Lowrance ili Humminbird

Autor vitko64bor, Ožujak 23, 2019, 17:18:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Za vikend sam ga imao u ruci, nisam imao priliku taj humminbird G3 isprobavati na vodi. Spram G2 je tanji, ekran je cist u usporedbi sa Ti i Garminom mi djeluje bolje. Tipke mi se sviđaju, guma je bolja nego kod garmina. Osobno trebam kartu, sto je kod garmina za sada njihova a humminbird i drugi koriste navionics koju i imam.S obzirom da me više zanimalo za more SI mi nije potreban koliko DI.G2 je trenutno na akciji a koliko znam 9 je rasprodan, ostalo je na zalihama 7.Ovisi kome sta treba, da li G3 sa ili bez NetworkingaOva cijena koju je kolega naveo je izuzetno povoljna ako je sa sondom SI ne bih se dvoumio.Inače preporučena cijena je 8000 kn za Helix 7 Chirp Mega SI Gps networking.

mossi

Klasična priča:

- HB ima bolji i jasniji prikaz SI/DI, a Lowrance sve ostalo. 

:glasses9:

To sve ostalo je bukvalno sve ostalo, što zna poprilčno prevagnuti.
Jedino je upitan rok trajanja jednog i drugog gde opet malu prednost dajem HB-u.

maverick

A ja nisam sad neki ne pažljiv tip, ali kad je vrh ponude bio garmin c300, pokvario se pod garancijom i dobio novi, kad je humminbird 560 bio top model, pokvario se malo nakon isteka garancije....i hds mi se pokvario pod garancijom i dobio sam novi....Imao sam i nesto modela izmedju koji su bili ok....Sta je kumovalo tim kvarovima ne znam.....da li 300 izlazaka godisnje ili samo nisam imao srece....sad gledam nesto čisto za promjenu da uzmem...pa mi taj garmin malo zapeo za oko...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

560 nikad nije bio Top model.   :uf: :stripii:

Mislim na klasu 5. unutar klase, ok.  :icon_thumright:

Činjenica je da je trend da se potrošačka tehnika svede na rok trajanja od oko 5 godina.
Samim tim već nakon 2-3 godine je "kritično".

Po meni to je jako jako bezobrazno .. danas telefon od 1,000 eura takodje posle 5-6 godina
i da je ispravan, nema više podršku i ispada iz igre.

Teško je pratiti tu trku cena/kvalitet/rok trajanja.

:hi:

maverick

A ono...kad sam ja to kupovao...nije bilo tu puno sonara sem garmina 140...tako da u peticama je bio pojava  :stripii: cijelo selo dolazilo vidit vertikalu na ekranu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Citat: maverick  u Ožujak 26, 2019, 20:59:55
A ja nisam sad neki ne pažljiv tip, ali kad je vrh ponude bio garmin c300, pokvario se pod garancijom i dobio novi, kad je humminbird 560 bio top model, pokvario se malo nakon isteka garancije....i hds mi se pokvario pod garancijom i dobio sam novi....Imao sam i nesto modela izmedju koji su bili ok....Sta je kumovalo tim kvarovima ne znam.....da li 300 izlazaka godisnje ili samo nisam imao srece....sad gledam nesto čisto za promjenu da uzmem...pa mi taj garmin malo zapeo za oko...
Koji, jel striker 9?

vitko64bor

A koju bateriju , akumulator da kupim za ovaj Humminbird ?

maverick

Citat: Rap  u Ožujak 26, 2019, 22:28:40
Citat: maverick  u Ožujak 26, 2019, 20:59:55
Koji, jel striker 9?
Pa nesto na čega bih mogao sutra okačiti panoptix...mozda...gledam u tom smjeru...

maverick

Citat: vitko64bor  u Ožujak 27, 2019, 15:07:32
A koju bateriju , akumulator da kupim za ovaj Humminbird ?

Ako nemas bas nista na čamcu onda nesto od 10-15 ah da ti je lako nositi kuci na nadopunjavanje ...ako nemas regler na motoru

Rap

Sad je prilika, cijena je povoljna

maverick

Nisam pratio cijene prije pa ne znam...ali nekako to polako ide u neke prihvatljive okvire...malo zazmiris  :stripii: :stripii:

Rap

Visoke su i dalje. Ajd taj Garmin je po pristojnoj

maverick

Trenutno sam u nekim drugim pričama, čamac je vani...do 6 mjeseca ima još dosta vremena...Razmisljam na način da sam htio veci ekran..pa onda isto mi kupio Lowrance ili Garmin....cijenovno su tu negdje plus minus...ali onda u neko dogledno vrijeme mogu kupiti sondu panoptix...vidim da su od 1500 eura pa nadalje. Imaju i nesto sluha prilikom pregovaranja , tako da se tu moze malo i pomjeriti cijena u korist kupca. Nisam strucan po tom pitanju jer nesto u zadnje vrijeme sam slabo pratio taj dio nautike...Zanimljiva mi je ona sonda to jest onaj nacin rada kad stojeci na poziciji vidis onih sezdesetak metara o kojim pricaju...Mislim da je to poprilično iskoristivo nama na rijekama....Mada svaki savjet je dobro došao. Čak je kum iz Njemačke obecao donijeti na probu kad bude dolazio na ljeto da vidim doista koliko je to realno. Puno snimaka koje imamo na netu s nekih jezera...dosta cista i bistra voda ...li isto jee tako bila priča i sa side image...pa su mu u medjuvremenu deset puta promjenili naziv ali funkcioniralo je i funkcionira i dan danas

Rap

Striker 9' sa SI je cca 700€, ne znam koji bi 9' bio približno u cijeni.Simrad,Lowrance, Humminbird svi nešto nude oko 1200€.Jasno je da Striker nema karte, ali kome one na rijeci doista i trebaju.Gps ima, što je dovoljno.

maverick

To je poprilično povoljno...Ima neka kombinacija s Lowranceom...ono kupi u Srb i vrati pdv...pa ispadne povoljno...ali ovo mi je s garminom puno prihvatljivije i elegantnije