Problem rijeke Drave

Autor maverick, Siječanj 07, 2013, 16:33:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

majstor

Prošlo ljeto odvežen brod bager, zadnje što je bilo na bivšem deponiju šljunka tu kod nas. Vlasnik sve rasprodao jel je bio zatvoren cca 8 godina. Navodno ?? eksploataciju šljunka zabranili zbog par ptica koje se tu gnjezde. Naša posla, a Mađari vade na drugoj strani!!
Šljunak je kod nas najbolje kvalitete i Osijekoteks brodovima a Uremović i drugi kamionima vukli danonočno. Voda je sad preplitka za transport baržama, a daj bože da krenu da se bar malo produbi. Problem je i nagli porast pa pad vode. Danas opet pala metar u par sati.  :eek: :takoje:

maverick

Pijesak je ozbiljna šljaka i vrti se veliki novac, kad su zabranili vadjenje , nekom je to pogodovalo...sad kad dozvole i to ce nekom pogodovati ali ne treba nas to puno ni doticati. Nama je bitno da ce se nesto pijeska odvesti i da ce se bar na mjestima rijeka produbiti...da ce dobiti onaj svoj "normalni" tok i da ce sigurno pozitivno utjecati na riblji fond
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Ok, ali je cjena kubika skočila tri puta.

pajdo77

Ajde da sam i to doživio. Žalosno je to što se nikog u ovom društvu ne proziva imenom i prezimenom i kazneno goni za vjerovatno stotine miliona kuna štete nanesene ovom apsurdnom odlukom. Valjda postoji odgovorna osoba koja je potpisala taj zakon. Red bi bio i da malo robija za ovu štetu,malo mu se imovina od stoljeća sedmog stavi na dražbu i sve što zakon dopušta. Kod nas to obično bude pojeo vuk magare kad su basnoslovni iznosi u pitanju.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Treba počet vozit šutu i građevni otpad u Dravu pa da ju onda zatrpamo i u pi*du materinu i zeleni i ostali kreteni. Od pamtivjeka se vadio pijesak iz Drave pa ni jedna ptica ni žaba nije riknula,riba ponajmanje. Čak šta više,u tim rupama su ribe prezimljavale,pravila gnijezda i u prolječe se mrijestila. Seru mi tu o zaštiti okoliša a dam glavu da do pekare i po cigarete u budiku udaljenu sto metara idu autom,licimjeri,gadi mi se više čitati o tim zelenima. Gradite vjetrenjače da Rimac ima opet koji milion u džepu. Tikve pokondirene.

mini I

EEEEE.... Tako je to. Zeleni ili kakvi već bili bune se zbog nečega što je u narodu godinama bilo normalno. Čini mi se da nemaju pametnija posla. :dontknow:
I kod nas a i drugdje u svijetu to je normalna (privredna-ekološka -komercijala) stvar , bez obzira na razlog , poplava, pijesak, plovni put itd. i bunio se ne bunio tako treba biti- vjerovatno bi se bunili i za kopanje u Panamskom kanalu. :uf:
Ali kod nas je sve tako- neka susjedu crkne krava.
I osobno sam se probao boriti sa ,,vjetrenjačama,, oko vodostaja , zabrane ribolova, lovostaja po kalendaru i na kraju .... ne talasam više . Znam da to nije dobro ali je tako .  :hi:

pajdo77

Dobro im kaže Anušić. Ne znam kakve samo veze ima ta udruga iz Zagreba sa pijeskom u Osijeku,sigurno su upućeni u problematiku kao ja u žičaru u Zagrebu. Ni na karti ne znaju pokazati gdje je Osijek al bitno da se petlja. Udruga milion,svi na državnoj sisi i kud ti odbijaju od plaće za takve još te ti isti hebu u zdrav mozak. Naša posla.

miha

idu lokalni izbori bit će toga i sličnih stvari sve više i više....

dravski pecaros

Mal sam  zajebo stara vijest ali glupostima nikad kraja

pajdo77

To je Dravski aktualna tema od kada nije kako zeleni i drugi hoće. Ne razumijem taj način razmišljanja ni kome je u interesu da Drava bude potok pa pri jačem pljusku plavi sve okolo. Nije dugo prošlo kako je bio onaj visok vodostaj pa je plivalo vikend naselje i kod Karašice i ono na ušću.Neka dignu glas ti zeleni da se pročiste svi zapušteni rukavci i pritoke ove rijeke,tako bi se obnavljao životinjski i biljni svijet za koji su tako zabrinuti pri porastu vode. Apsurd je da nekom smeta što se vadi pijesak koji stvara probleme a ne smeta im što milioni kuna odlaze van države za kupovinu istog. Nit ti mulci što lupetaju po novinama imaju pojma o ekologiji ni o ekonomiji,bitno da se lupeta.

TonyC

Pajdo nemaju ekolozi i zeleni nikakve veze s ovim. Usisana je lova za "revitalizaciju rijeka" odnosno usisana je lova za "ne radi ništa" i sad tako mora biti. jedino što se smije je malo proprpati ako je u pitanju prijetnja za naseljena mjesta ( ledostaj .... ) i revitalizacija rukavaca - na čemu sada rade intenzivno. 
Ozbiljna lova je dobivena za taj projekat i nitko ju nema namjeru vratit, odnosno , para više nema.