Big Foot Ultimate by Slave

Autor Slave, Ožujak 15, 2021, 22:07:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Thechoki

Olično,neka je sa srećom u novoj sezoni!
U prošlim Vašim postovima vidim merenu brzinu od 62km/h?
Kod mene sa Hondom 40/60 sa koje još nije skinuta blokada kada natrimujem motoro maksimalno 53km/h mreneo sa sonarom.
To je mereno posle 20-tak dana stajanja u vodi tako da su alge odradile svoje.

nele01

Citat: Thechoki  u Svibanj 03, 2022, 09:21:58
Kod mene sa Hondom 40/60 sa koje još nije skinuta blokada kada natrimujem motoro maksimalno 53km/h mreneo sa sonarom.
Druze nesto debelo nije onda u redu sa tvojim camcem, ili motorom. Ja sa istim motorom i mahserom imam tu brzinu. SMT sa big futom  hondom  50 i jack plate ima 65 +. Ta tvoja kombinacija mora ici debelo preko 60 km

Thechoki

Sa 40hp ili 60hp mora preko 60km/h?

SMT

Kad kod Vlade kupis BF i novu hondu 50ks… I ubusis motor otprilike, kako ti padne na pamet, ideš 60 km/h…

Kad se poigras sa visinom motora, dobiješ još nekih 5-6 km/h… Kad ne peres camac kao ja, onda ideš verovatno 50 km/h ali to je do gazde, ne do kombinacije…

Ja i dalje ne znam jel Honda 40/60 isto sto i čista 60ks… Za taj tvoj slučaj sam čuo već 2-3 puta… Tu nešto ne valja, kako Nele kaže… Ja sam imamo stari BF, čiji su pragovi bili drveni i puni vode, bio je težak kao vagon a plovan kao sekira… mislim da je sa 25 ks išao 42/43 km/h ako se ne varam i to gurajući vodu… Pa nek je išao i 40 km/h…Menjaj nešto prijatelju, to nije moguce :hi:

BF sa 60 ks mora ići preko 65 km/h ili toliko… Naravno, u uslovima pripremljenim a merenje…

Ja bih trazio pare nazad :hi:

Thechoki

Hvala ,kolega.
Moj motor je sada na 40hp do prvog servisa ima blokadu.Sa 40hp ide 48km/h pun gas,natrimovan 53km/h.
Po Vladi je to je ok,e sada dok ne budem skinuo blokadu i imao punih 60hp neću znati.

Hvala Vam na sugestijama.

SMT

Ne znam, zaista… On zna bolje od mene…Meni je u km pogodio koliko ću ići, zato sam izmedju ostaloga i kupio…

Ja sa tim ne bih uopste bio zadovoljan ali ajde, sacekaj… Kad budeš imao 60 ks, videćeš…

Nemoguće je da to ne ide brze od mog čamca… Ili sam ja tada imao neki merač brzine, što “laže”…

Dugo to već ne merim i iskreno pojma nemam koju brzinu sada imam… Manju imam, sigurno(teret, alge, itd itd)

Thechoki

Nikola mi je rekao da sa 60hp ce da ide 70km/h....
Nije to meni nishta presudno,ali opet iskustvo kolega mi je bitno da li neshto radim pogresno ili ne.
Hvala svima,izvinjavam se kolegi zbog upada u temu.

SMT

I ja mislim da toliko treba ići i da je dobro rekao…Naravno, da nije presudno ali tvoje je da tražiš to i da dobiješ… Treba izvuci najviše performanse za taj novac koji si dao… A kako ces odvrtati gas, stvar je tvog izbora…

Vremenom iz objektivnih razloga ćeš biti na 65 km/h, nepripremljen… To je i dalje preozbiljna brzina za tu kombinaciju…I uopste camce…

60 KS na tom koritu to mora da isporuči :hi:

Ovo je verovatno priča svakog vlasnika BF Ultimatea sa 50 ili 60 KS… Ne verujem da nam se priče puno razlikuju…

SMT

I da ti kažem još nešto…

Pusti ove iz B Palanke, oni moraju Yamahu voziti po definiciji… :stripii:

Njihove brzine nisu merodavne, njima friziraju te Yamahe… Oni dobiju modele sto rade za japansku vojsku, mi to ne možemo kupiti…Imaju vezu tamo u Palanci i konekciju sa Yamahom…

Tamo, ko kupi Hondu “ umire” u najstrašnijim mukama…

:stripii: :stripii: :stripii:

ZeroCool

Citat: Thechoki  u Svibanj 03, 2022, 13:07:05
Hvala ,kolega.
Moj motor je sada na 40hp do prvog servisa ima blokadu.Sa 40hp ide 48km/h pun gas,natrimovan 53km/h.
Po Vladi je to je ok,e sada dok ne budem skinuo blokadu i imao punih 60hp neću znati.

Hvala Vam na sugestijama.

sa tim motorom neces nikad imat punih 60ks

šajzika

To sam cuo vec na par mjesta.
Zasto nece nikad dobiti tih 60ks?
Audentes fortuna iuvat

Thechoki

ZeroCool

Citat: šajzika  u Svibanj 03, 2022, 18:41:48
To sam cuo vec na par mjesta.
Zasto nece nikad dobiti tih 60ks?

pa zato sto jednostavno nema stvarnih 60ks vec nekih 55 to svaki mehanicar zna...treba testirat motor 40/60 i motor cisti 60ks vidicete razliku

Thechoki

Slave

Citat: Thechoki  u Svibanj 03, 2022, 09:21:58

Pre jedno nedelju dana kad sam se vozao merio sam brzinu pun gas je bio 55kmh, kruzing brzina(ono što je meni bitno) 40-42kmh. Taj dan je duvao vetar i Dunav je bio uzburkan, nisu baš idealni uslovi za merenje brzine. Na tih 55kmh motor je bio na 5800 obrtaja.
Kad sam dobijao tu brzinu oko 60kmh moraju biti baš savršeni uslovi, bez vetra, dunav miran i ravan kao pista, tu mi onda obrtaji budu na 6100-6200. Moj motor nema trim i tu preko 55kmh se baš oseti da mu treba, da ga imam lakše bi drzao i postigao veću brzinu čak i kad uslovi nisu tako savršeni. Naravno ovo je sve kad je čamac sveze spušten u vodu. Svima posle nekog vremena opadne krajnja brzina.

Posle mesec-dva meni krajnja brzina padne na oko 57-58kmh. Izmerim na početku sezone i ne gledam više, ja uglavnom uvek vozim oko 4200-4500 obrtaja, što je nekih 40-45kmh.

Tvoj motor ima trim i po meni bi trebao da ide isto kao moj ako ne i bolje. Kad ga otključaš na 60ks(zapravo nekih 57ks) mislim da bi čak trebao da dobacis oko 70kmh, ko zna mozda i preko... videćemo  :hello2: