Project G-1 by Gremlin & Alunautika

Autor Gremlin, Listopad 12, 2021, 13:20:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

Na toj navojnoj šipki gdje vidite sa gornje (i sa donje je isto) strane dvije matice i podloška!! Ispod tih podloški sam stavio ležaj (na prijedlog kolege sa foruma također) i pokazalo se da se puno lakše diže odnosno spušta motor kod štelovanja!! To bude plosnati ležaj recimo od ležaja amortizera kod nekih auta!!Kod nas u skf-u bude nekih 30-tak kn!!

ALU-bel

Na ovom JP kojeg ja radim nema potrebe za bilo kakvim ležajima... kada se popuste četiri bočna vijka ide sasvim lagano gore dolje.
Prvi modeli su išli nešto teže ali sada je to dorađeno tako da motor od cca 160 kg ide sasvim ok bez ikake sile.
I još nešto... prije par dana napravljen crash test ... opalio u plastičnu paletu sa nekih 55km JP sve izdržao bez ikakvih oštečenja... :stripii:

Gremlin

Ajde ako ti nije teško, kad ideš na čamac slikaj kako to izgleda ?

Jasna mi je ideja, ali ne i realizacija, te šta se postigne sa tim ležajima koji služe za rasterećenje radijalnog opterećenja.

:occasion14:

@AluBel
JP izgleda moćno i masivno, a izgleda je to pokazao i taj nedavni crash test

maverick

Mislim da Mlb misli na aksijalni ležaj...slika je cisto informativna pa zanemarite dimenzije

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Pa to te pitam...ja sve vreme mislim na radijalni pa mi to nikako ne ide u priču...

:stripii:

maverick

Mislim da nema potrebe pogotovo sto su ti ležajevi izloženi vanjskim utjecajima i doći će do pojave korozije vrlo brzo. Sam jack plate kod nas je koncipiran na nacin da s njim izmičemo motor do "zdravije" vode i onda fino podešavanje kavitacijske ploče u odnosu na taj parametar...tj naštimaš jednom i vise ne diraš...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Čamac je gotov...

Ostali su sitni detalji, čišćenje, i priprema za dugu zimu...

Sve se nadam naći ću neki povoljan i siguran hangar gde bi mogao na miru da radim instalaciju i sve ostalo...

Sledi čekanje na Yamahu 40/60 HETL, trolling motor, NMEA mrežne kablove...

Montiran je AluBel jack plate, još da se stavi Sika na donje šrafove i da se stegne:

Kempi je rešio da mi poklomi i alu-merdevine, ne bi li me se nekako rešio  :stripii: :stripii: :stripii:

Prepravljeni su nosači za štapove, plus je dodat jedan napred za "gosta na pecanju".

Napravljena je i ploča-nosač sonara na skidanje, ukoliko ne budem rešio da bacim pare na Ram mount.

pajdo77

Sad tek vidim kolika je to mrcina kad imaš čovjeka kraj njega za usporedbu. Onako kad je sam u radioni nemaš dojam da je toliki

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

maverick

Da, lijepo i veliko...sta reci osim da pratim zbivanja i dalje, ali realno sad si tek na pola puta šljake  :stripii:

Gremlin

Citat: pajdo77  u Studeni 06, 2021, 15:24:44
Sad tek vidim kolika je to mrcina kad imaš čovjeka kraj njega za usporedbu. Onako kad je sam u radioni nemaš dojam da je toliki

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Kempi je mali-veliki čovek, velikog i dobrog srca... :love9:
Čamac realno izgleda ogroman kad nije na vodi...kad se spusti, sve će to da dođe na svoje.

Citat: maverick  u Studeni 06, 2021, 15:47:41
Da, lijepo i veliko...sta reci osim da pratim zbivanja i dalje, ali realno sad si tek na pola puta šljake  :stripii:

Kuća je gotova, sad ide ono "unutrašnje opremanje" koje je najskuplje :crybaby2:
Ali su slatke muke...

Realno, sad je najveća muka sačekati da sve "komponente" stignu, jer da imam sve na gomili bio bi u vodi za 7 dana...

alexdja

Dobar čamac!  :clap2:

Neka je sa srećom!   :occasion14:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Hvala Peđice,

Imaćeš priliku i da ga probaš uživo, samo još da prođe zima  :stripii:

Stay tuned,

DuleN

Gremline,
Nek ti je sa srecom tvoje novo plovilo  :occasion14:
Zelim ti mnogo lepe i sigurne plovidbe, pecanja, voznje  :occasion14:
Jedino vodi racuna da ti na camcu ne ostaju poklopci od piva, posto brzo zardjaju i prava bas ruzne fleke !!!
Sve naj bolje, druze  :occasion14: :occasion14: :occasion14:

Gremlin

Hvala Dule,

I ja se nadam jednom duuuugom i lepom druženju...

Na žalost, motor kasni, ulazim u zimu, ali ću barem imati vremena da sve što je preostalo (elektroinstalacija, troling motor, itd, itd) isplaniram i uradim kako treba.

Pa da zabodem i neko vikend pecanje u tvom ataru, ako primate goste u marini.

DuleN

Naravno da smo uvek s radoscu primali i primamo goste u nasu marinu u Slankamenu !!!
A sa motorom ne zuri... Dok ti sve sitnice skockas, taman ce vec proci zima a do tada ce motor sigurno stici...