Autor Tema: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk  (Posjeta: 422 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« u: Listopad 09, 2019, 14:49:36 poslijepodne »
...ovdje se radi o jednoj novoj seriji štapova za 2020. godinu. 

volio bih ovdje predstaviti o čemu se radi pa da i mi ...pecaroši.os imamo ekskluzivu kada se o nekom priboru radi što znači kada se pojavi novi katalog Daiwe za 2020. god i novi modeli ovih štapova na zalihama trgovina krenuti će i prva googlanja o ovim modelima...  :idea1:  a vidi vraga kada ono na pecarošu već imamo prve informacije...  :hi:

Kod mene je tele verzija ovog modela u dužini 3,60 m i težini bacanja do 150 grama i već ju koristim u ribolovima nekoliko mjeseci...  :hi:

Zatim od nedavno sam dobio i dvodijelni model u dužini 2,40 m akcije do 110 gr sa izmjenjivim punim vrhovima.

Predstaviti ću prvo jedan, a zatim i drugi štap onako kako ih ja vidim bez da se išta zna o ovim štapovima, osim što znam sa kojom se idejom vodio Michael kada ga je Daiwa poslušala i izradila ovakav model...   :takoje: mada moram priznati da se jedino ne slažem sa nazivom štapa, jer kada je nešto Sea Hunter mrsko mi dođe koristiti to na Dunavu i jezerima po Slavoniji, a upravu tu vidim veliki dio primjene ove serije štapova i smatram da su naziv trebali uglaviti u neki univerzalniji dio priče poput "fish hunter" pa ne bi gubio niti u slanoj niti u slatkoj vodi.  :icon_scratch: :pirate:

1. Tele verzija

Radi se o tele štapu sa pletenim vodilicama. Ali ovdje su kombinirane prednosti nekoliko različitih modela štapova na sljedeći način. Dakle imamo tele verziju sa pletenim vodilicama, blank je kao od surf štapa(ali po meni poluparabolik surf blank), vrhovi su puni i izmjenjivi kao na feder štapu i imaju dali bijelu ili neke druge boje za bolju detekciju. Prednosti štapa su daleko izbacivanje, velika rezervna snaga, odlično se nosi sa teškim olovima i dodatno šaranskom hranilicom sa obale u Dunavu, odlično podnosi grane koje nam često puta nanese Dunav pa ih moramo dovući do čamaca, vrh daje odličnu detekciju, mala transportna dužina...i koliko imam informaciju trebali bi biti u realnom cjenovnom rangu što god to u ovom trenutku značilo. Također će biti u ponudi i u dužinama 3 m i 3.30 m ako sam dobro upamtio, te različitim gramažama. Što će biti primjereniji modeli za ribolovce iz čamca.
Ovaj model štapa će se sigurno odlično prodavati, jer možeš loviti šarane i sigurno je top klasa za ostalu ponudu teleskopa na tržištu. Također mi se sviđa za ribolov grabljivice poput štuke ili smuđa sa kederom, a da se pri tome ne bojite brke ako zamaže. Ja sam svoj model namontirao sa velikom šaranskom rolom i 0,50 Exceler najlonom i nimalo mu nije jak takav najlon i nosi se sa zapinjačima i kidanjem bez problema.
Meni se ideja ovakvog štapa svidjela jer sam slatkovodni ribolovac koji povremeno ide na more u ribolove, pa tako ovaj štap može pokriti sve ribolovne izlete na oradu i slične ribe sa "kraja". To mu i je prva namjena i za to mu je i rađen blank koji ima rezervnu snagu i moć dalekog izbačaja.
Štap će najprije zadovoljiti ribolovce koji  su do sada tražili jaki i pouzdan teleskop pa su pri tome koristili teške surf štapove, jer običan teleskop ih nije zadovoljavao, a da su pri tome morali trpiti uglavnom prebrzu surf akciju i često puta meni ružne boje kada govorimo o slatkovodnom ribolovu...  :hi:
Dakle jedan pravi all rounder za mnoge vrste riba i tehnike ribolova.
Ovo je odličan teleskop za jezerske ribolovce s kojim će te bez problema loviti šarana na daljinama do 120 m ili sve traženije plasiranje kedera za smuđa na veće daljine na jezerima poput Jošave, ili lov kederom na Boroviku, a da da se možete pofajtati i sa brkom kada naleti... :ok:
Kolege ribolovci: ovako ga ja vidim i mogao bih pisati još puno toga, ali veselim se i vašim prvim primjercima kada ćemo moći zajedno prokomentirati prednosti i mane ovih štapova.   :hi: :hi:

Što se tiče ovog drugog modela, javiti ću se naknadno, jer sada nemam vremena pisati o njemu... ali pustiti ću Vam slike koje sam za sada napravio..  :icon_thumright:
Brzi od Bolena.

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #1 u: Listopad 09, 2019, 16:22:14 poslijepodne »
Iz nekog razloga izbrisale mi se slike teleskopsog modela osim jedne gdje se vidi djelomicno i u camcu
Ali nize cu pustiti slike pilk modela i tekst o njemu  :hi:


Brzi od Bolena.

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #2 u: Listopad 09, 2019, 16:40:39 poslijepodne »
Pilk model mogu najlakse usporediti sa BG pilkom jer sam ga zajedno koristio na vertikali jednog i drugog  :ok:
Dakle od BG-a je laksi sa svojih 210 grama. Ima nesto dužu radnu duzinu radi kraće ručke. Ima bolju detekciju. I po meni je nesto slabiji kada je u pitanju rezervna snaga. Neznam koliki ce to biti cjenovni rang stapa ali da mu je neki cros x omotač po blanku koji bi dao nesto vecu rezervnu snagu ja bi sada puno vise hvalio ovaj model.  :hi:
Uz jedan stap dobiju se tri vrha i mijenjaju se kao na federima dok je u sustini stap dvodjelni.
E sada sto se tice primjene ja sam ga vidio u mnogo čemu baš zbog tih promijenjivih vrhova.  :ok:
Dakle od durbaka i gliste iz camca na rijekama, vertikala glavinjarama, lepica...  :headbang:
Na moru moze imati široku primjenu u ribolovu iz broda, od vertikal jiginga pa do razlicitih tehnika panule živim macem i sl.   :ok:

Brzi od Bolena.

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #3 u: Listopad 09, 2019, 16:45:06 poslijepodne »
Stap ima i nesto brzu akciju od BG-a
I ti vrhovi koji su meni stvorili dojam da ce to biti meko i tupo kao na federima...oni to nisu jer su cvrsci, deblji i brzi...  :hi:
Na slikama se vidi krivulja pod laganim opterecenjem. Pod vecim on se puno vise povija  :hi:
Dobio sam info da ce isporuke u HR krenuti u ovoj godini  :hi:
Brzi od Bolena.

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #4 u: Listopad 09, 2019, 17:38:23 poslijepodne »
Tele
Brzi od Bolena.

Offline Jožef1

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2051
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #5 u: Listopad 09, 2019, 20:41:31 poslijepodne »
Tele mi se sviđa  :ok: naročito mjesto gdje segment ulazi u drugi, lijepo se napravilo konusno  :icon_thumright: Nešto slično ima i Ron Thompson, samo oni su stavili gumeni prsten da se segmenti direktno ne udaraju prilikomsklapanja štapa (a šta kada pukne guma). Majkoviću, već sanjarim 3,3m x2 kom,rolne imam  :icon_scratch: Svaka čast  :clap2:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #6 u: Listopad 09, 2019, 21:16:51 poslijepodne »
I ja jedva cekam da isprobam te 3.3 m...iako je jedan komad od 3.3m dobio drugi kolega za testiranje, ja ih nisam stigao vidjeti niti na suvo  :hi:
Brzi od Bolena.

Offline kawasaki

 • Alas
 • ******
 • Postova: 2885
Odg: Daiwa Sea Hunter X tele i Pilk
« Odgovori #7 u: Svibanj 17, 2020, 00:24:42 prijepodne »
Danas lovio sarane s ovim stapovima i bas su mi taman i dalje. Preporuka svakome. Odlični vrhovi..snaga, izbacaj, pod ribom...bas sve  :hi:

Brzi od Bolena.