Pomoc oko sredjivanja Tiger sharka

Autor Dzeg, Studeni 07, 2017, 15:52:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dzeg

Hahahah da znas da jeste, gledam Hondu ili Yamahu, mada i merc novi mi deluje zanimljivo. Parsuna samo na slikama volim da vidim 😀😂

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dzeg

Pravo da ti kažem nije mi sad toliko bitno da dobijem na brzini koliko da nadjem dobar i pouzdan motor, baš sam se namučio sa Parsunom i ne bih voleo da se ponovi. Došli momci da kupe Parsuna a njemu se raspao alnaser i nije mogao da upali 😥😞 Gledam nešto u rasponu od min 15ks do 25 pa šta naleti.

Dzeg

Juce sam montirao na Sharka moj novi (polovan)motor. Pazario sam Hondu 25 4 takta, tri cilindra duga noga. Na nagovor coveka uzmem dugu nogu, jer mi je rekao da mi je za Sharka bolja duga noga pa da pravim adapter nego da uzmem kratku pa da usecam zrcalo(ubacuje vodu...). Kroz pricu mi spomene da sa kratkom nogom mogu imati  problem koji sam imao sa Parsunom, pri vecim brzinama ispada iz vode i kao da radi na suvo i ubacuje ga u velike obrtaje a camac ne ide u opšte . Ceo dan sam juce merio, razmeravao,jurio materijal za adapter i posle par sati rada namontiramo Hondu na nosac koji sam izdigao 8cm od originalnog zrcala. Sav srećan rešim da upalim motor kad ono prc, akumulator mi je bio skroz prazan da nije mogao da zavergla alnaser. Celo vece na punjacu i jutros ga odnesem na camac. Honda upali kao mina a u leru se ne cuje da radi. Ubacih ga u brzinu i krenuh uz Dunav. Camac i motor su za ne prepoznati,motor ide 60% bolje u odnosu na stari i savrseno hvata vodu i gura camac. Slie od posla nisam stigao da napravim ali sutra pre podne idem na vodu pa cu vas pocastiti kojom fotkom nove zveri i adaptera . 😀

hrvojeOS

...i ja sam uzeo dugu nogu na sharku,ali yamahu,isto podizao za 8 cm,ali sa hrastovom štaflom i sve plastificirao,pa me interesira kako izgleda taj "adapter"...inače,ubrzo mi se pokazala prednost duge noge u odnosu na kolege što imaju kratku i kad pecaju,moraju podići motor za koji zub da im valovi ne zapljuskuju u auspuh...a plovne sposobnosti između duge i kratke noge sa istim motorima su indentične...

maverick

Čestitam na kupovini...s tim ces sigurno biti extra zadovoljan...potrošnja minimalna a snaga dovoljna...Što se tiče duga/kratka...Motor , odnosno peta i prop su na istoj visini i kod jednog i kod drugog...Duga osovina ima malu prednost jer je motor nijansu više odmaknut od zrcala pa dobije nesto zdraviju vodu ali to su nijanse koje ne znače sad neke velike razlike u perfomansama....A yamaha 25 ima tu pricu da zna zapljusnuti voda u auspuh ali je to kod novijih modela drukcije rijeseno...Ugl...da te dugo služi  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dzeg

Hvala puno na lepim željama. Nosač sam napravio od plastike 50x450x350 i baš je masivan i jak. Prišrafio sam ga šrafovima za zrcalo i velikim navojnim šrafom sam prošao skroz i zavrnuo sa unutrašnje strane maticom i podloškom. U glavnom zrcalo se ne krivi i dobro podnosi motor.

Bakara

Jutros smo ga zajedno probali, i ja sam oduševljen! Ide odlično, motor je veoma tih i uglađen, i visina mu je sad skoro idealna.
Mislim da će i Bakara tako nešto da gleda u budućnosti :-D

maverick

Nosićete majice Honda Racing Team  :notworthy:

Bakara

Kad bi nam dali neki popust zbog majica, nosili bi šta god treba  :icon_biggrin:
Jedino se i dalje lomim da li je za moj brod ipak preporučljivije uzeti vb motor sa malo terernijim prenosnim odnosom, on je na nekoj granici sa težinom od oko 1.5t...ali to ćemo u nekoj drugoj temi.

Dzeg, neka je sa srećom kupovina i da nadoknadiš propušteno u ovoj sezoni  :occasion14:

Dzeg

Za sad samo Honda MARINE kačkete 😀 Hvala puno, oktobar obecava sto se tice vremena tako da se nadam mirnoj vodi. 😀

Dzeg

Shark sa dvojicom u njemu ide 37km/h nizvodno, ja sam oduševljen 😀😁

dino.os

Može to i bolje. Ja sam neki dan testirao sharka sa yamahom 25 4t i nizvodno nas dvojica smo išli 45 km/h. Jučer sam probao sam i postigao sam istu brzinu :icon_scratch:  Puno lakše sam izglisirao ali je konačna brzina bila ista. Također pre zadovoljan

maverick

Mislim Dino...tvoj shark je popravljao levi koji nesto kuži a motor je naviknut na brzo  :stripii:

Dzeg

Pokušaćijoš malo trim da mu podesim, ali i nemam neku veliku potrebu za većom brzinom od ove. 😀