Honda BF6

Autor feco, Travanj 05, 2020, 12:18:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

feco

Evo mene na Dunavu sa 6 ks

POLAKO I BEZ VEZE

Ivan Borojević

Pa šta ti treba brže, pa neideš 20 km na pecanje. Ja pozajmio od prijatelja Suzukija 6, na mom plastičnom isto ide 13 kmh uzvodno. Gledam i ja sebi nešto lakše da ga mogu skinuti kad mi treba. Uf,  ne mogu prežaliti hondicu što sam imao. 2 cilindra, 198ccm, 38kg i potrošnja smiješnih 2 litre. Ja od Borova naselja do Erdutskog mosta i nazad potrošim 7 litara, na 60 km relacije.

dxdandy

Citat: feco  u Travanj 05, 2020, 12:18:02
Pozdrav kolege  :hi:
Nabavit ću neki lakši motor za one brze i bezveze izlaske na vodu, 500 m lijevo ili desno. Sviđa mi se nova Honda 6, jedan cilinder.
E sad, čitam nedavno da je moguće, uz manji tehnički zahvat , sa 6 ks dignuti snagu na 8 ks.
Ima li netko takvih saznanja/informacija ?   :bye:

Pozdrav svima...evo da se i ja prikljucim sa jednim pitanjem buduci nisam vican ovoj teme tj. mehanizacije nesto posebnom. Ima Marinera (Mercury) 4t 5ks i kako i sam feco pita tako eto i ja pitam...buduci je podloga isti motor kad je moj u pitanju za 4 i 5 i 6ks dali je moguce moj dignuti na 6ks...dali su velike razlike u preradi ili ne? Negdje sam procitao da je ustvari razlika samo u karburatoru ? Znaci stavim karb. od 6ks modela i to je to ili treba raditi jos kakve preinake? Koliko bih stvarno dobio sa tom jos jednom ks? Dali bi to bilo primjetno? Mislim kad bih to matematicki gledao digao bih ga za 20% sto je dobar rezultat. Na puno konja jedan manje vise ali kad ih je malo mozda nesto i znaci ili mozda i ne znaci. Unam da je tema Honda ali pitam zbog frzirnja...ako smeta neka admin ukloni i ispricavam se onda.

Hvala svima na odgovoru!

SMT

Rap

Harley

Pošto sam sada u nekakvom muvingu da si uzmem Hondu 6 ili 8 ks zanima me kako stoji stvar sa odrzavamnjem takvih motora, sto se mora raditi i koliko cesto? Da li je bolje uzeti Yamahu 2t ili hondu 4t, nije bitno koji je jeftiniji nego koji je bolji?

Hvala
Living your dreams, do not dream the life

maverick

Yamaha  5 ks 2T je legendarni motor , pogotovo na moru...gdje ga koriste puno ozbiljnije jer je doista pouzdan...mada ni yamaha 6 nije losa ali bilo koju da kupis koristio bih je s vanjskim rezervoarom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Vozio Mercury 6 ks 6 godina. Posljednjih godinu dana ga nisam upalio,
kad je došao kupac u dvorište po čamac, prikolicu i motor, upalio isprve.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

DJ17

Sve zavisi od budzeta, ako budzet dozvoljava mislim da je Yamaha F8 extra izbor manjih motora...

Harley

Ako bi uzimao 4t isao bih na Hondu, nije problem cijena, treba mi motor da je lagan , ide na drveni hrastovi camac od 5m, krug kretanja je max 6km , 90% je na 3-4km od kuće, imam Maltu 20g radi bez greške, slaba je za camac od 5m, pogotovo kada smo dvojica u čamcu, uzvodno za 4km treba mi pola sata po normalnom protoku vode.

No

:uf:
Honda 4t

Lova nije problem

Uredan si lik, uredno održavaš drvenjak, održavat ćeš i Hondu, a ne bi bilo loše ni da Harleya namontiraš na čamac i umjesto gume na zadnji kotač namontiraš lopatice

BRRRRMMMM    :stripii:

Harley