Štapovi za postavu na dno - som

Autor r-t, Siječanj 28, 2013, 18:21:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

jel ovo šta valja?
3,15 mt 100-180gr 5800dindži

Rajo

Darko

dinara Rajo u SRB , to je oko 50 eura
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Rajo

bem ti  :BangHead:
još gledam koji k košta toliko para , vidim genjura , Vukovar pa ni na kraj pameti mi nije bilo  :icon_scratch:

genjura

jbg tamo sam jedino našao cenu . i , šta kažete? valja ,nevalja?

Mornar Popaj

Zašto nebi valjao ? Stavi na njega Slammericu 760 ili Spinfishera 750, debeli najlon ili kvalitetnu špagu, i nema tog soma na Dunavu koji neće završiti u čamcu. Meni osobno se više sviđa kombinacija prosječan štap i kvalitetna rola, nego kvalitetan štap a prosječna rola. Naravno kad je dubinka u pitanju...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

gegs

ekipa,

spro triple x-- 150-300g --3,2m --880kn ~115e
spro hardliner catfish-- 150-300g --3,0m --450kn ~60e

oba za dubinku. jel mi može netko rasvijetliti gdje se osjeti dvostruka razlika u cijeni? (osim u džepu  :toothy10:)

maverick

uvijek postoje razlike, materijal , oprema i bla bla...ali ovaj potonji je sasvim dobar i s obzirom koja je razlika u cijeni nema potrebe za skupljim...mada imam triple x ali mi smo ih kupovali kad su bili puno jeftiniji  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

koliko sam ja shavtio citajuci po forumima da nisu losi

ali triple xxx se nadju i za 560 kn a to je onda samo 100 kn skuplje od ovih koji nisu toliko provjereni  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

maverick

tako smo ih i mi nesto placali, ali i ovi drugi idu s istim popustom..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Kod Orbana u VK je Triple X 770 kn a Hardliner 380 kn. Obadva 320 cm. Ja sam plaćao triple x oko 600kn kad su izašli. Međutim, štapovi su se pokazali kao više nego odlični i doslovce su se razgrabili. Isto se odnosi na triple x varaličarce, koji su također odlični, međutim možda su još popularniji među dunavskim šaranašima, kojima je taj štap odličan za pecanje šarana.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

gegs

Jergo, jesi siguran da je hardliner od 3,2m, a ne od 3,0m? I a malo objasni ono o stapu i roli, mislio sam da je uvijek stap u prednosti nad rolom.

Mav, kaw, kad spominjete popuste mislite na? Zabicu?

maverick

Da ja i retfala smo uzimali preko njega, kad su izasli...kupili 4 kom...i mislim da su bili ispod 550 kuna...ali ne sjecam se vise...

Mornar Popaj

Pa po meni je rola ipak bitnija od štapa, tj. kvalitetna kočnica. Štapova možeš naći za 250 -300 kn ali dobru i pouzdanu rolu za somove preko 50 kg ćeš teško naći za te pare. Imao sam štap koji sam platio 180 -200kn, SPRO Norway power fjord u trgovini na Rabu. Međutim štap nije kruti kolac, lijepo se savijao cijelom dužinom i kad sam na njega stavio Penna 950 ssm, dobio sam moćan komplet.

Čak sam bio uzeo i jedan multiplikator penn seaboy 190, čisto da se malo upoznam sa radom. Taj multić sam platio ako se ne varam nekih 300 kn. Znači štap i rolu sam platio 500 kn, kao i 300 m whiplasa 0,28 mm i sad nek mi neko kaže da sa tim priborom nebi mogao izvući velikog soma ???

Možda griješim i nisam u pravu, ali ulupati velike pare za štap koji stoji u držaču je po mom mišljenju potpuna ludost. Zato na prvo mjesto stavljam kvalitetnu i pouzdanu rolu, pa tek onda štap. Naravno kada ćemo govoriti o varaličarenju, onda i štap i rola trebaju biti lagani a jaki i pouzdani, a to košta.

Moguće da je hardliner od 3,00 m, kolega ga je uzeo, ja sam se odlučio za triplex i mislimda nisam pogriješio. Inače u Srbiji ima štap Formax Legacy Catfish 3,2 150-300g to je blank od triplex-a samo ima malo lošiju dodatnu opremu. Nema end kapu za borbeni pojas, ima drugačiji držač role kao i vodilice, međutim štap je sasvi, ok, čujem da ga cjene oko 50 eura.

maverick

Macak je kupio te u formaxu...nije isti blank , to je neka njihova reklama, ali stapovi su dobri , sto  se tice stapova tezih gramaza tu su po mom misljenju svi dobri...tesko je napraviti vrhunski u malim gramaza...a sto se tice role...definitivno da treba biti bolji dio kompleta  :thumbsup: