Zakon o slatkovodnom ribarstvu

Autor maverick, Ožujak 21, 2018, 21:07:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

maverick

Na dobrom su putu. Bila bi to velika stvar
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Da se odlučuje o povećanju saborskih plaća jučer bi raspravljali o tome tj ne bi raspravljali jer bi bio donesen jednoglasno. Prihvatiš da živiš tu gdje živiš i nekako ti bude lakše što se njima hebe za ostali puk pa će to o jedinstvenim dozvolama biti na rasporedu nekad..možda.

Kugla

Savjetovanje je završilo 24.10. i izvješće o njemu bi trebalo biti objavljeno 03.11. pa ćemo vidjeti što i kako dalje

maverick

Nisam pratio ovih dana zbivanja, javite kad naletite na novost  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Nisam ni ja skroz neka gužva, ali ovo sam vidio da piše pa baš ću pogledati sljedeći tjedan je su negdje izbacili to izvješće

dravski pecaros

Doznajemo kad bi velika želja tisuća ribiča trebala zaživjeti. S njom dolazi jedna "caka", ali i novčane potpore

Jedinstvena ribolovna dozvola za rijeke Dunav, Dravu i Savu, koja je već duže vrijeme velika želja za gotovo 40.000 ribiča na području tih rijeka, trebala bi zaživjeti od 1. siječnja iduće godine. Na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede koji je okupio predstavnike Hrvatskog sportsko – ribolovnog saveza i 30 ovlaštenika ribolovnog prava koji gospodare rijekama Dunav, Drava i Sava predstavljen je prijedlog novog zakona o slatkovodnom ribarstvu u koji će biti uvrštena i jedinstvena dozvola. Sad slijedi kompletna izrada tog prijedloga koji će u četvrtom kvartalu ove godine biti upućen na razmatranje i izglasavanje u Sabor kako bi stupio na snagu s prvim danom iduće godine.

Ipak, za ribiče, bez obzira na jedinstvenu dozvolu, postoji jedna ,,caka". Naime, samo kod ovlaštenika na čijem su području platili članarinu, ribiči će moći zadržati ribe koje su ulovili i to onoliko koliko je propisano zakonom. Na ostalim područjima jedinstvena dozvola će im omogućiti isključivo ribolov s motom ulovi i pusti.

– Institucije su došle do zaključka da bi u slučaju da nije dodana uredba ,,ulovi i pusti" došlo do pojačanog izlova ribe na pojedinim područjima te se na taj način ide na ruku ovlaštenicima. Ako netko tko ima dozvolu za Dravu želi otići u ribolov na Savu morat će se pridržavati odredbe ,,ulovi i pusti". U slučaju da želi ponijeti ribu koju je ulovio na području drugog ovlaštenika onda mora kupiti dnevnu kartu ili platiti članarinu tamošnjem ovlašteniku – pojašnjava Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko – ribolovnog saveza.

Slaven

Morat cemo tu neku rupu moć nać, imam vec par ideja :stripii:

maverick

Iskreno iznenadjen sam tako kreativnom ponudom od koje pecarosi nece imati bas nista...Oni ce pokusaj pojacanja ribocuvarske sluzbe unovciti...sto u neku ruku nije ni tako lose ali sve u svemu njihova prica nece prestati niti ce ici na ruku pecarosima dok god takva garnitura u takvim uvjetima sjedi na vlasti, dok god imamo toliki broj drustava, dok god ljudi koji nisu zabacili udicu u vodu desetljecima vode toliko tisuca pecarosa. Nitko nam nece pomoci...dok god budemo placali dozvole oni ce vladati i tak u krug...stotine stranica raznih portala smo potrosili na pisanje o tome...nazalost

pajdo77

Pređem npr 100 km,moram vaditi dnevnu čija cjena može varirati ako hoću ponijeti ribu od 15-ak eura? Sve su napravili da ne idemo nigdje već pecamo pred kućom kao i do sada.

Garofeeder

Ima svasta u bozjoj basti.

Recimo, stuku u Krki smije loviti samo lokalno stanovnistvo, ipak je to njihova djedovina.

Ne kazu doduse kojim je to zakonom zabranjeno onima koji nisu. Mozda te gadjaju kamenjem ako pokusas?

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/sibenik/video-u-krki-plivaju-monstrumi-od-30-kila-ali-ekipa-iz-konjevrata-dosla-im-je-ukraj-stigla-i-prikolica-s-gnojivom-1539689

ps

Pecao sam prošle godine pastrvu na Cetini i Rudi, 20 € dnevna dozvola, lokalni pecaroši bili i više nego korektni, u dva dana me dva puta obišao čuvar, to kod nas ne doživim u 2 god. 😂 Bila mi fora što su me ismijali da nosim kiselu, kod njih se nosi pivo ili se pije voda iz rijeke gdje pecaš.