30 ks

Autor kawasaki, Studeni 05, 2019, 18:37:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Mozda za 25 ks i cuna ostane citava  :flasica:
Brzi od Bolena.

majstor

Jedeš motor spašavaj čunu. :stripii: :stripii:

maverick

30 ks je recimo na ruku bez elektrostarta red veličine oko 30 000 kuna...bilo ga je yamaha ili nesto drugo...Dolazi zima, dolazi po koji sajam i bude razno raznih popusta. Jedino yamaha u toj konjazi i klasi ima samo dugu osovinu....Realne razlike s dobrim popustima mogu biti oko 5000 kuna izmjedju najskupljeg i najjeftinijeg....Uzeo bih yamahu 30 ks...i kasnije ako budes imao potrebe mozes dici na 40 ks...a s motorima i čamcima je isto bas kao i s čunom...ma koliko veliko bilo uvijek fali centimetar
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

E to si dobro rekao. A od camaca mozda bi mogao i nautilus 555  :hi:
Brzi od Bolena.

Rap

Nista bez elektrostarta,rj zna znanje, dobar odabir! Za red veličine cijene Yamahe 30,da se dogovoriti i motor od 40 (dizanje i kemijanje je tada nepotrebno) ali ako je Tajmen u  pitanju to ne ide,limitiran je i sve preko 25 je bačen novac, bolje uložit u opremu. Za bigfoot znaš, vozio te čovjek.

maverick

Čamac je stvar osobnog izbora
..svatko od nas ima neku drugu viziju. Mislim da je tajmen trenutno najlosiji izbor jer zadnja dva koja su uvezena tu pored mene ne mogu ni primiti veci motor od dvadeset ks...mada to treba provjeriti nisam sto posto siguran
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Citat: Rap  u Studeni 05, 2019, 22:04:49
Nista bez elektrostarta,rj zna znanje, dobar odabir! Za red veličine cijene Yamahe 30,da se dogovoriti i motor od 40 (dizanje i kemijanje je tada nepotrebno) ali ako je Tajmen u  pitanju to ne ide,limitiran je i sve preko 25 je bačen novac, bolje uložit u opremu. Za bigfoot znaš, vozio te čovjek.

:icon_thumright:  :hi:

Yamaha 30ks ili 40 ks sa PTT su ozbiljni motori(snaga-kilaža oko 90-100kg), vrhunska stvar...Traže i takvo korito...

Druga kategorija...

No

Ako je u pitanju prvi čamac i motor u životu onda bi ja u potrazi koristio jednu riječ- pomalo
Ozbiljna je to igra koja može biti i opasna.

SMT

Svakako... On reče novo... Ta nova Yamaha 25 ks treba da napravi revoluciju u toj kategoriji motora po očekivanjima... Snižena joj je težina za 20 kg u odnosu na prethodnu... Vlasnik sam bio prethodne 25 ks 2017 god  u salonu kupljene, teške 75 ili 77 kg, vruća je palila tek kad dodaš gas otprilike na pola, reklamirao sam je... Na kraju se ispostavilo da tako treba, pisalo u knjižici... Meni to bilo neverovatno... Sa ovom bi trebali da su pogodili dosta toga, vreme će pokazati... I pored svega toga, mislim da je za jednu 25 ks skupa iako bi je i ja verovatno kupio zbog karakteristika koje ima...

Za ovu 30 ks BETL kupi i tajmena i novu 25 ks, pa neka momak bira... Sa novim nigde neće proći jeftino... Ali on momak peca na daiwe, mora i motor neki pristojan imati :stripii: :hi:...

Bez 100-150 izlazaka godišnje mu ne treba ne znam kako ozbiljna stvar da stoji... Vez, prikolica, misliti o tome... Neka razmisli dobro i o nekom kompromisu...
Mada, miris novoga motora...

majstor

Šalu na stranu, ti si u jednoj fenomenalnoj poziciji, i svi smo ti zavidni. Možeš izabrati novo i dobro. :ok: Nemoj se žuriti, odvagni sve mogućnosti i povuci pravi potez. To kupuješ i ne mjenjaš barem par godina. To su slatke brige, pitaj, isprobaj, mi ćemo ti pomoći koliko znamo i možemo. Loše savjete odbaci, dobre prihvati. Ja nemam iskustva sa velikim motorima i ne mogu ništa savjetovati, osim zezati, dobronamjerno, naravno. Tko ima veliki motor ima i veliku čunu.  :uf:  :stripii: :stripii:

kawasaki

majstore ima li koji da mu uz njega naraste  :rofl2:

imam svako od nas koji se ne kuzimo još puno toga za procitati da bi doslo do prave odvage koju kombinaciju sloziti i zasto  :takoje:

uglavnom trazim pecaroski camac

mozda sam i krivo postavio situaciju kod camaaca i sve mi se vise dopada ono sto nudi Nautilus 555 pa cu preformulirati zadanu temu kod odabira i staviti sljedece:

dakle Daiwa Nautilus 555 i koji motor gore?  :hi:

hbg ja da sam Daiwa manager SMT bi bio Daiwa Bigfoot Dunavski promotor  :notworthy:

Brzi od Bolena.

SMT

Dižeš lestvicu, dobro je...

Meni se taj Nautilus svidja kao ribolovni koncept... Koliko sam uspeo videti, može poslužiti i kao porodični čamac kad zatreba...  Ne znam detalje...

Ovaj momak sa belim nautilusom i mercuriyem ide sjajno, to i laik kao ja vidi... Ne mislim samo na krajnju brzinu... Čamac  iznad vode, ravan ko strela, utegnut-stabilan, ne prska, ne skače... Meni to lepo za videti :hi:... Za moje oko, pogodjena kombinacija skroz...

Prepisi samo... I ova Čavina kombinacija mi odlična sa 25 ks, lepo izgleda-pedantno... Meni jedna od lepsih kombinacija na Dunavu i svrsi shodnih( tenda za spavanje)... Imaš toliko toga...

P.S... Samo uz to ti ide stella, bato :stripii:

majstor

Kod mene samo voda raste zadnja dva dana. Da postoji takva kombinacija, mi stariji bi to več kupili. :smjeh:
Troškovima nema kraja, ma zar još i Stella? Kawa, tvojoj je ženi jeftinije da te potjera od kuće nego da sve to kupi.  :rofl2: :rofl2:

maverick

Nautilus je dobar čamac ali stao bih na tom dobar.....proživio je i on na tim vecim motorima...sto je i skoro pa normalno...bilo je tu koje kakvih sitnih popravaka, napominjem sitnih ali je ipak bilo...30 ks...bar u onoj kombinaciji koju vidimo s tohatsuom 30 ks je slabašna za moj ukus....Napominjem da sve ovo pišem s svoje točke gledišta i nije nuzno da sam u pravu...Jer ja ako idem na Dunav putujem 100 km....Kawasaki ako ima prikolicu i vuče čamac na vodu svaki put...moze staviti i 15 ks...pa jednom spusti u Dalju....jednom u Aljmasu...jednom u Batini pa peca gdje hoce....
Isto tako treba uzeti u obzir sta ako se to svidi ženi i djeci...pa ljeto pa kupanje....pa se natovare svi zivi...pa deset rostilja ...18 vrsta igracaka pa stolovi i stolice pa ne znam sta se sve ne sjete i onda ne mozes izglisirati ni za majku boziju sa 100 ks... :stripii:
Tesko je tu biti realan...ali treba bar pokusati sagledati za sta nam treba i koliko cemo to koristiti...pa nekako probati uskladiti sve to ako je moguce

SMT

Citat: kawasaki  u Studeni 06, 2019, 08:56:56
majstore ima li koji da mu uz njega naraste  :rofl2:

imam svako od nas koji se ne kuzimo još puno toga za procitati da bi doslo do prave odvage koju kombinaciju sloziti i zasto  :takoje:

uglavnom trazim pecaroski camac

mozda sam i krivo postavio situaciju kod camaaca i sve mi se vise dopada ono sto nudi Nautilus 555 pa cu preformulirati zadanu temu kod odabira i staviti sljedece:

dakle Daiwa Nautilus 555 i koji motor gore?  :hi:

hbg ja da sam Daiwa manager SMT bi bio Daiwa Bigfoot Dunavski promotor  :notworthy:

BF je ipak je samo obični čamac od 2000€ i ništa vise i ništa posebno..ima dugu tradiciju proizvodnje, to smatram prednošću u odnosu na mladje čamce jer se mnogo nedostataka otklonilo od prvog modela... Mnogi još nisu preležali “ male boginje”...

Sto se mene tiče uz njega bi od plastičnih čamaca ovde kod nas samo masher došao u obzir... Mnogo lepši i atraktivniji čamac od BF, o plovnosti me znam puno...Od njega očekujem u budućnosti da bude još i bolji... Trenutno nemam potrebu za takvim čamcem a i meni bi problem bio odabir motora za njega...

I možda Nesin novi Hunter 575... Ali isto ne bi vozio sa svojih 50 ks...

A sad veći motor od ovog sto imam, nosi druge stvari... Nema tu kraja, stacu na ovome, nadam se...

Hunter 575