Simms, Kuiu, Sitka i oprema iz Amerike

Autor SMT, Kolovoz 04, 2018, 20:50:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

Citat: Harley  u Listopad 22, 2024, 07:52:44 Ima li netko ovakvu jaknu? Da li je ok za zimu, ispod 2°C ne idem na vodu. https://www.kuiu.com/collections/kutana

Hvala

Šta je Imax progorio il si ti progorio?  :stripii:

SMT

Amerikanci su maheri da naprave dobru lovacku i ribolovacku garderobu i uzmu pare... sad to oko novca, ne znam... prethodnu simms jaknu sam kupio 2017 god za isto "brdo para", nosio je u svim mogucim i nemogucim uslovima i apsolutno je jos cela i trajace i trajati... sad jel to skupo, ja mislim da nije kad se tako visegodianje gleda...

Sto se tice ove jakne, to deluje nestvarno! U smislu da je kratka majica teza od nje! Deluje da je u augustu hladno u njoj, a ja je kupio za sva doba! Elem, pre neko jutro( ne znam temperaturu ali je hladno), pun gas 20 km, nema tu zime i da propusti vazduh :hi: ... Od cega je prave, ja ne znam!

U svakom slucaju vreme ce pokazati... ja racunam da traje 5-6god, meni je to ok!Celu zimu planiram biti u njoj, uz ispod minimalno oblacenje... ako to ne bude to, onda ce biti za kafic uz salvu uvreda na racun jakne :hi:

KUIU kao lovacki brend je svakako u samo vrhu sa oprememom! Mislim da Ameri jako puno polazu na to i da apsolutno oni imaju klijentelu za tu pricu... Mi tu svakako ne spadamo....

Ko je ljubitelj šara, netvarna je paleta i ponuda toga... to nema ni jedna vojna i paravojsn formacija na svetu :hi: !

Harley

Living your dreams, do not dream the life

Mornar Popaj

Kišna, za proljetne iznenadne kiše i oluje. Nije baš za hladno vrijeme.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Slave

Mora se trend pratiti  :stripii:

Duks je super kvaliteta(deluje bas kvalitetno), iznutra je kao futrovan onaj lep i topao materijal.

Na snizenju su trenutno duksevi, tačno mi je zao što nisam poručio još jedan.

Mornar Popaj

Daj mi reci koliko je debel ?
Dosta mi je teških i debelih dukseva, treba mi nešto toplo, komotno a lagano ispod flis jakne što sam proljetos uzeo.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Slave

Citat: Mornar Popaj  u Studeni 03, 2024, 17:08:58 Daj mi reci koliko je debel ?
Dosta mi je teških i debelih dukseva, treba mi nešto toplo, komotno a lagano ispod flis jakne što sam proljetos uzeo.

Nije debeo, niti težak. Onako kako baš treba po meni. Treba obratiti paznju na veličinu, ima na sajtu lepo prikazano po merama za svaki broj i to po cm.
https://www.kuiu.com/products/outlet-vias-storm-sign-hoodie-black?variant=44282037239966
Ja sam uzeo veličinu M, mogao sam i S uzeti jer mi je onako duži ali taman kad se saginjem i to da mi nisu gola ledja(zimogrozljiv sam :uf: ).

Ako budeš naručivao a ima ko da ti donese i bude mesta, uzeo bih ja sebi još jedan.

Mornar Popaj

Ok tnx, inače naručujem na svoju adresu, stigne mi kroz 10 radnih dana.
U veličine me uputio SMT, inače bi se prvi put zeznio i uzeo broj veći.
Uskoro ću nešto naručivati pa pošalji link i ubacim ti sa svojom robom.

Slave

Citat: Mornar Popaj  u Studeni 03, 2024, 19:15:52 Ok tnx, inače naručujem na svoju adresu, stigne mi kroz 10 radnih dana.
U veličine me uputio SMT, inače bi se prvi put zeznio i uzeo broj veći.
Uskoro ću nešto naručivati pa pošalji link i ubacim ti sa svojom robom.

Super  :ok:   

Pišem ti u inbox.

SMT

Idemo dalje... na treci brend iz naslova ili drugi lovački.... Sitka

Ovde smo ga najmanje spomenuli... Neki američki lovci se opredeljuju samo za njega... imam par stvari... ja to ne mogu po krpi odrediti sta je bolje... ali da kazemo, egal sa KUIU ili mozda cak i bolje... forsiraju malo drugaciju šaru... da kazem sitniju... Da probam to prosto objasniti, imam jedne pantalone od nekog materijala, udjes u njima u vodu, pregazis nesto plitko i one su u nekom zaista kratkom roku, suve! Mislim, meni je to nepotrebno, ja sam u čamcu ali eto, probavao sam... velicine su im cini mi se slicne evropskim... ako si L "kuci", onda si u Sitki isto...

Njihovi rančevi su tek posebna priča...

Ono sto je mozda u celoj priči najzanimljiveije, nama to postaje dostupno u roku od 10-15 dana... pre to nije moglo tako...

Evo nesto od njih... nekome to nista nije bitno ali ono sto je prvo uocljivo, vrhunski materijal-nestvarno lagan!

Ko hoce probati velicine, zove me na kafu, nista dzabe nema :hi:  :stripii:

SMT

Pisati o necemu sto je skupo i prilicno nedostupno za nas je nezahvalno!
Ali evo utisaka!
Proslo je 2 vikenda prilicno hladana, ja se nisam smrzao! Tj smrzao sam se koliko bi mi bilo hladno i u nekoj drugoj jakni posle stajanja od 7-8h u čamcu i voznji istoga! Bilo je tu i nocnog ribolova, brze voznje, svasta nesto! Materijal je bas tanak, kapuljaca je top, cela jakna ne propusta nista od vetra! Cickovi na rukavima drze, kapuljaca ne leti nazad na punom gasu, okovratnik od jakne do usta! Ispod oblacenje, aktivni ves i flis za skijanje, to je sve! Ima nas raznih, verovatno je za samu zimu bolja neka ubundana redovna jakna! Meni to ne odgovara, vise sam za nesto lagano, tanko, da greje, da sam pokretan...

Planiram celu zimu biti u njoj.

Za sada zadovoljan!

Sto se same zime tice, mene samo nervira kad struna mrzne!

mossi

Lako je vama mladima, Pajdi i meni treba i pećka i alkohol i neka mlađa teta pa je pitanje šta kako.  :stripii:

Jedva čekam da stigne moja jakna, biće dobra za prelazni period: leto/jesen.  :rofl2:

P.S i to ako bude topla jesen..  :uf:

SMT

Zima na Dunavu pa jos u čamcu na recimo 0 stepeni ili tik iznad je zajebana stvar... kad posle toga odes na skijanje na -10, to je letovanje u odnosu na Dunav!

Stvar je naravno u stajanju i kretanju!

Mene kod tih temperatura i zimske garderobe najvise nervira sto se smudj ne krece, pa ga ne mogu lako naci😂... hebes jakne :stripii:

Šalim se naravno, najbolja investicija je  kupiti garderobu za 500-600-1000 necega a stap i masinu za 100... nikako onrnuto...

Mornar Popaj

Nadopuna

maverick

Dugujemo si kafu vec danima...kad budes dolazio ponesi i tu jaknu da isprobam veličinu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"