Sportex Absolut 2.70m, 20-50gr

Autor im84, Ožujak 30, 2019, 18:44:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Citat: rj  u Travanj 02, 2019, 19:46:43
Citat: Greys  u Travanj 02, 2019, 17:23:59
Citat: rj  u Travanj 02, 2019, 10:45:20
Citat: VELJO  u Travanj 02, 2019, 08:57:33
Jao druže... Što uništi onako lijepi štap, mislim da bi ti ljudi iz sportexa trebali zabraniti da koristiš njihove proizvode...

ljudi u sportexu koji uvezuju štap i dizajniraju treba sami da daju otkaz ...čisti amateri ili neznalice

Osim balansa, što ti nevalja? Skratili su dršku i automatski kao i tvornicki CD vuce prema naprijed, kao i dosta štapova u toj rangu tezine bacanja sa kratkom drskom, ako nemaju iza u ''guzici'' kontra teg.

na balans sam i mislio to je adeceda za svaki spin ili jig štap ...ostalo je stvar ukusa ...
A što je sa uvezom, loše izvedeno ili?

im84

Odlican.  Pedantan. :takoje:
Pretpostavljam da je Josip htio reci na broj karika, ali se suzdrzao. Inace je 9+1 kod ovog modela
#foxrage
#fox_rage_fishing

ossa

Citat: Greys  u Travanj 02, 2019, 19:58:53
Da, balans je u banani. Sa Saltigom ili nekom rolom od 400grama je OK. Tako sam gledao CD-a tvornickom 50gr, mtj pa vukao je naprijed kao da imam još 50grama jig glavu na vršnoj karici  :eek:

Nije tema , ali kada ste već spomenuli, meni je na tvorničkom CD MG Srevis pomerio rollenhalter 2cm na gore i dobio se idealan balans, a štap ostao iste mase. 200 g. Jer za taj balans kontra teg bi morao biti 80-100g što ne dolazi u obzir. Koristim mašinicu IQ zaion koja je 280g
Naidju krize, drukcije grize...

VELJO

Jel moguće da  je namjerno napravljeno da vuče naprijed, i zašto je tako kratak rukohvat jel nisu imali dobar metar???? Posebno me čudi kako to da mi je stari ti boron u savršenom balansu a absolit mi je u debalansu??? Nameće mi se više odgovora ali jedino logičnom mi je da je stari tibpron radio neki iskusan majstor, a absolut enjegov šegrt pa se još nije naučio pravilima struke... Logičnom zar ne....
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

maverick

Često dodjem do istog pitanja...čisto sumnjam da su to napravili namjerno...veca je vjerojatnost da su oni predvidjeli neku drugu rolu nego sto mi koristimo...ne vidim neko logičnije objašnjenje...Mozda je netko poslao upit proizvođaču... :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

kako mi se čini nije li sportex kroz povijest uvijek malo vukao prema naprijed ( debalans ) ....

SMT

Citat: VELJO  u Travanj 04, 2019, 10:13:01
Jel moguće da  je namjerno napravljeno da vuče naprijed, i zašto je tako kratak rukohvat jel nisu imali dobar metar???? Posebno me čudi kako to da mi je stari ti boron u savršenom balansu a absolit mi je u debalansu??? Nameće mi se više odgovora ali jedino logičnom mi je da je stari tibpron radio neki iskusan majstor, a absolut enjegov šegrt pa se još nije naučio pravilima struke... Logičnom zar ne....

Nije tema, samo dodatak balansu...

Nikad u ruci nisam držao bolje balansiran štap od starog ili prvog tiborona... Sto se tiče balansa, teško da je neki uporediv sa njim od onih koje sam ja drmusao, uključujući i neke kraće od 2,7m...

Stari Sportexi KEV i HM serije nisu bili bas najsretnije izbalansirani iz ove perspektive... Ali je teško vremena porediti, napredovalo sve, mnogo pa i po ovom pitanju, pogotovo...

VELJO

E da, stari isto nisu bili baš izbalansiran i imali su produže drške... A zašto? Naš je najveći problem što mislimo, da sa cijeli svijet vrti oko ribolova smuđa na gumu...
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

SMT

90% pribora mi je smudjaroski, po opredeljenju se valjda isto tako i ja deklarisem ( mada sve manje)... Dzig, vobler, sve za smudja... Tako mi je glava godinama nasetovana... Saberi, oduzmi sve, smatram to No1 varalicarenjem na ravnicarskim rekama...

Ono sto ću reci možda nije popularno, a možda nije ni tačno, pa ću se ograditi...

Meni je unazad godinama postalo najlakše upecati smudja od svih grabljivica, najmanje sam trenutno inspirisan za njega... Moguće i da je to zato sto najviše izlazim na njega, ne znam...
A kako vidim oko sebe i drugi polomiše...

Okrećem se sve više i drugim grabljivicama, možda bude neki absolut da nije za smudja...

Da ne kvarim temu dalje, po meni kada nadjes odgovarajući blank, vredi uložiti u njega, ako se moze... Ne mora matematika uvek biti presudna... Ako je blank dobar, ostalo se da iskorigovati...

rj

Citat: VELJO  u Travanj 04, 2019, 17:49:14
E da, stari isto nisu bili baš izbalansiran i imali su produže drške... A zašto? Naš je najveći problem što mislimo, da sa cijeli svijet vrti oko ribolova smuđa na gumu...

oćeš reč da je absolut namjenjen za dobinku a mi ga eto prenamjenili za jig  :toothy9:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Slučajno mi dopao u ruke novi model 60 gr...brutalna igračka...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Oooooo da :takoje:
Poboljsali blank, iako neznam sto tocno to znaci sem svih tehnologija, koje meni osobno neznace nista. Popravili balans, iako je jos to daleko od ideale, ali se da korigirat. A najbitnije, nema spadanja sa tim stapom, barem ne ove nase ''staklenooke'' ribe
#foxrage
#fox_rage_fishing