ZRAČNE/VAZDUŠNE PUŠKE

Autor mossi, Travanj 20, 2017, 08:30:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mudri

Puno toga ima oko daljine pucanja,da ne spominjem kalibre i tako dalje,ali to nije tema,nego obične i neobične zračne puške,po meni ne treba ništa jače od gamo hunter modela za malo dalje pucanje,normalno uz dodavanje opreuge i onog valjčića ili obična slavija za pucketanje do 20-30 metara,sad koliko ko love želi istresti na njemu je....

mossi

Da da, Zagor je malo uneo pometnju sa tom puškom koja nije iz pripadajuće teme nego iz liste želja (wishlist).  :ok:

Ovde smo trenutno u temi zračnog oružja koje se kupuje na ličnu kartu ili već neki osnovni dokument i za šta ne treba oružni list.

Puške do 200m/s ne treba ni prijavljivati policiji, a one sa većom početnom brzinom zrna, postoji obaveza prijavljivanja.  :ok:

Tema je otvorena iz čiste dokonosti, ali i razmene mišljenje i edukacije "starijih"  :rofl2: :stripii: :uf: članova,
koji i dalje žive u ubedjenju da se sa vazdušnom puškom može pucati na mete na max 15m.  :icon_scratch: :pije:

Zagor

Istina da sam napravio pomutnju, nismo se razumjeli  :stripii:
PCP puške nisu ni približno kao zračne puške sa kojima smo odrasli, od snage, dometa, grupe pogodaka, a cijenu ni da spominjem.
Pucao sam iz par modela i mogu reći da me je svaka oduševila.

Pojavom PCP pušaka došle su i nove streljačke discipline koje su donijele osvježenje u streljaštvu.
Jedna od njih je i Field Target zbog kojega sam skoro kupio jednu od PCP. Ali kada sam vidio cijenu toga zadovoljstva ipak sam se odlučio za vatreno oružje. Bergara stiže idući mjesec  :rofl2:

Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

maverick

Danas sam deckima u firmi kupio dijanu...mislim 643...oko 250 eura dodje...Mogu reci da s onim špicastim diabolama buši sve živo i onako za tu kucnu namjenu je ok puška...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Zagor

E da, neznam koliko pratite balistiku, danas je učinkovit domet za vatreno oružje 1500-2000m ovisno o kalibru  :takoje:

joker

prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Zagor

DIDAPATAK

..juče iz noćne brezveze pogledam Njušku..moja stara puška(nisam siguran da je ta po brojevima ali taj model) s kojom sam na treningu pravio 350 i više..na prodaju..iako sam oćoravio  :uf: i imam malu ali zahvalnu Dianu 20  :notworthy: nazovem čovjeka..cijena 1000kn..al koda bi bio prvi put da shebem pare..ali uspomene vrijede svaku lipu  :dontknow:
..čovjek se složi sa cijenom, ja dogovorim prijatelja iz Varaždina da ju preuzme  i..čekam da mi javi broj računa da mu uplatim pare..i tako 24 sata..danas ga napokon(nakon 4-5 poziva) dobijem na mob..kže prodao je nekom iz Zg-a koji je navodno zvao prije mene  :BangHead:
..hebiga..pomirim se sa sudbinom  :crybaby2:
..večeras na Njušci ista puška, isti meštar ali cijena 1500kn..nazovem..lik ladno kaže..ako baš želim tu pušku da platim novu cijenu  :pain10: :icon_puke_r: :violent1: i ko me j..e  :veryangry:
..evo oglasa...što reći..što napraviti..

https://www.njuskalo.hr/zracno-oruzje/zracna-puska-magnum-4.5-mm-oglas-25052131

.. :baba:
..P.S..ako netko ima ili zna za takvu pušku nek se javi  :occasion14:

mlb

Valjda je sad shvatio koliko ta puška stvarno košta!!

alex7777

Citat: DIDAPATAK  u Ožujak 20, 2018, 21:59:03

..juče iz noćne brezveze pogledam Njušku..moja stara puška(nisam siguran da je ta po brojevima ali taj model) s kojom sam na treningu pravio 350 i više..na prodaju..iako sam oćoravio  :uf: i imam malu ali zahvalnu Dianu 20  :notworthy: nazovem čovjeka..cijena 1000kn..al koda bi bio prvi put da shebem pare..ali uspomene vrijede svaku lipu  :dontknow:
..čovjek se složi sa cijenom, ja dogovorim prijatelja iz Varaždina da ju preuzme  i..čekam da mi javi broj računa da mu uplatim pare..i tako 24 sata..danas ga napokon(nakon 4-5 poziva) dobijem na mob..kže prodao je nekom iz Zg-a koji je navodno zvao prije mene  :BangHead:
..hebiga..pomirim se sa sudbinom  :crybaby2:
..večeras na Njušci ista puška, isti meštar ali cijena 1500kn..nazovem..lik ladno kaže..ako baš želim tu pušku da platim novu cijenu  :pain10: :icon_puke_r: :violent1: i ko me j..e  :veryangry:
..evo oglasa...što reći..što napraviti..

https://www.njuskalo.hr/zracno-oruzje/zracna-puska-magnum-4.5-mm-oglas-25052131

..P.S..ako netko ima ili zna za takvu pušku nek se javi  :occasion14:
.ebo bi mu ja i m... i t... i sve redom sta god stignem i cega se sijetim   :pirate: nista cudno ljudi su u danasnje vrijeme postali jako cudne biljke kakogod okrenes nevalja  :no:

DIDAPATAK

Ekipa..
..moja (40g) stara Dijana 20 je dobila društvo - Gamo viper

..a trebao bih i municije, ovih peleta(sačma) nisam uspio pronaći pa ako netko ima ili zna da ima u nekoj lokalnoj trgovini - javite  :ok:

Juzba

U Venatiu ima sigurno, više vrsti i kalibara, ja tamo redovno kupujem
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

DIDAPATAK

... nisam bio osobno a na stranici nisam našao...jedino u Monster Zg ali g.Robert kaže da veće odavna nema  :dontknow:

pajdo77

Eto Dida ti si pravi maler. Kupiš pušku a metaka nema. Sad lijepo kalup pa sam lijevaj ko jig glave. Štaš ti ovisit o nekom.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

DIDAPATAK

... ma sitna sačma...još jedino s tim mogu nešto pogoditi  :stripii: