YAMAHA 40/60 HETL

Autor maverick, Listopad 06, 2020, 20:41:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Na žalost taj podatak nemam.

U drugoj godini sam nabavio externi induktivni obrtomer.
Koji je pregoreo jer je bio izlo¿en suncu na više od 70C.
Siguran sam da sam napravio 1200-1500 sati minimum. Moguće i preko 2000.
Godišnje: Minimum 50 tak celodnevnih pecanja sa minimum 2 moto sata.
Od toga 60% ispod 2000 obrtaja.

maverick

Citat: Rap  u Listopad 15, 2020, 21:03:12
Koliko si napravio sati na F25?
Moja 25 je bila na oko 2300 rs
A Ivane, slazem se da uzmu mozda vise para nego sto trebaju ali impeler treba pregledati...petu treba skinuti...propeler isto tako...termostat....jer neke dijelove koje nikad ne skines kroz par godina kasnije muka ziva da to odvrneš kad zatreba
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Auuuuuu, pa uvali Milanu motor od 2iljade sati  :stripii: :stripii: :stripii:
#foxrage
#fox_rage_fishing

mossi

Evo ga još jedan ...

Ja napišem da ne znam ali pretpostavljam da ima između 1500 i 2000 sati.

Onda u drugoj temi pišemo kako moto sat na 5800 obrtaja i na 1500 nisu isto, a ja sam taj motor vozio 60% na 1500 obrtaja.

Motor je održavan i kao nov pod kapom, Milan taj motor poznaje od prvog dana kao i mene.

Auto kome je prosek napravi 500.000km sa prosečnom brzinom od 50km to je 10.000 radnih sati. 1500 radnih sati je 15% životnog veka takvog motora.

Kupuju se auti sa 200k km ali nije svejedno jel BMW, Audi, Mečka ili VW..

Zašto bi kod vanbrodskih bilo drugačije?
Pa plati se taj kvalitet u startu, ne košta ta F25 džabe 3500e ili više.
F40HETL 6700e.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

SMT

Citat: maverick  u Listopad 15, 2020, 22:49:24
A Ivane, slazem se da uzmu mozda vise para nego sto trebaju ali impeler treba pregledati...petu treba skinuti...propeler isto tako...termostat....jer neke dijelove koje nikad ne skines kroz par godina kasnije muka ziva da to odvrneš kad zatreba

Marijo,

Zanima me tvoje mišljenje oko impelera... Podeljena su mišljenja... Meni je to na redu, mislim da sam već odlucio... Menja se kad i ulje u peti...

Ako se ne varam impeler spada u potrošni materijal kao ulje i filteri, sa “ orocenim” rokom trajanja... Fabrika kaže da se menja na svakih 200-300 sati, veliki vremenski period je u pitanju... Motor kao tvoj košta mnogo, impeler je 25-30€...To se radi preventive radi... Ode jedan od ne znam koliko, zašto misliti o tome... Da li tu uopste vredi rizikovati sa takvim stvarima? Meni se odgovor logičan nameće sam...

šajzika

Tu bi se prikljucio s jos jednom stvari koju sam naucio iz osobnog iskustva.
Ciscenje vodenih kanala i termostata od kamenca pri svakom servisu a rjetko tko to radi u svojoj reziji, najčešće samo ulje i filteri
Audentes fortuna iuvat

mossi

Što bi rekao Google, minimum 4000 ako ga pristojno odr¿avate i to bez ozbiljnijih kvarova.
A verovatno i mnogo više od toga.

:mt1032: :hi:

maverick

200-300 ii 500 sati je relativan pojam. Neki ga mjenjaju kad jednostavno dodje u stanje da se raspadne, neki mjenjau nakon deset godina jer eto tako to treba. A mi koji cijelo ljeto živimo na pješčanim sprudovima...deremo kilometre po pecanju i pijesak koji prolazi s vodom fino to šmirgla sve redom, nama je jednom godisnje pod obavezno da ga zamjenimo. Napisao sam Ivanu figurativno da je pregled poželjan a kod pregleda ce se vidjeti da je za zamjenu  i da s tim postupkom radimo inspekciju...čišćenje termostata ...vodenih puteva itd itd ...Uporedbe tipa, susjed ima motor deset godina i nije nista radio za mene nisu prihvatljive...
Ja uvijek sipam najskuplje tj orginalno ulje , orginalne dijelove za svoj motor ali realno, nisu svi tog razmisljanja , čak bih rekao i nije da se nema...vec jednostavno takav smo mentalitet...Danas se do motora... čamaca...dolazi puno jednostavnije nego prije...Ako i nemas love...odes tamo i potpises se ..ulazis na velika vrata da euro nisi morao ustedjeti, odvojiti od necega i onda se tako olako i odnosimo prema tome...valjda...ne znam tocno...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Yamaha ima na svim modelima crevo za ispiranje.
Teško da ispira kamenac ali raznu nečistoću da.

U malim sredinama, izlazak servisera se debelo naplaćuje.

Mislim da na 300 sati treba oterati motor u ovlašteni servis.

šajzika

Pa ne ispires kamenac vodom, tako je i nastao. Solna ili neki drugi pripravci i gledas lagano kak sve izlazi kroz petu van.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Tko ima nekoga u Saponiji neka proba nabaviti Bis-k 8015. Ja njime prao dizne praonika boca od kamenca,onda valja i za ove stvari koje vam trebaju  :hi:

mossi

šajzika

Citat: pajdo77  u Listopad 16, 2020, 09:40:10
Tko ima nekoga u Saponiji neka proba nabaviti Bis-k 8015. Ja njime prao dizne praonika boca od kamenca,onda valja i za ove stvari koje vam trebaju  :hi:
Ima i zescih stvari. Pojedu do kosti :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ima naravno no bitno je skinuti kamenac a da pri tome ništa drugo ne strada na motoru.

ivan 84

Citat: maverick  u Listopad 15, 2020, 22:49:24
Slažem se, ali na20h nikako... Motor 3mj star...
I tata bi sine...