mahseer - mašer (novo korito)

Autor nele01, Studeni 14, 2016, 15:55:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mamijo

Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

Kondor-113

:crybaby2:    mogu samo da gledam.... i sanjam   :crybaby2:   za sada.....
Por la razón o la fuerza.

maverick

Svidja mi se čamac a vidim ima i kod nas koji uOs
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

4N

Pozdrav svima! Planiram kupovinu Mašera (osnovna verzija, bez konzole) pa me zanima da li neko ima iskustva sa njim i Yamahom F30B? Vidim da je zapremina tog motora ista kao kod 40ks (747 cm3), ista težina a razlika u ceni oko 900 EUR. Isplati li se dati 900 EUR za tih dodatnih 10ks? Moje dosadašnje iskustvo sa motorima iste zapremine a različite snage na elisi je da se razlika solidno vidi kad si sam u čamcu, ali kad se natovari širom familijom i gorivom razlika postaje sve manja.

maverick

Ne znam kako se ponasa camac s tim motorom....ali taj motor za 100 eura otvoris na 40 ks...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

Dok je u garanciji tesko za 100€. Tek kada istekne.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

maverick

Naravno nakon isteka garancije, ali i to treba uzeti u obzir...da sam to znao kad sam kupovao motor sigurno bih kupio yamahu 30 i kasnije kao retfala digao na 40...

4N

Hvala, to je bila i moja ideja, razlikuje se samo dovod vazduha i ECU (sa kojeg bi trebalo da može da se obriše mapa za 30 i stavi za 40), ali posle garancije. Zato me i zanima da li neko ima iskustva sa Mašerom i F30B jer do dizanja na 40ks treba sačekati 3 godine...

mamijo

Ja sam ga vozao sa Mercuryjem 30 .. i super to ide, al tacno se vidi da moze bolje ... da trazi jace

pa ako ti ovo nesto znaci ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

4N

Hvala na odgovoru! I Mercury 30 (odnosno Tohatsu 30, to je isti motor) mi je bio u igri, probao sam ga s njim ali bih pre Yamahu jer može da se izvuče na 40 ks i  ima dosta veću zapreminu (747 vs 526 cm3)... Ali je zato i teža nekih 25kg... Trebalo bi da bude OK i sa njom te 3 godine dok ne istekne garancija (ionako na pecanje idem sam ili sa još jednim) a kad vozim familiju imam ugrađen usporivač (ženu) pa brzina ionako neće preći 25 km/h tačno i da imam 70ks...

pajdo77

Da te gospođa čuje kako je nazivaš usporivačem veslo bi ti ko galiot a ona skijala iza i još pitao treba li brže draga? :stripii:

4N

Ne usporava ona zbog mase nego zbog psihe (što je mnogo gora varijanta).... Trenutno ne sa njom na čamcu obilaze oni pozeri što veslaju na dasci...

milan-so

Kolegi juče stigao novi komplet, divan dan za jebade sa prikolicom na spustu  :icon_biggrin:
Nismo stigli da napravimo neki žešći test po mećavi alii za pola sata vožnje ... oduševljeni!
Čamac ima brdo dodatne opreme  - spisak bi bio poduži ... Sve Tracker-ovo, samo u opremi ima još jedan solidan komplet  :uf:
Nisam ni znao da postoji opcija servo za volan  :notworthy:

mossi

Auuu prelep

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Jep....ne bih imao nisto protiv jednog ovakog