samogradnja čamca sa kabinom od blažujke

Autor šime, Veljača 04, 2013, 20:55:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mudri

Šime jesi li razmišljao da napraviš kabinu od lexana,mislim da nem ništa lakše i tvrđe od toga,a odma imaš i izolaciju....

šime

Mudri pozdrav , gle neznam što je to lexsan nikada čuo i, što je to i gdje se može nabaviti.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Maverick hvala na pojašnjenju , poznato mi je ta fora od plastike, poliester ju deformira kada ga nanosiš i ne drži za tu plasatiku.

Mudri

Nemogu vjerovat,znači da si probo da presvlačiš leksan sa plastikom i da ga je deformirala,ja dobio ideju da napravim neku montažnu kabinu legi za čikl od leksana,neznam kako se onda može farbati ???? ili jedino da se aluminijskim lajsnama pokriju spojevi i brtve sa nemom sikom ili s onim za šajbe...

šime

Da lega probao sam samo nisam znao kako se ta fora zove, ali bojanje je možda nešto drugo jer poliesterske smole su čista burna kemijska reakcija kada se zamješaju sve komponente,a bojanje je uglavnonm na bazi hlapljenja komponenti (osim dvokomponentne boje)i vrlo male kenijske reakcije. E sada.......

šime

E sada dečki molim vas za savjet, definitivno ide plastificiranje kabine i zanima me gdje i tko ima najbolju i naravno najjeftiniju plastiku za kupiti, naime procjena je da mi treba 15-20 kg poliesterske smole(plastike)

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

šime

imali tko ideju kako da riješim konstrukciju kabine ,a da sve zajedno bude što lakša, jert čamac treba biti napravljen tako da ga 20 ks može fino tjerati(glisirati)

maverick

A ja sam imao ideju o aluminijskoj konstrukciji....

šime

A ideju češ možda podijeliti sa nama ili .......

maverick

aluminijski kostur...povaren....i preko njega samo zavrnes oblogu u ovom slucaju blazujku....

davor99

Moliću malo strpljenja imam problema sa uploadom  :dontknow:
Vodite ljubav, a ne psa

MIF

Citat: šime  u Veljača 11, 2013, 09:22:01
E sada dečki molim vas za savjet, definitivno ide plastificiranje kabine i zanima me gdje i tko ima najbolju i naravno najjeftiniju plastiku za kupiti, naime procjena je da mi treba 15-20 kg poliesterske smole(plastike)
Zaprešić,Brdovec...oko 20 kn smola.