ALU-BEL

Autor maverick, Travanj 09, 2020, 19:58:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

S obzirom koliko ti motori trose i dalje cu biti suh  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Mislio sam na kilažu da si se osušio da ne bi neupućeni pomislili. Kad spomene potrošnju motora kod mene došao čovjek sa nekim plastičnim kabinašem,gore Johnson 70 hp,dvotaktni,godište moje odprilike. Kažem ja njemu "jel majstore,koliko to troši?,jel pije jedno 30-35 litara na sat plus pol litre ulja za mješavinu?" Kaže on meni "ma jedno 11-12 litara". Vidi se da nezna,valjda ga uzeo nedavno i ne razumije se u motore,možda i prvo plovilo. Nisam mu imao srca reći da se gadno zahebo  :stripii:

silure

Pa zasto da ne.. Moj đoni od 55 je popio za jedan sat na vodi 5L od tih 1 sat sam se 55minuta postao nizvodno i bucko...  :stripii:

Rap

Citat: maverick  u Srpanj 22, 2020, 19:38:02
Citat: Rap  u Srpanj 22, 2020, 10:41:23
Htio sam reci da se ne treba brinuti da nece ici dobro sa 60 ks,stovise.Od kolege kabinas sa nas trojicom na krmi i Hondom 60 ide 58 bez nekog natezanja.

Pa nadam se da ce ici bar solidno  :stripii: Inace Alumacraft u slicnim dimenzijama za model MV 2072 preporuča motore od 70 ks pa do 130...Jest da ima  200 plus kilograma vise od ovog sto ce Šimic raditi...ali cisto poredjenja radi
A vidi,Yanaha 80-130 KS je isti motor tako da je taj raspon relativan
Ne znam kakvo ces imati dno,a to i sam znas da ima presudnu ulogu na performanse.Ne sumnjam uopce u tvoj,vaš projekt i vec sada se usudim tipovati na veliko zadovoljstvo koje ces imati!

maverick

Nakon nekog vremena zazelio sam se neke promjene pa ce zadovoljstvo s novom igračkom svakako biti ...dno ide ravno...stranice lomljenje na jednom mjestu...sve vec vidjeno....osim gabarita...ali i tu je Borna vec napravio nesto slično tako da ...sad jedino ostaje da tiskam da zavrse ovaj čamac sto rade sad pa sam na redu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Lomljene na jednom mjestu?mislis 1 big na sredini ili?

maverick

ne...bit ce bigovane cijele ali na jednom mjestu ce biti vise slomljenje...

Rap

Zasto izbjegavate V dno?

maverick

A meni je to svejedno...vozio i jedan i drugi...ovaj mu je valjda lakse napraviti...ne znam...Šimicu odgovori covjeku  :stripii:

DJ17

super ce to izgledat, a i postizace to finu brzinu sa 40/60  :icon_thumright: hebes "v" pa nece ic na more s tim camce, a sto se tice Dunava a pogotovo Drave ihh bice extra funkcionalno...

silure

Ja ne izbjegavam, s jedne strane bih volio imati vrlo blago V kao grizzly 1648 barem onaj model iz 2019 s druge strane mogao bi biti manje stabilan kod stacioniranog pecanja.. Iako bas to blago V zadnjih dana proucavam .. Alii

ALU-bel

Citat: Rap  u Srpanj 22, 2020, 20:45:58
Zasto izbjegavate V dno?
Blago V sam radio samo na onom kabinasu... sada nemam vremena jer moram napravti sablon za  V... prvo cu napraviti jedan testni model pa onda moze u prodaju.  V dno koje sam radio na kabinasu je dosta komplicirano , a takav camac ce biti skuplji od ravnog dna.

Scarra

Marac ti ćeš kratko čekati, zamisli kako je tek meni ja sam treći na redu poslje vas dvojice 😁😂😁

maverick

O dobro nam se i ti javio.... :clap2:

alex7777

i jos dobio prvi lajk od mene  :stripii: :uf: