Plaviš kao mamac za smuđa

Autor Kugla, Siječanj 19, 2013, 14:41:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

dalibor

al uglavnom sto se mene tice mamac br.1 za smudja i to postavljen na saransku udicu
:angel13:

dravski pecaros

kak ga hvatas na emasusu..pecanjem ili mrezicom

dalibor

tauplom...ko bi to napeco moro bi uzet godisnji :BangHead: a i nemoze doci na red od snajdera njih ima ko g......

dravski pecaros

čikli

čikli

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Kod nas bas naprotiv samo to i sme, ali ko ce da seca to, pa kanape, pa neku granu da to spustis i podignes... Mi koristimo neku rupu u zakonu (mozda je zakrpili) da mreza ne sme biti veca od 1x1 metar pa imamo tzv "mrsilice", mrezu koja je recimo 100x80, uza strana gore ima plasticnu cev zatvorenu na krajevima, da pluta, a donja ima metalnu zicu od 2-3mm zbog otezanja, baca se kanapom sa motalice, kosta 5€...

smudjoslav

...Greska kod nas u SR je dozvoljen i cerenac i mrezica za kedere do 5m!!!
  Druga stvar koju sam zapazio je da u prvom postu u ovoj temi nije ribica po kojoj je tema i otvorena...

dravski pecaros

a za cerenac znam a ovo drugo nisam cuo nikada...hvala cikl  :icon_thumright:

dus

Citat: kugla  u Siječanj 19, 2013, 14:41:52
Evo prije više od 20-tak god. sam najviše lovio smuđa na živi mamac. Jedan od najboljih mi se pokazao upravo kako ga mi zovemo PLAVIŠ, ali zadnjih godina ja ga i ne nalazim više.Sitna mala ribica obično oko 4-6 cm veličine, bude i veći ali rijetko,manjih da.Što mislite za muvanje ok?

ja ovu ribicu poznam ko plaviš !

smudjoslav

..Ova ribica se kod nas zove amurski cebacok(ili samo amurcic, mada nema nikakve veze sa amurom sem da lici)...
Plavis je na drugoj strani ove teme(sliku postavio kugla)...Ali ako tu ribu znas kao plavis onda je verovatno dooobro poznajes... :icon_biggrin:

Lomnica_city

Riba sa pocetka teme se kod mene zove sistavac, na severu je zovu amurcic i slicno, odvratna ribica koja ima mikro usne, raste do 7-8cm, a sve do nekih 5-6cm je takoreci skroz providna, dok ste vi skrenuli temu na gavcicu, lepu malu ribicu koju vole i akvaristi i smudj...

čikli

dus