Daiwa Morethan Branzino AGS

Autor SMT, Svibanj 14, 2019, 19:25:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ALU-bel

Aa nije fora da sve bude Daiwa ...  :icon_salut:

Majdo

Citat: dravski pecaros  u Studeni 04, 2022, 17:42:33
Mislim da rijetko ko to ima jel je novi model koliko sam skužio do sad nije bio u ponudi

Hvala na infu, bio sam malo u trgovini mahat s njim i svidio mi se, naručen je pa ćemo vidjeti kako će se pokazati. :icon_thumright:

Majdo

Štap je stigao, sad me muči s kojom rolom ga upariti :dontknow: (cjenovnog ranga cca do 3000 Kn)
Štap sam si uzeo isključivo za muvanje i voblere.

Bio sam danas malo do fishermans partnera i pogledao Tp 4000 pg i certate koje je imao.

Ako gledam po balansu, onda pola roli ne dolazi u obzir, jer mi čak sa tp koji je 260 grama štap malo naginje prema naprijed, a sve Daiwe LT su pero laka kategorija.
Twin power mi se svidjela rola ko rola, ali mi izgleda malo glomazno za takav štap :dontknow:
Uglavnom, nisam pametan ni koju rolu ni koju veličinu da odaberem, a cijene im nisu baš za isprobavanje.

Evo kako to izgleda sa TP na štapu:

dravski pecaros

Ako ti Tp 4000pg izgleda glomazno ja bi stavi na njega TP C3000...
Provjerena mašina teška 220 grama a manja od 4000Pg...

:occasion14:

Majdo

Što kažete na ovu rolu u usporedbi sa TP i Certate?
Ne mogu naći iz koje je uopće godine model.
DAIWA LUVIAS LT 4000 D-C

Našao sam ju za 300 ojra

kokoro

Sorry što sam zabrazdio u offtopic.

SMT

Majdo,

Kume, brate… :hi:

Ti imas slatke muke… to sto ti gledas nije vrh klasa od oba proizvodjača ali je u ozbiljnom kvalitetu…Za svoju vrh klasu obe firme uzimaju duplo vise love… Ne mozes ti tu ne znam kako pogresiti… imas neke nase postove o obe masinice ( cartate- TP) u temama.. imas i kako to sve na vodi radi…. A rade obe u nekim pristojno teskim uslovima…

Ja bih na Daiwu uvek stavio Daiwa masinicu… ali to je stvar glave( moje)… Ako s tim nemas problem, taj TP je dobar izbor…

S druge strane, ja oko tog muvanja nemam pojma, ne znam sta tu uopste treba od pribora… Certate LT 4000 ce voblerisati kao od šale…

Ako ne moras, nemoj ispod te dve ni gledati… Ako mozes naci negde i “obicni” certate , to je dobar izbor… Za mene masinica od 260g nije teska…

Srecna kupovina i čestitam unapred :hi:

Majdo

Ma jesu slatke, al su i dalje muke.
Nemam ja nekih iskustava sa top rolama, ove nisu top top, ali su top.  :icon_biggrin:
Moja trenutno (meni barem) najbolja rola je Daiwa FREAMS A  i iz tamo negdje 2016.  (imam još DAIWE BG i BG MAG sealed ali nisu ovoj FREAMS ni do koljena), ta me rola toliko oduševljava da sam razmišljao da nju stavim na štap (u slučaju da kupim TP).
Čitao sam sve za TP i Certate ovdje i na varaličar forumu i definitivno bih između njih dvije odabrao TP.
E sad...vrtim po webu i malo malo na nešt drugo naletim.
Cijena mi izgleda korektna za tu LUVIAS pa bih možda i nju.  (sad opet aj hodaj po trgovinama i uspoređuj ovu s onom, ovu veličinu s onom :BangHead:)

Zato i tražim pomoć, nit znam što valja nit koliko vrijedi od te ponude. :pije:

SMT

Ja ti nekako nisam hteo direktno reci da kupis TP ali si to uradio umesto mene…

Idi ti u radnju po to, nemoj dalje traziti…

Javi se posle da platis pivo :hi:

marina1983

Ako muvas po ruski pa olovo i kedera vuces masinicom onda ce biti u pogonu uvek ako dzigujes uglavnom ce sakupljati strunu
U svakom slucaju mora  biti jaka zbog silovitih kontri .
90% mog pecanja smudja je uglavnom muvanje .

Majdo

tutnja

Nemam pojma, da je dobra sigurno je.. ali koliko sam to malo pratio Luvias ide u kategoriju finesse rola.. Može on puno, ali nije baš za takve rabote na duže staze.
Certate ili tp, šta više voliš ili šta ti povoljnije naleti..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

Majdo

Naručena danas TP, čekao sam ovaj crni petak, ali se na kraju razočarao, ovi naši su svi lovci u mutnom, naručio sam rolu iz njemačke za 2600, dok kod nas manje više svi traže 3600 Kn i onda tobože nude 20% rabata. Ne znam jel nas smatraju majmunima il šta :violent1:Kapitalac je čak imao veći popust prije crnog petka nego na sam petak :red-card:
Uglavnom, sačekao sam, vidio cijene i naručio kod Hansa u Deutschland. :toothy9:

SMT

Inače stapa iz naslova nigde nema po Evropi, pa tako ni kod nas… Ili ima malo gde…

Da li su oni proizveli samo 5 kom i sve prodali, ja ne znam…  u katalogu ga ima, u čemu je tu fora…

Harley

Living your dreams, do not dream the life

SMT

Jel to naslednik ovoga iz naslova!? U katalogu za 2022 je nešto drugo, bez toga EX mislim... ja to nisam video... na Platu to košta 550-600€...