Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Garofeeder

Ja i takvi kao ja? Ajde...

Ma ne pravim problem oko toga, nego su jednostavno izletitl s poluinformacijama i zbunili me, volio bih tocno znati sto sam duzan/nisam duzan napraviti kako bih na vodi bio 'by the book'. I ne mislim da mi je itko s ovog foruma pravila igre duzan objasniti, zao mi je ako si to pomislio. Samo sam se nadao da netko mozda ipak ima prave informacije.

Slazem se da bi cijelu pricu oko nadzora trebalo poboljsati ali bojim se da ovo nije put prema tome.

Nazalost, ne znam ni koji bi bio pravi put, mozda nadzor ugostitelja i porijekla ribe. Na u VK trznici vidim da se ribarica iz Vukovara ne zafrkava s ribom ispod mjere ili u lovostaji, ali ne znam sto ide birtijama (sad vjerojatno nista, korona).

Ponekad sam cak sklon povjerovati da je rijec samo o skupljanju 100 kn*broj pecarosa a da od cijele price nece biti nista, osim sto ce neciji netjak srednjoskolac s jdoo dobiti xy kuna za izradu (ocito traljave) 'aplikacije' od koje nece biti nikakve koristi.

Napominjes da ne radis nista nezakonito, i to zbilja cijenim, nastojim se ponasati na isti nacin. Jedino ne volim ako netko od svih nas skupa pokusava napraviti budale, a oko zastite voda i ribljeg fonda ne uciniti apsolutno nista.

maverick

Svi smo u istoj situaciji...nejasnoća puno...na sta ce to na kraju izaci...Tesko da netko moze sad reci....Ribari...Zajednica...Ovlaštenik...Pecarosi(i to jedan dobar dio)......da ne nabrajam dalje...svi su protiv rijeke...protiv ribe...protiv pravila...Realno...sami nismo znali...ali mislim da cemo nauciti na teži način...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Rekao sam da neću al zbog mira u kući sam izvadio potvrdu o položenom ribičkom ispitu. Moja situacija i pitanje vezano uz nju je slijedeće. Pošto je ne pecam u jesen niti zimu ne planiram dati 550 kuna za godišnju dozvolu za pecanje u ritu tamo prema Hulovu. Nisam bio na Dunavu 40 godina pecati,vjerovatno ni neću ali šta ako mi padne na pamet vaditi dnevnu dozvolu za rit?. Koja je procedura vađenja? Nije mi usput ići uplatiti 100 kuna negdje u Baranju ili gdje se već uplaćuje,broj žiro računa nemam na koji bih uplatio novac. Da ga i imam šta napisati ne njega? Jel to opća uplatnica ili kakva? Pun ku*ac toga je meni nepoznato. Odakle mi ta aplikacija mribič ili kako se već zove. Ja sam totalno pogubljen u toj papirologiji šta trebam platiti,kako to upisati,kako obavjestiti nadležne da sam na vodi? Takve stvari muče i starije generacije od moje.

maverick

Sjednes na bicikl i odes do ulaza u Park Prirode...mozda imas petnestak km ...Poneses to uvjerenje i uplatis dnevnu dozvolu....Naravno dan dva ranije . Za ostale stvari prati medije  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Pa da bi biciklom prešao tih 15-ak km i morao bih krenuti dan ili dva ranije

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

dxdandy

Evo i jednog delikatnog pitanja. Dali se gdje u OS moze kupiti dozvola sa kojom cu pecati na Dunavu ali da platim barem na dva puta. Kupujem 3 dozvole pa mi je to brate puno para. Zena da mi znam koliko para dajem na sve vjerojatno bi odmah đenaza bila i slavlje jer me se rijesila.

Hvala i LP !

pajdo77

U šrd Drava ako si njihov član može na tri rate kako sam jučer čuo kada sam bio tamo.

madmax

Zna netko što se događa, trenutno se ne mogu izvaditi dozvole

dxdandy

Citat: pajdo77  u Siječanj 29, 2021, 15:17:52
U šrd Drava ako si njihov član može na tri rate kako sam jučer čuo kada sam bio tamo.

Hvala na info...puno mi znaci...morska je vec kupljena...kod njih je fora do 1.3 sto si kupio kupio si...tako da tu uvijek prvu uzimam pa onda za tu kod nas. Jos mi je najjace sto me morska dozvola izadje 350kn + 50kn i mogu pecati na cijelom nasem jadranu a tu kod nas u krugu od 100km, 100 dozvola...molim se za dan ako ikada dodje za neku jedinstvenu HR dozvolu. Tipa 1000kn i pecaj na otvorenim vodama gdje hoces. Zivim san... mozda ga i docekam, :character0032:

Thx !

pajdo77

Teško da će to netko jučer rođen dočekati a ne stariji. To su igre bez granica.

alex7777

danas vidio , biti ce prc milojka kolko mi se cini  :stripii: i neka  :ok: sva ta sranja nece dovest u red nista samo hebu ljude bezveze , uglavnom uzas muzi kravu muzaru dok ima mlijeka to ti je to dok krava se neritne pa porusi kantu al to cemo tesko dozivit  :hi:

dravski pecaros

Stvar je opet kažem ista kao prije... Zakonski smo morali upisivati u knjižicu svaki izlazak to na terenu niko nije kontrolu vršio..tako i Ivo previše se piše i dramatizira... Imali smo i prije obavezu upisati ulov pa nije većina kao i ja sam

pajdo77

Tolike kazne nisu dobili ni Mamići ni ostali "ići" za milijunske krađe i prevare. Ja ću po članku tog i tog ustava Republike Hrvatske tražiti da poput nekih dobijem "rad za opće dobro" a vi kako hoćete  :stripii:.