Daiwa Certate LT

Autor SMT, Siječanj 09, 2019, 08:27:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Ja sam imao 4000 lt i 5000lt, D-C… sa 4000 sam lovio neku somčad celu godinu, nauzivao se za sve pare… 5000 sam imao nešto kraće… Ni jednu primedbu nemam na te masinice… ono sto mi je najvažnije kod njih jeste da ne proklizava SS… To je skandalozno kad se dešava i takvu masinicu bih bacio u Dunav… Koliko god ljudi bili skeptici, ja bi pre kupio LT nego stare daiwe iz pomenutog razloga…

Trenutno imam aktuelnog TP pg… Uz dužno postovanje i ne navijacko opredeljenje ( jer mi je to besmisleno) taj PG je za mene bolja masinica od LT daiwa koje sam imao… Kad staviš jednaku glavu na obe, odmah vidiš ako pričamo o dzigu( ja ne znam ništa drugo)…  Shimano je proklizavanje SS na TP rešio nakon modela XT, a to je bilo mnogo mnogo davno…

Mene rok trajanja i inžinjerski  pristup masinici ne interesuje puno, tipa koji je šraf od čega… Ako je tu Daiwa naprednija od Shimana, super, neka je…Samo upotrebni pristup…

Ne pratim bas puno niti radim neku analitiku ali taj Daiwin H prenos koji forsiraju, ja ne znam čemu služi u slatkovodnom ribolovu…  Imao sam jednu takvu paralelno sa PG, pa to izgleda kao da je pokvareno…

Mozda gresim ali ostacu na PG za sada :hi: iako mi je LT bio dobar…

Iskreno, vise bih voleo da koristim Daiwu jer mi je dostupnija, na 200m je od mene…

tutnja

Forsiraju i jedni i drugi te brze prijenose, prodaja im je ipak bazirana na većinom morski ribolov i usa tržište, a oni vole brzinu i potrebnija im je.. mi smo sitni i nebitni sa našim željama i prohtjevima na globalnoj razini.

Šta znam, meni jig i Dunav nisu opredjeljenje i nemam nikakvih problema sa brzim mašinama. Dvije 6,2 i jedna 5,2 vrti to sve dobro, snage ima više nego dosta za ono što im je namjena, a ta brzina mi u nekim situacijama jako dobro dođe. Kad treba sporo motati, nema prebrze za mene, kad zatreba brzine tu je
Jedino za soma ne bih imao ništa protiv nečeg jačeg i sporijeg.. vidićemo..

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

Garofeeder

Citat: SMT  u Veljača 07, 2022, 22:11:58
Ja sam imao 4000 lt i 5000lt, D-C… sa 4000 sam lovio neku somčad celu godinu, nauzivao se za sve pare… 5000 sam imao nešto kraće… Ni jednu primedbu nemam na te masinice… ono sto mi je najvažnije kod njih jeste da ne proklizava SS… To je skandalozno kad se dešava i takvu masinicu bih bacio u Dunav… Koliko god ljudi bili skeptici, ja bi pre kupio LT nego stare daiwe iz pomenutog razloga…

Trenutno imam aktuelnog TP pg… Uz dužno postovanje i ne navijacko opredeljenje ( jer mi je to besmisleno) taj PG je za mene bolja masinica od LT daiwa koje sam imao… Kad staviš jednaku glavu na obe, odmah vidiš ako pričamo o dzigu( ja ne znam ništa drugo)…  Shimano je proklizavanje SS na TP rešio nakon modela XT, a to je bilo mnogo mnogo davno…

Mene rok trajanja i inžinjerski  pristup masinici ne interesuje puno, tipa koji je šraf od čega… Ako je tu Daiwa naprednija od Shimana, super, neka je…Samo upotrebni pristup…

Ne pratim bas puno niti radim neku analitiku ali taj Daiwin H prenos koji forsiraju, ja ne znam čemu služi u slatkovodnom ribolovu…  Imao sam jednu takvu paralelno sa PG, pa to izgleda kao da je pokvareno…

Iskreno, vise bih voleo da koristim Daiwu jer mi je dostupnija, na 200m je od mene…

Sto je proklizavanje SS, ne kuzim skracenicu?

ossa

Da super stoper proklizne znači da vraća unazad sama od sebe. Ti motaš u napred i kontriraš , a ona sama od sebe otkoči i vrti unazad. Gadno. Obično se dešava kada je jako hladno. - pa mašina često ide u kuću na toplo i napolje , zatim kondenzuje , pa se jednosmerni ležaj mora zbog toga očistiti. I onda ljudi umesto da ga očiste , prodaju mašinicu (mnogi) . Nije bauk, već traži mali servis. Dešava se i kod šimana. Pogotovo gde ribolovci sami "podmazuju" , recimo osovinu. Što je nepotrebno i vodi ovom problemu.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Citat: Garofeeder  u Veljača 08, 2022, 07:17:15
Citat: SMT  u Veljača 07, 2022, 22:11:58

Sto je proklizavanje SS, ne kuzim skracenicu?

Evo Ossa je objasnio, gde ces gore… Ja bih dodao samo da za takvu robu das 300-400-500 žetona i dobijes to što je on napisao… Ja sam imao 2-3 takve mašinice( nijedan shimano osim pomenutog xt pre 20 god) …Kad ih imas onda ne ides pecati sa njima krupne smudjeve zimi zato sto je hladno-sediš kuci, nego se leti zanimas sa onim komadima od 800 g… Zato sam i napisao da bih je bacio u Dunav…

Sto bi rekao moj drug Steva, “ako imas dva cetvrtka u životu na Dunavu” to je sve ok… Ako ces ozbiljno pecati i lupati kontre, ne znam…

To ti je ta priča, kupis je i rastavljas imas u svakom slucaju zanimaciju, porucujes delove iz Japana i tako, ubijas vreme… Ili kupis neki TP, “koji je kanta” i pecas do mile volje ne misleci o nicemu… Ima nas raznih, ja biram uvek ovo drugo … Ne volim rastavljati, nemam vremena, žurim pecati..

U svakom slucaju, kupi Certate LT ako planiras Daiwu… meni je to ok… Pristojne mašinke…Novo je, lagano i verujem da kao takvo ne moras rastavljati… Korak je to napred, svakako…

Garofeeder

Fala, skuzio. Nije mi se dogodilo, ali i ne idem bas po mrazu na vodu.

Isa

Kao što SMT napisa, dobra stvar kod Daiwe je što mi je radnja 200m od kuće. Glavni razlog zašto sam se odlučio za certate lt. Odem ko čovek u radnju, pogledam, kupim i imam garanciju 2 godine, u svakom momentu je obezbeđen servis. Ne sarafam više po kući, kad dosadi ili mi se svidi nešto novo, utopim je, dodam malo šuške i kupim novo. Nemam vremena da se jurim sa švercerima.
Imam i dva kao nova certatea HC3000H i Custom 2500R.
Custom 2500r mi je jači od TP, lakši, lako se nabavlja rez špulna, jeftinija je, i ležaj u vođici se lako zameni, SS radi perfektno, tako da sam TP odmah sutradan prodao.
HC je problematičan. Jezivo je slab na ručici obzirom na ne toliko visok prenos 5,2 i muči ga SS. Sad je to rešeno videćemo dokle, mada njim pecam prilično retko, stoji mi na Armalite 45, pecam bucova i štuku...
Sad da moram da se odlučim za jednu mašinu, bio bi taj LT, jednostavno ima sve.
Što se mene tiče od shimana i daiwe, počev od ultegre i excelera sve mi paše i zadovoljava moje potrebe. Ovo skupo je više neki moj hir, nego realna potreba.

tutnja

Eno i Rap u oglasima "čisti police"
Biće da se priprema mjesto za neku novu.. tp sw ili ova certate sw..

Rap

Hahahaa,ma nove role….slabo se lovi,tebi bi Certate bio ko kec na 11

tutnja

Ja još slabije, ali me ide kupovina
Vidiću dok stigne štap koju težinu će tražiti, a "kopa" me i ova nova sw 6000.. ili neki kinez u klasi 100 eura full metal

Rap

SMT

Nekako se pojavila bombasticno... I dobra, ja ne vidim da joj nešto fali...

Nekako je i " nestala" neprimetno...

A sada izgleda i stvarno nestaje... Ako sam dobro procitao nema je više u Daiwinoj ponudi za 2024 god... Zašto!? Pojma nemam... Ali to tako lici na njih...

Ako se ne varam, ostaje ceratate SW ali to je nešto drugo...

Ide exist, pa nema Certate pa valjda sledeći Airty... Kažu da su neka rešenja sa exista preneli na jeftinije modele... koja rešenja i koje modele, ne znam...

Nema Certate za 2024.... Šteta ako je to konačna odluka... Nije to bilo ni malo jeftino. A opet mnogo jeftinije od Exista  a u dobrom kvalitetu...

Znaju oni valjda šta rade ali ja ne vidim da morethana vraćaju...

SMT

Praticemo... super ako ima... Ja sam drugačije procitao za naše tržište...

miha

Pisac ovih redova poseduje već pet godina 18 Exist-a LT 2500D  i to je bukvalno savršena mašinica (teška samo 185 g) sa kojom nikada nije imao nikakvih problema (a pogotovo ne sa mršenjem strune) i koja radi glatko kao da je upravo izvađena iz kutije (iako je izvadila bukvalno tonu ribe) tako da im svaka čast ako su tu još nešto uspeli da unaprede, makar i u minimalnom procentu. Idemo dalje.
Ono što nam se ne sviđa nikako je činjenica da su izbacili iz ponude model Certate LT odnosno ostavili su samo morsku, puno veću i robusniju verziju Certate SW (koja veličinama počinje tek od 5000). Zašto su to uradili možemo samo da nagađamo. Umesto Certate LT, prvi sledeći model do Exista biće biće novi 23 Airity LT– reč je o vrhunskoj varaličarskoj mašinici proizvedenoj u Japanu (i koja je pre svega namenjena japanskom tržištu - tzv. JDM proizvod - ali su eto rešili da je prodaju i u Evropi) koja ima ,,monokok" telo iz jednog komada izrađeno od magezijuma, uz Mag Sealed zaptiveno rotor, telo i vođicu strune, CNC rezane Digigear zupčanike, 11+1 ležaj...
vjerovatno si čitao ovo ....da sve je malo zbunjujuče ....