rit svojom povrsinom i vrijednoscu utice na riblji fond desetcima kilometara dalje...
Napominjem opet kod nas nema udruga koje to zanima...zeleni se bore oko dva kera svezana na lancu a unistavanje ribljeg fonda ih ne zanima ni na jednoj osnovi...ili sam ja stekao krivi dojam..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Ne kužim te susjed gdje se to nisam angažirao, ja sam ponudio pomoć al nema veze ima tko postaviti pitanje u Saboru kako je Mačak napisao pa ako treba riješiti će mo, a ako ne nikome ništa.

maverick

pa nigdje, ali ne samo ti, ni ostali....u tome i je problem...sve je super dok prica traje, kad treba prijeci u djelo onda je problem...posao, obitelj pa svi novcani problemi koji nas stiscu svakodnevno..itd itd...itd...

Kugla

Ajde reci sad kad si zapoćeo o tome, gdje se točno nisam angažirao i na što misliš, gdje bi se to trebao angažirati, kad sam jednom napisao nešto o toj temi krivolova i sve ostalo onda si rekao da samo prićam e pa i na jednoj kavici sam nešto rekao ali naišlo na zid, pa gdje bi se trebao angažirati.

Mudri

Kad smo već kod tih lopovskih poslova,imao sam priliku jedanput kad sam radio u dvorcu u Tikvešu vidjeti nekakva izvješća koja ti isti siroti privredni ribari moraju dostaviti u upravu,na kojima moraju upisati koju su i koje količine ribe ulovili,da sam bar imao neki kopirni stroj pa da to kopiram...ja znam njih dosta koji udicom uhvate puno puno više....a da im treba stati na kraj treba,ali ne smetaju toliko (da ih ima)oni pravi ribari sa nekakvim mrežama i vrškama,električari su najveća opasnost,jer tu nema sakrivanja ribe u neke panjeve i sl.ali mislim da mi tu ništa nemožemo,jer nema kod nas zakona da to riješi,ali kao što kaže neko tu prije ako je dobar prijatelj sa šefom stranke neka se proba postaviti pitanje u saboru,ali već vidim kakav će biti odgovor,kad taj naš ministar ni nezna gdje je Kopačevo i da oni gospodare sa Dunavom a ne samo sa Kopačkim ritom....

DarioK

svi oni jako dobro znaju i Kopačevo i Kopački rit ali samo po Kormoranu i Zelenoj žabi tamo se dobro papa i pije....

Kugla

Je dečki, ali treba pokrenuti nešto po tom pitanju,kako bi i naša djeca mogal i imala što pecati. A pitanje resornom ministru zašto ne.

raso

Ima još jedan apsurd u svemu tome. Nadležno Ministarstvo za parkove prirode je Ministarstvo kulture :enjoying:

Retfalački mačak

Resornim ministrima!!!!!!! I policija mora biti uključena.

Jožef1

Činjenica je ta kako je najveće mrijestilište riba upravo Kopački rit, koji se devastira na sve moguće načine. Uvjeren sam da se to sve očituje ne samo u rukavcima Drave i Dunava već konkretno i na riblji fond u tim rijekama. Nikako se ne smiju razdvojiti te dvije rijeke. Ne nožemo tvrditi sa sigurnošću koliko jadni ribari zaraduju ili (ne)zarađuju te da li prijavljuju barem 50-60% svoga ulova..., i da li je moguće uopće kontrolirati količina ulova!!! Dječki. što god poduzeli, i odlučili u potpunosti sve vas podržavam (ne samo riječima) jer htio bih zaboraviti žalosnu 2012-u godinu kao najlošiju sezonu ribolova i već se bojim što nam nosi ova sezona?! A sveta nam je dužnost misliti i na nadolazeće generacije mladih sportskih pecaroša, kako jednom ne bi dobili po glavi i ostali u sramoti- KAKO NISMO NITI POKUŠALI!!!!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

dado

možemo mi prditi ovdje dovijeka,ali tko god se provozao Dunavom,morao je
vidjeti kakvi su ulazi u dunavce.....od Šarkanja,Monjoroša.....
Možda je najveći problem što je zamuljenost velika,a to sigurno neće nitko
osim HR VODA čistiti....
Taj jebeni Kopački rit će za koju godinu ostati bez vode,a onda svi možemo
uzeti durbine i gledati proklete ptičurine i one kormorane :icon_jokercolor: