Galerija smuđ varalica 2013

Autor genjura, Siječanj 01, 2013, 10:35:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Plut

Jedan od bržih ulova Smuđa,a uspio sam sve sam i zabilježit fotićem

Što me ne ubije to me ojača

Ive

Jedan od jutros 3.050 kg Dunav Vukovar

Xzoga Blastino 2.33cm 12-50g
Shimano Sustain 5000FG
spider wire 0,17
Orka Sirena
C&R

Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Plut

Kad divlja Sava da se zakrumpirat i na zatvorenoj vodi  :icon_biggrin:

kawasaki

Brzi od Bolena.

Plut

:toothy9:

Lomnica_city

Treca sreca sto se kaze, tri veceri nanizao, i nauci malcice i ja ovaj recni smudjolov, moj PB inace, do sad najveci bio 64cm i 2,950kg, ovaj ga zamalo prebacio...

Pretrazivao sam popodne i sumrak spoljne krivine reka, sa kamenitim obalama i kamenom pod vodom, dublje od metar, pozeljno da ima i neko kederce, i kao sto juce rekoh prve 2 veceri bezuspesno, po sat pre i posle mraka...

Veceras sam ponovo pronasao takav teren, poneo sam iz onih mojih kutijetina samo 10-ak silikonaca ne vecih od 7-8cm, i nekoliko olovnih glava. Ne znam ni sam zasto prvo sam se dohvatio bas PB Attraktora od citavih 5cm (mislim znam zasto bas 5cm, kederi pod mojim nogama bili 4-5cm dugi) ali, gde sad naci udicu za njega!?

Imao sam 2-3 olovne glave od 3gr, ali udice su bile 2/0-3/0 ozbiljne, deblje i duze od standarda, nije mi bilo druge nego da neku znj zicanu modifikujem, jedini problem je bio sto je bila od 5gr, pa jos fish head...
Klestima sam skratio donji deo luka, pa prepravio krivinu, i dobio duzi luk gore, kao sto se vidi sa slike (zato deluje cudno), te je usla skoro do 2/3 seda, puna kapa, i to je previse...

I seda sam morao malo da cacnem, terao me neki djavo, zbog tezine glave cinilo mi se da mnogo grubo samara, i gega, kao da nije ribica od 5cm, kao sto vizuelno izgleda, pa sam malo secnuo iznad repa, zavario, i voala!
Repic seda sad vise nije bio pod uglom od bezmalo 90 stepeni nego nesto pre kao 70 stepeni, telo se vrlo malo gegalo, a repic sitnije radio, inace mi ne PB Attraktor omiljen za seckanje (znaju Brus i Kole)!

I tako, na 5gr glavi, udice recimo oko 2/0, montiran 5cm sed, posle 5 minuta zabacivanja uzvodno, a onda 5 minuta lerovanja nizvodno, u 5 do 5, prvi mrak, dade ovo cudo, koje je u 5 tacno bilo u mojim rukama!!
Sve u znaku broja 5, a umalo i riba 2x5, sem hebene kise koja je padala jedno pola sata (inace sam vec pecao sat vremena, pa sat vremena sedeo u kolima, pa...), padala je za vreme slikanja, gledao sam da ne potraje ali zbog blata, kise i hebene prazne baterije trajalo je 5 minuta, tokom 10 minuta pokusavanja reanimacije, radi pustanja, na zalost izvrtao se na ledja brzo i matica bi ga zakucala u kamenje ispred mene...

Alat je bio CD BlueRapid, 10-35gr, 2,75m, stara dobra Daiwa Sol 3000, pletenica Sure Catch Gallant 10lb (0,12mm navodno, lazu malo), predvez Berkley Trilene Big Game 0,35mm...  Nego sta nego Big (veliki) Game (plen), mada je stavljen deblji jer mi je 0,26mm Patriot FC pucao cudno, usred predveza, a sledeci deblji je bio ovaj, ne zato sto sam se nadao nekoj ribetini, takodje debljim predvezom sam hteo da dobijem koji milisekund sporijeg propadanja!!

ibro dirka

TonyC

Lomnica_city

Oko 60cm, grip kaze i malo vise, ali nek bude 3kg, Konger sed 6,5cm, glava 3,5gr na VMC Barbarian 2/0, jos borbeniji nego prosli, mada dosta kraca borba...

Greys

Današnji smuđ 5.475kg
Drava
Xzoga Lion Force 2.44m, 15-50gr
Daiwa Saltiga 3500H
Galant 15lb
Orka 10cm, 18grama erie glava

sljivo

MIKA

Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

umpahpah

Evo vodio šogora iz Zagreba mi došao u goste i voli čoek da peca al nije nikada smuđa lovio gumicom a ni voblerom pa smo ga malo posavjetovali a moja supruga mu posudila alat!!!
6,3kg
Okuma alumina 9 20-60g,2,7 m
power pro 15lb
red arc
vobler zander 8 clnd sr
i eto nam lijepog rezultata da ima ćoek za badnjak!!!  :be happy:

milan-so

Evo jednog pionira!  :icon_biggrin:
Al' zaslužio je sliku zbog fotogeničnosti  :toothy12:

KUŠTRO

Evo i ja krenuo, jedan udarac i rezultat...