ZRAČNE/VAZDUŠNE PUŠKE

Autor mossi, Travanj 20, 2017, 08:30:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

majstor

Mudro zbori. Nemam oružja - nek me žena i punica ručno utamane.  :stripii: :stripii:

mossi

Juzba, te CO2 patrone mi izgledaju primamljivo.  :ok:
U svakom slučaju mini zima je prošla, možemo se vratiti na antialgin.  :rofl2:

Mudri, Gamo Hunter je takodje u opciji, nakon što odredim model, posle treba realizovati i nabavku.  :mt1032:

Majstore, kod mene je situacija da se otrov drži u malim bocama. Znači neću ni osetiti.  :rofl2: :stripii:

mossi

Evo Hatsan AT44 u idealnim uslovima bez vetra u skladištu. (50m)
Vrlo pristojna preciznost puške i strelca. (A strelac baš i nije vrhunski)

majstor

Na 50 metara vidim jedino zgodnu žensku. Izgleda da sam odustao od streljaštva.  :stripii: :stripii:

mossi

Citat: maverick  u Travanj 20, 2017, 13:56:41
Imam neku slovačku ali s kineskim prizvukom  čin mi se...cijela puška s optikom prije xy godina je koštala recimo 200 eura...Optika je ok...neumoljiva s vrabcima( sad ce zeleni imati sto reci  :stripii:)  Najbitnije je kako se puška ostavlja kad se ne koristi da ne moraš upucavati često...Upucavam sam...imam stalak..imrovizacija...stari šraftok na stolu...upucana je na 15 metara...

Evo ovde ima detaljan priručnik za upucavanje optike!

http://www.fekete-moro.hu/bfta-setup-manual/index-hr.php

Zagor

Citat: mossi  u Travanj 20, 2017, 22:13:00
Zagore .. pa ti si extrem! Što bi rekli naši: Totalno nebaždaren!   :notworthy: :notworthy: :notworthy:  :hi:

Kakav je to top?!  :headbang:

Španjolska puška, sluzi za natjecanja, prošle godine je pobijedila u nekoj disciplini na 1000m, neznam kojoj.
Ima plastični kundak sa aluminijskim beddingom, match grade cijev 24incha. Tvrdo kromirana cijev.
Strasno nešto za tu cijenu. Izaci ce me oko 9000kn cca 1200€
Samo ja cu s njom gađati do 300m jer nemamo veće i bolje streljane od toga. Za .308w se može naci za trening municija za cca 3kn metak.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

mossi

Pa dobro na 300m je verovatno još i precizna, inače na onom videu od 10 pokušaja ne može tablu od 1x1m da pogodi i to mu nosi na sve strane.
Tako da onaj pogodak u balon je čista slučajnost.

Za mene puška ima smisla ako možeš da formiraš grupu, pa makar koliko ona velika bila u zavisnosti od daljine.
Ali idealno je do 5cm na 50+ metara.

Nadam se da ću uskoro realizovati nešto od pušaka koje imaju mogućnost preciznog gadjanja na daljinama 50+
Pa će biti prilike da se "majstor" ponovo ogleda u streljaštvu.  :thumbsup:

Zagor

O preciznosti prekoj 300m utječe jako puno faktora. Osim puške i strelca najviše utječe izbor municije. Niti jedan tvornički punjeni metak se ne može usporediti s rucno punjenim bas za samo tu pušku za koju je namijenjen. Isto tako jako puno ovisi i o sposobnosti strelca da čita vjetar, pogotovo ako puse na mahove i ne na cijeloj putanji zrna.
Inače u pravim uvijetima i rukama bi trebala na 300m pogađati u kutiju cigareta svakim metkom.

mossi

Zagor

Citat: mossi  u Travanj 26, 2017, 22:04:21
Pa dobro na 300m je verovatno još i precizna, inače na onom videu od 10 pokušaja ne može tablu od 1x1m da pogodi i to mu nosi na sve strane.
Tako da onaj pogodak u balon je čista slučajnost.

Za mene puška ima smisla ako možeš da formiraš grupu, pa makar koliko ona velika bila u zavisnosti od daljine.
Ali idealno je do 5cm na 50+ metara.

Pretpostavljam da se radi o ovom videu.
Na snimku se može vidjeti da vjetar puše na mahove, a na udaljenosti od 1200y on nije svugdje jednak pa čak ni smjer nemora biti jednak. I ako se uzme u obzir da je lik pucao sa optikom koja ima samo 10x povećanje to je super pogodak jer se taj kanister s tim povećanjem vidi kao jako mala točkica. Inače se na te udaljenosti puca s minimalnih 24x povećanjem.

mossi

Nisam ja mislio da puška nije precizna, nego jednostavno nije dorasla terenskoj upotrebi na 1000m u realnim uslovima.
Ako iz 10 pokušaja imaš slučajni pogodak kanistera, a ostalih 9 ne pogadjaju tablu 1x1m, onda to nije to.

Da bi gadjanje imalo smisla moraš pogoditi metu u barem 7-8 od 10.
A da bi ja bio zadovoljan sa 9 od 10.

Grupa na 100m koju si mi poslao na pp je savršena, ali to pokazuje da je njen limit
(mislim na konstantnu preciznost) na otvorenom verovatno oko 200m što je i previše dobro.
Sve preko toga je pucanje u idealnim uslovima, bez vetra, sa specijalnom municijom.

Osim toga kako zakon vidi to oružje jel i dalje samo kao prijavu u Policiji ili za to treba oružni list?

Zagor

Puška je prošle godine pobijedila na natjecanju F Open 1000y u Americi. Tako da je njen limit sigurno do 1000y.

Treba oružani list kao i za svako drugo vatreno oružje.

kobac

kao mali sam se kratko bavio streljaštvom i za mene je bilo gađanje zračnom puškom do 20 metara, 50 već neznam ali gađati zračnom puškom na 200-300,500 pa i 100m metara...to je priča za sebe..
pa naravno da bi za to trebalo imati oružni list-moš ubit čovjeka ko niš..
znam da su se u jna snajperske puške upucavale na 500-600 metara, a zračna na 1000 ?????
kakva to municija treba biti, čime je pune??? :uf: :uf:

Zagor

.308w nije zračno oružje.
Jedino zračno oruzje za  koje sam čuo da se s njime puca preko 150m je airforce texan u .45 kalibru.

joker

znam da snajperom na 800m ajd tak tak sve preko toga je puka sreca trebaju idealni uvjeti i jakoo dobri izracuni.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata