Vrijeme ribolova

Autor Sg.Pepper, Listopad 23, 2018, 12:43:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Velika voda i extra velika voda kod mene su aposlutno različite...razlikujem ih na način kad iz niskog vodostaja voda ide gore i počinje ulaziti u neke stare kanale...šumske puteve itd itd...tad su ti ulazi korektni za ribolov, a jos su korektniji kad se voda krene povlačiti i nositi bijelu ribu sa sobom...raj za ozbiljne predatore i tad ulovi cugovi mogu trajati po dva tri dana....
Velika voda, odnosno porast koji je došao a vec sam imao poplavljenje kanale...tad vec muku mučim...kako kad raste tako i kad se povlači iz šuma, polja...kad nosi sa sobom ogromne količine tanina i razno raznih otrova iz poljoprivrednih kanala ...kao da je riba bolesna u tim danima...Ovo su neka moja zapažanja...ni slucajno ne moraju biti točna i poprilično su vezana uz rijeku Dravu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Reklama za certate i pacific. A sto volim kad dobijem smudja a sunce udara u glavu  :stripii:

maverick

Što stariji sve si perverzniji  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Okreni obrni, saberi oduzmi, onaj prvi večernji cug “radi” najbolje i leti i zimi... Leti mi je ok, čekam posle i drugi, treći...  Generalno, ako mi se ribolov zimi svede na taj večernji cug, onda do k....  :takoje: To znaci da nisam imao udarca po danu,  da sam se smrzao, da nisam stigao na ručak, pogledao premijer ligu... Bilo je od decembra na ovamo dosta takvih dana, uopste me ne raduju bez obzira na rezultat... Zimi kad radi pre podne, ništa lepše...

mossi

Citat: SMT  u Veljača 25, 2019, 10:49:13
Okreni obrni, saberi oduzmi.. Zimi kad radi pre podne, ništa lepše...

:ok: :hi:

nele01

Bravo SMT, svaka tebi cast na  istrajnosti i karakteru. :icon_salut: Evo ja priznajem da sam se spapucio za vikend, bas si me provalio: Premijer liga :stripii:, i par dobrih filmova, a pronasao smuđa, i znam da bih isao na siguricu, ali jbg.PAPUCAR, priznajem, to dođe sa godinama. :hi:

SMT

Svaki put kažem, dosta je... Ne znam ni šta me “goni” posle jeseni koju sam imao i uopste... Uhvatim sebe da sam u nekom “takmičarskom modu” sa samim sobom, nisam sada u februaru uopste uživao...

Juče sam bacio 3000 puta bez udarca, skoncentrisan sam 101%, ma ništa ni udarca, 5x na isto mesto dolazio koje “mora da proradi”... Onda iz očaja u povratku kući,stanem na mesto gde ne bi u životu stao, iz dva zabaca  dobijem dva kom na gotovo reci “ motanje”... Sve teorije padnu u vodu :stripii:...

Biće ti fideri ja mislim ovo prolece, o tome pojma nemam tj ne volim te kedere po rukama držati... Sa tom tehnikom sam na VI, pa eto malo prilike... Znajući sebe to će trajati do prvog bucovskog rauba  :stripii:...

maverick

Ici ces ti samnom u šaranolov, kazem ja tebi .... :stripii:

majstor

Obadva ćete ići samnon u šaranolov ili amurolov. Kad vam u par sekundi odmota 100 metara flaksa sa role, nezaboravno. :takoje:
Gdje se može mjeriti smuđ koji ima staklene oči i krepao je od straha s time.  :stripii: :stripii:

SMT

Koliko sam po danu i pecao, dobro je, bio je po neki ovo leto...

Taj prvi cug, prvi mrak mi se čini da je bas bio naglašen... Ne na svim mestima isto, definitivno...
Pola sata je trebalo biti skoncentrisan, “ne umirati u lepoti” nego samo bacati, trebalo je biti brz... Posle prvog, brzo bacati za drugim, trećim, itd... U deset zabaca se znalo mnogo toga desiti...U 20h +-  5 min se mogao sat navijati da dolazi u nekim danima, skoro unazad...

Nakon, tog prvog “ udara” kao po pravilu pauza sa sporadicnim javljanjem na pola sata, što je bilo i više nego ok za dočekati ponoć na vodi... U 00h-01h je bio taj “drugi cug”, kod mene slabiji u odnosu na prethodni ali ne i loš, možda je i po neki pristojniji znao doći...

Jutarnjih cugova nisam puno čekao, nije ni bilo neke potrebe za tim...

Meni se polako bliži vreme za dnevno “gumicarenje”, malo sam se i uzeleo... :hi:

mlb

Jutarnji cug je znao biti još bolji od onog prvog , al evo počeo se polako javljati i preko dana. Predpostavljam da ga je ovaj pad temperature malo pokrenio! :icon_thumright:

SMT

Ovih dana u jednom tom prvom  večernjem cugu oko 19h apsolutno sve promasujem od mesta do sidrenja itd itd...  Nisam hteo “prepisati” nešto iz prethodnog dana, nego pametovao... Vratim se na mesto od prethodnog dana ali ipak zakasnio, proslo... Kući nisam hteo... Tumaranje noću, kacenje elisom po kojeg debla, promena nekoliko pozicija, po koji kilometar nizvodno... Vobler, dzig, glavinjara, vuci ovako onako, ma kakvi...

22h iz 5 zabaca dzigom... Lepota u sred mraka...

Probam dan posle “prepisati” sve isto, naravno ništa... Budi pametan... Važilo samo taj dan... Ribolov :hi: