Jig sa pred otežanjem

Autor mossi, Siječanj 10, 2013, 11:38:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

profi012

Ja sam ispred  olovne glave od 65gr dodavao klizno olovo od 30 gr. I som ga sprca sve komplet bez pardona.
Inace tu gde sam bacao nije dublje od 10m.

Lomnica_city

Nek ti nalije Vida minnow head od 58gr, tone kao 70+gr okrugla, ili jos veca iri, a za lerovanje ekstra...

Slaven

Ima i ona fora sa maticom koja je stavi prije silikonca

mossi

Hunter

ako ti je stvarno potrebno extremno otezanje onda je drop shot numero uno pogotovo posto je silikonac nenaruzen ogromnom kvrgom olova.
ili split shot stajl samo sa veeeelliikom olovom bar metar prije silikona!

mossi

Probao sam ali mu nisam dao dovoljnu minutažu.
Nije za panjeve, ali ima gde može!

:occasion14: :icon_thumright:

kockar

Probao Robika (Pekijev brat, znas ga mossi) upravo ovo sto pitas i upisao smudjem,
bacao bukvalno na pola Dunava, Whiskerom 3,3 metra.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Zoran Š.

evo mog sistema nikakve jig glave silikonac fleksibilan u sve strane 3 puta bolji rad

ovdje ti je olovo od 20g kroz njega sajla uduplana na kraju kopča direkt na quantumovu drop shot offset udicu 3/0 canibal 10cm. na drugom kraju je samo sajla ponovo provedena kroz puškicu i skrimpano.

imam takve sisteme od 10g - 80g. prednost mi je brza izmjena silikonaca. isprobavao sam sistem prije svega dodat vrtilicu sa kopčom ali nije to to. imao sam kod kolege u čamcu 5 sistema ponesem 6-7 silikonaca i ja miran a ne vuć za sobom 5 torbi itd. naravno pričam kad se ide na vertikalu iz čamca.

Lomnica_city

Nije to dobro resenje kopca, veza je zglobna na 2 mesta i hoce da se zaglavi cesto, imao sam flexy glave sa ulivenom kopcom, znaci 1 zlog, i cesto se zaglavljivalo tu, stavi obicnu alkicu koja se koristi za udice na voblerima/glavinjarama...

Zoran Š.

nisam imao do sad problema ali kužim što želiš reć

Lomnica_city

Uzmi probaj malo vertikalu sa kopcom, smorices se od konstantnog vadjenja da razmrsis sistem, dzigovanjem je ipak manje izrazeno...

Alija

Malo ispada iz naslova jer nije PREDotežanje  :icon_biggrin: ...ali ..... (skinuh sa matičnog foruma,još od 2009 god) :

U situacijama kad je velika dubina sa jakim podvodnim strujama,ili nije neka dubina ali je tok malo žešći,možemo se malo pripomoći priručno.
Kad osim tanje špage pomaže jedino težina jig glave,možemo se pojačati sa maticama kojih hvala bogu ima u svim veličinama i težinama....

Nekad situacija traži i dvije na 50-gramskoj glavi

Ali kad se ima matica onda se i ........ !!!

Matica je zakon,a ima još jedna modernija verzija ...

Alija

Modernija verzija otežanja : Razrežete olovnu cijev i režete trakice različitih debljina,koje klještima zgnječite u štapiće.
Takve štapiče različitih težina,možete dodavati na jigove i balansirati na finjaka.....isto kako balansiranje na finjaka al na manju gramažu ide sa grubom turpijom za metal  :thumbsup:
Za basolovce su olovni štpići dobri ,jer se mogu gurati u gumu ....tako dobije na težini i brže tone, a ne smeta niti za kačenje,rad gume,niti vizuelno postaje sumnjiva !!!

silure

citajuci ovu temu jedino mi drzi vodu nekako onaj sistem "pred otezanje"sa tezim olovom i laksi silikonac odnosno silikonac sa laksom glavom kako bi se silikonac osvajao od dna samo par cm....to bi trebao biti jedan od"sistema"za sve ovo drugo mislim da je nepotrebno jer tezine glava se moze ljevati u velikim rasponima gramaza....ovo sa pred otezanjem sa olovom sam vidio u nekom madjarskom dokumentarcu da oni rade isto ali za "ruzno pace"

Alija

Citat: silure  u Veljača 04, 2014, 07:31:36
citajuci ovu temu jedino mi drzi vodu nekako onaj sistem "pred otezanje"sa tezim olovom i laksi silikonac odnosno silikonac sa laksom glavom kako bi se silikonac osvajao od dna samo par cm....to bi trebao biti jedan od"sistema"za sve ovo drugo mislim da je nepotrebno jer tezine glava se moze ljevati u velikim rasponima gramaza....ovo sa pred otezanjem sa olovom sam vidio u nekom madjarskom dokumentarcu da oni rade isto ali za "ruzno pace"

....kume lako je biti general poslije bitke !!!!!!
Šta sad nebi trebalo govoriti o germinama jer ima karbonskih štapova,nebi ni o tom sistemu koji se tebi jedino sviđa  jer ima texas !
Poanta je u tome da nekad PRIRUČNO treba doskoćiti nekom problemu .
Isto ako veliš da je sve ostalo nepotrebno jer postoje kalupi u velikom rasponu gramaža ....pa me zanima u kojim gramažama sve imaš kalupe (SVOJE ) ??
Osobno imam par kalupa,prijatelji imaju također više raznih modela i težina pa mjenjamao između sebe kako kome treba da si lijeva glave ....PA IPAK nerjetko ima situacija da NEMAMO baš nekih glava koji bi trebao......i zezamo na vodi po kutijama i glavama .
Naravno ovakve tupaste situacije imaš ako znaš zašto bi trebao nekakvu glavu,inače problema nema .... staviš bilo kakvu i peri !!!!!!
Iz svake teme, rasprave o priboru ili nečemu da se dosta naučiti ...... jer nekad (nešto) ne mora biti pametno da bi naučio ,ponekad se nauči i čitajući i gluposti.

Molim kolege da obrate paznju na riječnik  :ok: