ALU-bel cabin by Spinner

Autor dravskispiner, Listopad 13, 2020, 10:05:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravskispiner

M
Teci Dravo, Savo teci, niti Dunav silu gubi...

maverick

Rekoh ti da je predpostavaka da je motor visoko...ali probaj za svaki slucaj po malo spustati---Ipak kabina malo preteze napred...plus malo otpor zraka...ali kazem...to onako na prvu....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Po ovom trimu na satu motor je bas visoko

maverick

Majstori vide jack plate i kazu AAAA to znam onaj Mujo stavio 6 centimetara i to je tako odlično...On je osim momenta odmicanja i da se motor za odredjeno plovilo nasteluje po visini ...samo lakse je staviti kako ne treba nego poigrati se malo s tim. A cijenu za montazu obicno stave kao da ide i pušenje uz montazu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravskispiner

ripii:

maverick

Sine zima nije ni počela  :stripii: treba ove zime natuci 100 sati  :uf:

Rap

Jel JP ima smisla na ovakvim camcima ravnog dna ili su samo trenutno In?
Da li su se uocila poboljsanja (s obzirom da je na vecini ugradjen odmah) od onih bez?Sta kaze proizvodjac?

ZeroCool

Citat: Rap  u Studeni 25, 2020, 22:05:07
Da li su se uocila poboljsanja (s obzirom da je na vecini ugradjen odmah) od onih bez?Sta kaze proizvodjac?

Ja sam vozio moj camac i bez Jp i sad sa Jp....Razlika u voznji je drasticna.....kod mene je blago V korito.....Sto se tice ravnog dna ne mogu nista reci ali mislim da ce isto pravit razliku uz dobro podesavanje

alex7777

Citat: ZeroCool  u Studeni 25, 2020, 23:39:52

Ja sam vozio moj camac i bez Jp i sad sa Jp....Razlika u voznji je drasticna.....kod mene je blago V korito.....Sto se tice ravnog dna ne mogu nista reci ali mislim da ce isto pravit razliku uz dobro podesavanje
Fora je da JP  je hebena stvar ALI ZA MOTORE IZNAD 40HP kod mene to nebi ne sljakalo nego nema smisla na 20hp mislim

ivan 84

Citat: alex7777  u Studeni 26, 2020, 04:30:02
Citat: ZeroCool  u Studeni 25, 2020, 23:39:52

Fora je da JP  je hebena stvar ALI ZA MOTORE IZNAD 40HP kod mene to nebi ne sljakalo nego nema smisla na 20hp mislim
Imam ja na 20ks,al nisam probao bez nje. Sviđa mi se zato što moš fino podesit motor gore dole.
I tata bi sine...

ALU-bel

Do sada sto sam prodao i ugradio bilo je na camcima bez kabine ... ja sam na 60 ks probao sa i bez JP ... sto se tice plovnosti bolje sa JP. Kod grejsa sa JP manja potrosnja oko 7 %...
Naprimjer na camcu 5,5 m gdje je komora 3 m sto znaci da je camac dosta tezak u prednjem kraju i motor 30 ks bilo problema dok nisam spustio motor da bude kavitacijska 3 cm ispod...
Tako da bi mozda na camcu sa kabinom trebalo otici u minus radi boljeg podesavanja trima a onda dobili i bolju plovnost... uglavnom treba se igrat malo i moraju se postic bolji rezultati.

baka

Citat: ALU-bel  u Studeni 26, 2020, 18:58:18
Naprimjer na camcu 5,5 m gdje je komora 3 m sto znaci da je camac dosta tezak u prednjem kraju i motor 30 ks bilo problema dok nisam spustio motor da bude kavitacijska 3 cm ispod...

Pretpostavljam da nije imao dobro hlađenje motora, pogotovo u nekoj ekonomik brzini.

Citat: ALU-bel  u Studeni 26, 2020, 18:58:18
Tako da bi mozda na camcu sa kabinom trebalo otici u minus radi boljeg podesavanja trima a onda dobili i bolju plovnost... uglavnom treba se igrat malo i moraju se postic bolji rezultati.

Hm, pa u većini slučajeva što je motor spušten niže, više se gubi na brzini. A možda bude i drugačije, baš me zanimaju rezultati testiranja jer sam i sam kombinirao da ugradim tu pica-bocu.

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

dravskispiner

M

maverick

S obzirom na tvoju visinu...čamac je taman  :clap2:

dravskispiner

Citat: maverick  u Studeni 29, 2020, 10:30:09
S obzirom na tvoju visinu...čamac je taman  :clap2:

Upravo tako...kad sam u čamcu nitko ne bi rekao da je 6.05m,  :stripii:
A tek kad kažem da je kabina 2.5 m..e onda svi zinu... :rofl2:
Takva čamčina sa kabinom da pegla sa 40 ks...
Uglavnom, prezadovoljan... komfor, brzina, plovnost...
ALU-BEL... :icon_thumright: