Na koliko štapova pecate šarana iz čamca

Autor No, Svibanj 20, 2017, 21:14:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

:hi: Koliko štapova koristite dok pecate šarana na rijeci,iz čamca  :sha:
Do sad sam pecao na tri štapa,ali  ubuduće ću pecat na dva.  :ok:
Zadnja dva pecanja sam gubio po šarana zbog trećeg štapa.  :uf:

maverick

Na dva i šaran i smuđ...treci stap nosim iz razloga ako ne daj boze jedan slomim...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Ma daj kakva dva štapa!

Na Dunavu sam plakao svaki put od smijeha kad vidim njih dvojicu (neću spominjati imena) kako pecaju šarana iz tigar šarka sa zabačenih 12 štapova, a rekord je bio, to sam jednom prebrojao, 16 štapova  :uf: :eek: :stripii:.
Trebate vidjeti cirkusa kad babuška zagrize i to izvlačenje, ma to je za upišat se od smijeha!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Tako neki pecaju i kod mene...od jedne strane vrata do druge u krug...rijetko sta love.... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Citat: baka  u Svibanj 21, 2017, 21:45:57

Ma daj kakva dva štapa!

Na Dunavu sam plakao svaki put od smijeha kad vidim njih dvojicu (neću spominjati imena) kako pecaju šarana iz tigar šarka sa zabačenih 12 štapova, a rekord je bio, to sam jednom prebrojao, 16 štapova  :uf: :eek: :stripii:.
Trebate vidjeti cirkusa kad babuška zagrize i to izvlačenje, ma to je za upišat se od smijeha!

:uf:  :stripii:  :stripii:

Imam jednog poznanika koji tako peca šarana sa obale. 12 štapova. Nađe se tu nešto za soma,smuđa,šarana i što naleti  :stripii:  :stripii:. Naleti nekad al uglavnom slabo naleti 

:stripii:   :stripii:
Zezao sam  ga ponekad s pitanjem jel na robiji,što ne proba na tri štapa i odabere ciljanu ribu,al ne vredi.
Nije to lako ,treba donijet,odnijet sve te štapove,,priredit mamce. :uf:
Jednom riječju. Robija

smudjoslav

...Iskljucivo na tri...Jer ako bi zabacio dva onda bi se saran mogao dvoumiti... :stripii:

majstor

DIDAPATAK

pajdo77

nekinho

majstor

TopMix

Svako peca onako kako mu se ćefne... Moj utisak je da što ima više štapova, pecaros ima manje samopouzdanja...
A meni se stalno vrti u glavi pitanje, zašto je propisano max tri štapa, a ne četiri ili dva, koji je kriterijum primenjen ... ako se već pridržavamo svih ostalih ograničenja u vezi sa brojem i veličinom komada i dr..?
Šaran iz čamca ... možda je najoptimalnije jedan štap, uz uslov da se mesto perfektno poznaje, da je optimalno prihranjeno sa boilama što podrazumeva i korišćenje pva mrežica... Tako šaran neće imati ni dilemu ni trilemu, ima da  samo :jede: ono što mu se nudi, ni levo ni desno ...
Ima ovo smisla i logike, al je potrebno doooobro iskustvo  :mt1032:

mossi

Najčešće pecam sa dva, ali zabacim i jedan za zanimaciju (manja udica, finiji pribor) (kad zabacim..)
Ali umem i da podbacim i neki filet ili kedera na taj "dežurni".
Znači 2-3 štapa.

Najlakše se snalazim sa 2. Sve zavisi od terena .. što teži teren - manje štapova.

Stepa

Sa obale nikad ispod 10  :takoje: čamac 4 + koji zabac na gumu + koji na kedera onako da se nađe NEVOLEM kad nemam šta da radim, osim sitnog pribora NE gubim ništa :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

majstor

Vidio sam ribolovca koji je zabacio 16 štapova, sve jedan preko drugog. Kad mu primila riba, sve se sputalo i zamrsilo, a riba zbrisala. Po principu da me moja riba čeka, zadacujem 3 zakonska štapa, iz čamca 2. U subotu mi primila velika riba i zamotala
preko nekoliko zadjeva. Kad sam dotrčao bilo je prekasno. Em sam spor, em sam gluh, em... :baba: :stripii: :stripii: jegiba